Her har jeg lavet en klassisk nøddebund og brugt pistacienødder for en dejlig sødme, der passer perfekt til den syrlige limeis.
Islagkagen passer som dessert til 10-12 personer.
Hak pistacienødderne.
Kom æggehvider i en skål og pisk til det skummer.
Tilsæt rørsukker og pisk det til hele til en blank marengs.
Kom de hakkede pistacienødder i sammen med salt og vend det hele forsigtigt sammen.
Pas på du ikke slår luften ud af dejen.
Fordel din bund i en springform og bag bunden ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Lad bunden køle af.
Kom æggeblommerne i en skål sammen med rørsukker og vaniljesukker.
Pisk det lyst og luftigt.
Tilsæt limesaften og pisk med.
Kom piskefløden i en ny skål og pisk det til en let flødeskum.
Kom fløde lidt ad gangen i din æggemasse og vend det godt sammen.
Bliv ved til du har en ensartet masse.
Vask din springform, kom bagepapir i bunden og læg den afkølede bund i.
Kom kageplast rundt i kanten og fordel din limemasse ovenpå.
Kom islagkagen på frost i ca. 30 minutter.
Pynt herefter din islagkage med valgfrit pynt.
Her er brugt smeltet chokolade, chokoladepynt og krymmel.