Lav fine farverige og enkle vanilje muffins med krymmel i lige den farve du ønsker
Vanilje muffins er en rigtig klassiker. De smager skønt og så kan du jo tilføje både nødder og chokolade, hvis du har lyst til det. Jeg har tilføjet lidt fin krymmel bare fordi det både er lidt festligt og fint.
Du bestemmer helt selv farven på dit krymmel, så brug forskellige farver fra gang til gang. På den måde kan du variere lige som du har lyst til eller med den krymmel du nu har hjemme.
Opskriften på mine vanilje muffins med krymmel finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Hvad betyder muffin og alle de andre gode facts
Muffin findes både som amerikanske, engelske og de almindelige muffins. De kan bages i både de søde udgaver, men også i de salte. Både i England og USA spiser de gerne muffins til morgenmad.
Jeg tager dog udgangspunkt i den klassiske muffin i nedenstående.
En muffin er små portionsanrettede kager eller brød. I Danmark ser vi dem oftest som små kager. I dejen bruges bagepulver og de små kager hæver derved fint op med den klassiske muffintop. Smagen kan varieres ligesom sandkager med vanilje, kakao, nødder osv. Her finder du min opskrift på udgaven med vanilje.
Både og. Der skal være en eller anden form omkring dejen. Om du vælger at bruge en metalform, silikoneform eller papirsform er helt op til dig. Jeg anbefaler at bruge papirsforme, som bliver sat i en metalform, så der er ekstra støtte om kagerne, så de holder formen.
Vil du have kager, der går lige til kanten, skal du fylde formen 3/4 del op. Ønsker du derimod en høj top, så skal formen fyldes her. Husk at bagetiden varierer afhængig af opskrift, ovnens varmefordeling og mængden af kagedej i formen.
De smager selvfølgelig bedst nybagte, men i en tætsluttet beholder, kan de holde sig et par dage ved stuetemperatur. Ellers kan du med fordel fryse dem i op til 3 måneder.
Ja – en muffin får en fin muffintop, mens toppen på en cupcake bliver lavet med pynt af forskellig glasur og frosting. Den største forskel er dog hvordan dejen blandes og hvor meget væske, der er i dejen. Se mere herunder.
Hvad er forskellen mellem cupcake og muffin?
Der er ingen tvivl om at vi i Danmark blander de to begreber godt og grundigt sammen. Det samme har jeg selv tildens til. Derfor måtte jeg undersøge sagen nærmere, så jeg kunne blive helt skarp på, hvad jeg skulle kalde min opskrift her.
Muffin
Dejen til muffins er lidt tykkere i konsistensen og når kagen er bagt skal den helst være lidt svampet indeni og med en fin hævet top.
Den luftige konsistens får du ved at piske de våde ingredienser sammen først. Blande de tørre ingredienser i en skål for sig selv og til sidst vende det hele forsigtigt sammen.
Muffins indeholder oftest ud over æg lidt ekstra væske i form af mælk, yoghurt eller anden form for væde.
De fine små muffins kan bages i både en sød udgave og den salte.
Cupcakes
Dejen til en cupcake er en tyndere dej og når den er bagt bliver den let og luftig .
I cupcakes piskes sukker og fedtstof sammen før æggene tilsættes. Der bruges derudover ofte mere sukker end i en muffin og derfor er det også en noget sødere kage.
Kagens sødme gør også at de ofte er mindre end muffins, da man gerne vil have det søde i mindre bidder.
Cupcakes pyntes som oftest med en fin glasur eller frosting, hvor muffins laves både med og uden.
Udstyr
Muffinform af metal og silikone
Jeg bruger altid en muffinform af metal til at holde på mine papirs-eller silikoneforme. På den måde får de god støtte under bagningen og det gør at kagerne vokser opad og dermed får den fine muffintop.
Reklamelink: Mangler du muffinforme af metal, kan de købes lige her: Muffinforme
Isske
Når jeg laver muffins, bruger jeg altid en isske med håndtag, der presses sammen, sådan at dejen bliver skubbet ud af skeen. Det gør det nemmere at dosere dejen og samtidig få den til at lande fint i formen.
Bonus: Den type isske er også genial til at lave cookies, da de dermed får en ensartet og fin størrelse.
Reklamelink: Du kan købe din isske lige her: Isske i rustfrit stål
Andet udstyr
Er du nogengange i tvivl om hvilket udstyr, du skal bruge i dit køkken? Jeg har samlet mine favoritter på en fin indkøbsliste, så kan du nemt lade dig inspirere.
Find min indkøbsliste lige her: Min indkøbsliste – produkter jeg bruger
Vanilje muffins med krymmel
Opskriften på mine vanilje muffins med krymmel finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Husk du selv bestemmer hvilken farve krymmel du vil have i. Du kan også sagtens erstatte krymmel med chokolade eller nødder.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Find min indkøbsliste lige her: Produkter jeg bruger
Lav fine små farverige og lækre muffins.
Du kan også droppe krymmel og komme nødder og chokolade i dejen.
- 3 æg
- 1 spsk vaniljepasta eller 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 100 g blødt smør
- 1/4 tsk salt
- 1½ tsk bagepulver
- 200 g mel
- 1 dl creme faiche
- 50-60 g krymmel
-
Kom æg, vanilje og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en el-pisker.
-
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
-
Tag en anden skål og bland de tørre ingredienser.
-
Tilsæt de tørre ingredienser sammen med den smeltede smør, creme fraiche og krymmel og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke bliver slået ud af dejen.
-
Kom silikoneforme eller papirsforme i en metal muffinform og fordel dejen.
Formene skal fyldes ca. 3/4 del op.
-
Bag ved 180 grader almindelig ovn i 18-20 minutter afhængigt af hvor hårdt din ovn bager.
Kagerne er færdige, når du kan stikke en tandstik i dejen uden at der hænger dej ved.
No Comments