Go Back Email Link
Mad til gæster

Her finde du en fuld gæstemenu til 4 personer.

Som du kan læse i indlægget kan du nemt forberede det meste, så du har god tid inden gæsterne kommer.

Til planlægning af bagetid, skal det forskellige have følgende ved 180 grader varmluft:

- Hasselback kartofler: 1 time

- Broccoli og gulerødder: 30 minutter

- Tomater: 15-20 minutter

- Fyldt kylling: 35-45 minutter

Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Hasselback kartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 tsk salt
Bagt broccoli og gulerødder
  • 1 broccoli
  • 400 g gulerødder
  • 8 spsk olivenolie
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk timian
  • salt
Bagte tomater
  • 4 tomater
  • 1 spsk balsamico
  • ½ spsk rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
Fyldt kyllingefilet
  • 2 store kyllingefileter (eller 4 små)
  • 100 g pikantost (eller anden smøreost)
  • 1 pk bacon
Whiskey sovs
  • dl piskefløde
  • 1 dl barbecue sauce
  • 1 tsk bouillon her bruges hønsebouillon (du kan også bruge en bouillon terning)
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk tørret rosmarin eller frisk
  • 1-2 spsk whiskey
Sådan gør du
Hasselback kartofler
  1. Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Skræl kartoflerne.

    Er det nye kartofler med tynd skræl, kan du nøjes med at skrubbe dem.

    Hasselback kartofler i ovn
  3. Skær skiver halvt ned i kartoflerne.

    Brug eventuelt et par spisepinde, som jeg har gjort her, så du er sikker på ikke at skære helt igennem.

    Hasselback kartofler i ovn
  4. Læg kartoflerne på en bradepande med bagepapir.

    (vil du gerne forberede kartoflerne i god tid, kan du komme dem i en beholder og dække dem med vand. Når de skal bruges skal de blot dryppe af inden du fortsætter til næste trin)

  5. Bland olivenolie, paprika og salt i en skål.

    Hasselback kartofler i ovn
  6. Pensl alle kartofler godt med olien.

    Hasselback kartofler i ovn
  7. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time.

    Kig til dem efter 30 min og se om de skal have mere olie på toppen.

    Hasselback kartofler i ovn
Bagt broccoli og gulerødder
  1. Vask broccolien og skær dem i mindre stykker.

    Bagt broccoli i ovn
  2. Kom broccolien i et fad eller på en bradepande med bagepapir.

  3. Skræl gulerødderne og skær dem i passende stave.

    Gulerødder i ovn med honning og timian
  4. Kom gulerødderne i fadet ved siden af broccolien.

    Her holdes de adskilt i hver sin side af fadet, men du kan selvfølgelig godt blande det.

    Bagt broccoli i ovn
  5. Bland ingredienserne til marinaden.

    Bagt broccoli i ovn
  6. Fordel marinaden godt rundt på broccoli og gulerødder.

    Bagt broccoli i ovn
  7. Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.

    Gulerødder i ovn med honning og timian
Bagte tomater
  1. Vask tomaterne og skær dem i halve.

    Fjern eventuelt stykket hvor stilken har siddet, hvis det er meget groft.

    Bagte tomater i ovn med rosmarin
  2. Læg tomaterne i et fad med skindsiden nedad.

  3. Bland resten af ingredienserne til en marinade.

    Bruger du frisk rosmarin kan den med fordel hakkes.

    Bagte tomater i ovn med rosmarin
  4. Fordel marinaden over tomaterne.

    Bagte tomater i ovn med rosmarin
  5. Bag tomaterne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

    Bagte tomater i ovn med rosmarin
Fyldt kyllingefilet
  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

  2. Skær et snit ind i kyllingefileterne, sådan at du får en lomme ligesom ved et pitabrød.

    Kyllingefilet i ovn
  3. Tag halvdelen af smøreosten og pres det godt ind i den lomme på hver af kyllingefileterne.

    Kyllingefilet i ovn
  4. Kom herefter baconstrimler rundt om hver kyllingefilet.

    Kyllingefilet i ovn
  5. Strimlerne fordels, så osten lukkes inde i kyllingefileterne.

    Kyllingefilet i ovn
  6. Kom kyllingefileterne i et fad.

    Kyllingefilet i ovn
  7. Steg kyllingefileterne i ovnen i 35-45 minutter afhængig af størrelsen på kødet.

    Kyllingefileterne er færdige når de har en kernetemperatur på 75 grader.

    Kyllingefilet i ovn med bacon og ost
Whiskey sovs
  1. Kom piskefløde, barbecuesauce og bouillon i en gryde og bring det i kog under omrøring.

    Whiskey sauce med barbecue
  2. Tilføj krydder og rør det sammen.

    Whiskey sauce med barbecue
  3. Kom whiskey i og lad det hele småsimre i 5-10 minutter.