Go Back Email Link
Grov tærtedej - den bedste grundopskrift til din madtærte

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.

Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.

Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
Opskriften passer til et stort tærtefad på 25 cm
  • 50 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 60 g smør
  • 100 g cremefraiche
  • evt. 1 spsk vand
Sådan gør du
  1. Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  2. Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  3. Tilsæt cremefraiche.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  4. Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  5. Rul ud og læg i tærtefadet. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  6. Skær overskydende dej af med en kniv.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  7. Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.

    Tærtebund tærtedej uden æg
  8. Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter. 

    Tærtebund tærtedej uden æg
  9. Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.

    Det kommer an på fyldet.