Med denne lækre veganske rabarber cheesecake kan alle være med
Reklame – Vegegel fra Dr. Oetker er modtaget til test
Jeg er blevet udfordret til at prøve, at lave en cheesecake med Dr. Oetkers Vegegel. Det kan sagtens bruges til en ganske almindelig cheesecake. Vegegel er et plantebaseret geleringsmiddel, så derfor var det oplagt at forsøge at gå hele vejen med en vegansk cheesecake.
Vegansk cheesecake
Selvom der slet ikke er noget ost i, så kalder jeg alligevel denne her skønne kage for en cheesecake. Med den cremede rarberbermasse og måden den er sat sammen på, minder den så meget om en cheesecake, så du næsten kan blive helt i tvivl.
I opskriften her har jeg brugt cashewnødder og kokosmælk, for at få den helt rigtige cremede konsistens. Jeg havde også lidt soya fløde stående, som var perfekt, da det var den piskbare version. Husk det skal være den der er piskbar for at få den helt rigtige cremede konsistens.
Lidt fakta
Selv har jeg ikke den store forstand på vegansk kost, da det ikke er den måde vi spiser herhjemme. Alligevel synes jeg, at det er interessant, at få en forståelse for andre måder at leve på. Især fordi indtaget af mindre kød er med til at reducere klimaaftrykket. Vi spiser derfor også kødfrit indimellem herhjemme, men undgår ikke kød og animalske produkter helt.
I hovedtræk spiser ingen af dem kød og som veganer undgår du også æg, mælkeprodukter og honning.
Vegetarer spiser ikke nogen former for kød. Herunder fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning. De spiser udelukkende plantebaseret. Det drejer sig om frugt, grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø. Som vegetar kan du supplere med æg og mælkeprodukter.
Veganere undgår alle produkter, der kommer fra dyr. Det vil sige ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning. Heller ikke æg, mælkeprodukter eller honning.
Vegansk kage
Da jeg havde fået sat mig lidt ind i den veganske tankegang, var det med at se på de alternativer, der kan fås til de typiske kager. Det var slet ikke så svært, som jeg havde forestillet mig.
Der findes som de fleste nok ved, forskellige erstatninger til mælk. Derudover var min største åbenbaring, at der også findes piskbar soyafløde. Så er der ingen undskyldning for ikke at servere en fin kage ud fra det veganske princip.
Dr. Oetkers Vegegel gør det endnu nemmere, da du dermed også kan få det der fine snit, som vi ellers ser i cheesecakes lavet på ost.
Opskriften på min veganske rabarber cheesecake finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Opskriften passer til en springform på 22 cm i diameter.
- 8 digestive kiks
- 85 g vegansk smør
- 150 g cashewnødder
- 1 ds kokosmælk Den fede del – ca. 200 g
- 2 dl soya fløde (piskbar)
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 2 breve Dr. Oetker vegegel
- 1 dl rabarbersaft Find opskriften på rabarbersaft her på bloggen
- 2 breve Dr. Oetker vegegel
- 2 spsk flormelis
-
Sæt din ring fra springformen eller bagering på dit fad.
Kom en gang kageplast rundt i ringen.
-
Kom digestive kiks i en foodprocessor og hak dem fint.
-
Smelt det veganske smør forsigtigt i en lille kasserolle.
-
Bland smørret med kiksene og fordel blandingen i bunden af din bagering.
Stil bunden på køl.
-
Sæt cashewnødder i blød i koldt vand i 1-2 timer.
-
Blend dem i en food processor til fine stykker.
-
Tilsæt den fede del af kokosmælken i food processoren og blend det sammen med nødderne til en fin cremet masse.
-
Kom rabarber og sukker i en gryde og blend det med en stavblender.
-
Tilsæt vegegel og rør det sammen.
-
Varm forsigtigt blandingen op.
-
Køl rabarberkompotten lidt ned igen og tilsæt den i food processoren og blend det hele sammen.
-
Pisk din soya fløde til en let flødeskum og vend cremen fra food processoren sammen med.
-
Fordel cremen ovenpå din bund og stil den på køl.
-
Kom rabarbersaft i en gryde sammen med vegegel og kog det forsigtigt op.
(hold evt. lidt saft tilbage, som du kan tilsætte hvis din gele stivner for hurtigt)
-
Køl rabarbergelen ned til ca. 35 grader.
-
Kom rabarbergelen på toppen af din cheesecake i små skefulde forskellige steder og træk dem ud i swirls med et træspyd.
No Comments