Tranebær- og marcipan biscotti opskrift – en lækker lille småkage til en god kop te. De smager af jul, men kan sagtens spises året rundt.
Denne biscotti opskrift bagte jeg for første gang i 2012 og hver jul er den en del af bageriet. Ikke fordi det egentlig er en julekage, men jeg synes det er så hyggeligt med en god kop te og en lækker lille kage til.
En biscotti er en lille sprød kage med som bliver bagt to gange, for at få dem helt tørre som en rigtig biscotti. Selvom den skal bage 2 gange, er den nem og hurtig at lave og smager skønt.
Holdbarhed
Denne biscotti opskrift med tranebær og marcipan, har jeg skrevet herunder i en fin printvenlig version, så du nemt kan printe ud og tage opskriften med i køkkenet.
Mange juleglade hilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Opskrifter med marcipan
En lækker lille småkage til en god kop te. De smager af jul, men kan sagtens spises året rundt.
- 2 æg
- 135 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g marcipan
- 70 g tørrede tranebær
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 280 g hvedemel
-
Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
-
Pisk sukker, vaniljesukker og æg hvidt og luftigt med et piskeris.
-
Riv marcipanen og rør den sammen med æggemassen.
-
Rør de tørrede tranebær i.
-
Sigt bagepulver, salt og mel i en skål og rør dem sammen. Kom det i æggemassen og rør det sammen.
Vend til sidst dejen ud på bordet og ælt den færdig. Den er en smule klistret.
-
Form dejen til en lang pølse. Den skal være ca. 30 cm lang. Kom den på en bageplade med bagepapir og tryk den flad til den er ca. 8 cm bred.
-
Bag i ovnen i 25 minutter. Tag kagen ud og lad den hvile i ca. 10 minutter.
-
Sænk ovn temperaturen til 165 grader varmluft.
-
Skær kagen på tværs i ca 1 cm tykke skiver.
Læg dem på en plade på siden på pladen med bagepapir og bag i yderligere 10 minutter, eller indtil de er tørre.
-
Tag ud og lad dem afkøle. Opbevares tørt og godt i en kagedåse.
Udgivet første gang 8/12 2012
Opdateret dec. 2018.
No Comments
Agnethe
4. april 2016 at 14:54Uff de ser altså også gode ud! Lige til at spise 😀