For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
Tilsæt cremefraiche.
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
Rul ud og læg i tærtefadet.
Skær overskydende dej af med en kniv.
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.