Go Back Email Link
Islagkage med nøddebund - pistacie og lime

Her har jeg lavet en klassisk nøddebund og brugt pistacienødder for en dejlig sødme, der passer perfekt til den syrlige limeis.

Islagkagen passer som dessert til 10-12 personer.

Ret: Dessert
Antal: 10 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Nøddebund
  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 100 g past æggehvider
  • 80 g lyst rørsukker
  • 1 knsp salt
Limeis
  • 5 past æggeblommer
  • 140 g lyst rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3/4 dl limesaft fra 3 lime
  • 4,5 dl piskefløde
Pynt
  • Smeltet chokolade
  • Krymmel
Sådan gør du
Brug en springform på 22 cm
Nøddebund
  1. Hak pistacienødderne.

  2. Kom æggehvider i en skål og pisk til det skummer.

    Tilsæt rørsukker og pisk det til hele til en blank marengs.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  3. Kom de hakkede pistacienødder i sammen med salt og vend det hele forsigtigt sammen.

    Pas på du ikke slår luften ud af dejen.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  4. Fordel din bund i en springform og bag bunden ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  5. Lad bunden køle af.

Limeis
  1. Kom æggeblommerne i en skål sammen med rørsukker og vaniljesukker.

    Pisk det lyst og luftigt.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  2. Tilsæt limesaften og pisk med.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  3. Kom piskefløden i en ny skål og pisk det til en let flødeskum.

  4. Kom fløde lidt ad gangen i din æggemasse og vend det godt sammen.

    Bliv ved til du har en ensartet masse.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
Samling og pynt
  1. Vask din springform, kom bagepapir i bunden og læg den afkølede bund i.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  2. Kom kageplast rundt i kanten og fordel din limemasse ovenpå.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis
  3. Kom islagkagen på frost i ca. 30 minutter.

  4. Pynt herefter din islagkage med valgfrit pynt.

    Her er brugt smeltet chokolade, chokoladepynt og krymmel.

    Islagkage med nøddebund pistacie limeis