Tomatkiks – en nem lille snack. Perfekt til tapas eller i madpakken.
Tomatkiks – en nem lille snack. Perfekt til tapas eller madpakken. Tag børnene med i køkkenet og lad dem udstikke opskriften i forskellige former og figurer eller prikke den fine dej ud med en gaffel.
Tomatkiks er en perfekt undskyldning for at tage børnene med i køkkenet. De vil meget gerne være med til at rulle, skære og prikke de fine små tomatkiks. Du kan også sagtens bruge en udstikker, hvis du hellere vil have dem helt ens.
Tomatkiks – en nem lille snack. Perfekt til tapas eller madpakken. Tag børnene med i køkkenet og lad dem udstikke opskriften i forskellige former og figurer eller prikke den fine dej ud med en gaffel.
- 50 g knækkede hvedekerner
- 0,5 dl kogende vand
- 25 g gær
- 2½ dl vand
- 2 spsk tomatpasta
- 1 spsk tørret oregano
- ½ spsk tørret basilikum
- 1 tsk salt
- 50 g hørfrø
- 100 g rugmel
- 290 g fuldkorns hvedemel
-
Start med at komme de knækkede hvedekerner i en skål og hæld det kogende vand over. Lad det hvile i 30 minutter. – bruger du hvedekerner, der er klar til brug og derfor ikke skal ligge i blød undlades denne del og du skal bruge mindre mel: ca. 220 g fuldkornshvedemel istedet.
-
Tag skålen til din røremaskine eller en anden skål og rør gæret ud i vandet.
-
Tilsæt de knækkede hvedekerner, tomatpure, tørret oregano, tørret basilikum. salt, hørfrø og rugmel og rør det sammen til en ensartet masse.
-
Tilsæt fuldkorns hvedemel lidt efter lidt, så du kan tilpasse mængden. Dejen skal være sammenhængende men stadig klistre lidt.
-
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
-
Varm ovnene op til 250 grader med en pizzasten i. Har du ikke en pizzasten kan en omvendt bradepande bruges, som du så skubber bagepapiret ind på ligesom du ville gøre med pizzastenen.
-
Del dejen i 8 stykker og rul tynd ud på et meldrysset bord.
-
Den udrullede dej skæres ud i passende stykker og stikkes med en gaffel.
-
Læg stykkerne på et bagepapir og bag på pizzasten i ca. 8-10 minutter ved 250 grader.
No Comments