Her finde du en fuld gæstemenu til 4 personer.
Som du kan læse i indlægget kan du nemt forberede det meste, så du har god tid inden gæsterne kommer.
Til planlægning af bagetid, skal det forskellige have følgende ved 180 grader varmluft:
- Hasselback kartofler: 1 time
- Broccoli og gulerødder: 30 minutter
- Tomater: 15-20 minutter
- Fyldt kylling: 35-45 minutter
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl kartoflerne.
Er det nye kartofler med tynd skræl, kan du nøjes med at skrubbe dem.
Skær skiver halvt ned i kartoflerne.
Brug eventuelt et par spisepinde, som jeg har gjort her, så du er sikker på ikke at skære helt igennem.
Læg kartoflerne på en bradepande med bagepapir.
(vil du gerne forberede kartoflerne i god tid, kan du komme dem i en beholder og dække dem med vand. Når de skal bruges skal de blot dryppe af inden du fortsætter til næste trin)
Bland olivenolie, paprika og salt i en skål.
Pensl alle kartofler godt med olien.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time.
Kig til dem efter 30 min og se om de skal have mere olie på toppen.
Vask broccolien og skær dem i mindre stykker.
Kom broccolien i et fad eller på en bradepande med bagepapir.
Skræl gulerødderne og skær dem i passende stave.
Kom gulerødderne i fadet ved siden af broccolien.
Her holdes de adskilt i hver sin side af fadet, men du kan selvfølgelig godt blande det.
Bland ingredienserne til marinaden.
Fordel marinaden godt rundt på broccoli og gulerødder.
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
Vask tomaterne og skær dem i halve.
Fjern eventuelt stykket hvor stilken har siddet, hvis det er meget groft.
Læg tomaterne i et fad med skindsiden nedad.
Bland resten af ingredienserne til en marinade.
Bruger du frisk rosmarin kan den med fordel hakkes.
Fordel marinaden over tomaterne.
Bag tomaterne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Skær et snit ind i kyllingefileterne, sådan at du får en lomme ligesom ved et pitabrød.
Tag halvdelen af smøreosten og pres det godt ind i den lomme på hver af kyllingefileterne.
Kom herefter baconstrimler rundt om hver kyllingefilet.
Strimlerne fordels, så osten lukkes inde i kyllingefileterne.
Kom kyllingefileterne i et fad.
Steg kyllingefileterne i ovnen i 35-45 minutter afhængig af størrelsen på kødet.
Kyllingefileterne er færdige når de har en kernetemperatur på 75 grader.
Kom piskefløde, barbecuesauce og bouillon i en gryde og bring det i kog under omrøring.
Tilføj krydder og rør det sammen.
Kom whiskey i og lad det hele småsimre i 5-10 minutter.