Go Back Email Link
5 fra 1 stemme
Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokolade opskrift
Fastelavnsboller med marcipan, banan og chokoladefyld

Lækre og nemme børnevenlige fastelavnsboller, hvor fyldet bliver inde i bollen.

Du bestemmer selv selvfølgelig selv om du vil variere i fyldet.

Antal: 24
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 150 g smør
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 120 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 900 g hvedemel
Fyld
  • 2 bananer
  • 150 g mørk chokolade
  • 250 g marcipan
Glasur
  • Flormelis
  • Vand
Sådan gør du
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Sørg for blandingen ikke kommer over 37 grader.

  2. Smuldr gæren i en skål, hæld mælk og smør i skålen og rør gæren ud.

  3. Tilsæt sukker, salt og hvedemel og saml til en dej.

  4. Æltes i ca. 5 minutter i røremaskine eller 10 minutter i hånden.

  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.

  6. Imens laves fyldet:

  7. Mos bananerne, hak chokoladen og riv marcipanen. Rør det sammen til en ensartet masse.

  8. Kom dejen på et meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle.

  9. Del dem i 24 lige store stykker.

  10. Kom fyld på dejen, ca. ½ spsk.

    Fastelavnsboller med marcipan
  11. Fold enderne sammen. Start med at samle alle spidserne

    Fastelavnsboller med marcipan
  12. Tryk siderne sammen.

    Fastelavnsboller med marcipan
  13. Saml enderne og sørg for at bollerne er lukket godt om fyldet.

    Fastelavnsboller med marcipan
  14. Gør det samme med resten. Det passer med 2 bradepander.

  15. Lad efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.

  16. Bag i varmluftovn ved 220 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne på toppen.

  17. Lad bollerne køle af og pynt dem med glasur og krymmel.