Denne lækre tomatpesto med friske tomater er oplagt til tapasbordet eller brug den som en lækker dressing.
Jeg har de sidste par år haft cherry tomater i min udestue. Når man ikke har et drivhus, så må jeg jo tænke kreativt.
Jeg elsker min udestue og for mig var det oplagt at tilføje en skøn sommerduft af solmodne tomater.
Tomater i udestuen
Min udestue kan må mange måder sammenlignes med et drivhus, fordi den vender mod vest. Det betyder at den er meget varm om eftermiddagen. Heldigvis kan vi åbne dens sider op, så vi nogenlunde kan få luft derude.
Du kan se og læse meget mere om vores valg af udestue lige her:
Det betyder også at udestuen har optimale vilkår for tomatplanter. For et par år siden fik jeg derfor lokket manden med på idéen om et par kapilærkasser til lidt busktomater. At planterne så ikke var helt så små og buskede, som først forventet er jo så en anden side af sagen. Vi har prøvet lidt forskellige sorter af og tror endelig vi har fundet de helt rigtige.
Food prep
Tilbered lidt ekstra pesto og frys det ned i mindre portioner, så har du lækkerier til lang tid.
Det er en super nem måde at food preppe til madplanen. Vil du gerne i gang med food prep, så kan du læse min guide og hvordan jeg gør lige her
Tomatpesto med friske tomater
På trods af en lidt regnfuld sommer, har vi fået små fine tomater. Ikke så mange som for 2 år siden, men dem der er, smager helt fantastisk.
Da vi første år havde tomater kunne jeg slet ikke lokke børnene til at smage. Det er slet ikke et problem mere. De synes det er super hyggeligt at plukke løs og gerne mens vi alligevel sidder og spiser derude.
For at få brugt en del af tomaterne fik jeg derfor lavet lidt lækker tomatpesto. Det er nemt og lækkert og så fryser vi ned, så vi har hurtigt og nemt tilbehør til retterne over vinteren. Så med udgangspunkt i min peberfrugt pesto, måtte jeg igang med tomaterne.
Find opskriften på min peberfrugt pesto lige her:
Har du flere tomater end du skal bruge til pestoen, så kan jeg også anbefale at lave en lækker tomatsalsa. Find opskriften her:
Opskriften på min tomatpesto finder du nederst i indlægget her. Jeg har sørget for den er nem at printe ud og tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere tapas lækkerier, så har jeg samlet dem her: #tapas
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne lækre pesto smager skønt og så kan du få brugt de lidt kedelige tomater på en god måde. Lav pestoen og frys den ned i portioner, så har du lidt lækkert til hele vinteren.
- 1 løg
- 20 cherrytomater
- 40 g mandler
- ½ håndfuld basilikum
- 2 spsk. æblecidereddike
- 40 g parmesan / emmentaler (en fast ost)
- 1 dl. olivenolie
- Evt. 1-2 spsk. soltørrede tomater
-
Rens løget og hak det fint.
-
Tag en gryde, kom lidt olie i og steg løget.
-
Imens skæres tomaterne i halve og kommes herefter op i gryden.
-
Lad dem stege med i ca. 5 minutter til de falder sammen.
-
Hak mandlerne og kom dem i gryden sammen med basilikum.
(vil du ikke have skallen med på mandlerne, skal du huske at smutte dem først)
-
Riv osten og kom den i en høj beholder.
-
Lad tomatblandingen køle lidt af inden du hælder den over osten.
-
Blend det til en ensartet masse med en stavblender.
-
Rør olivenolie i lidt ad gangen.
Har tomaterne afgivet meget væske kan det være du skal holde lidt af oliveolien tilbage, så din pesto ikke bliver for flydende.
Er den alligevel blevet lidt for flydende, kan du tilføje lidt flere mandler og lidt mere ost.
-
Synes du pestoen har brug for lidt sødme og dybde, kan du med fordel smage pestoen til med soltørrede tomater.
September 2018
No Comments