Menuen havde vi valgt skulle kunne laves på grillen, så vi kunne stå ude og sludre med gæsterne mens det sidste blev færdigt. Herhjemme betyder grill ofte burger og hotdogs, så jeg havde været i køkkenet og bagt lidt lækkert brød dertil. Hele menuen kan du finde her: klik klik
Det blev til en lidt grovere version af pølsehornene, da jeg godt kan lide der er lidt tyngde på brødet, men uden at det bliver tørt og kedeligt.
16 pølsebrød
1 pk gær
4 dl lunken vand
1 dl yoghurt
2 tsk salt
2 spsk sukker
150 g grahamsmel
ca. 550 g hvedemel
1 æg
Kom vand i en skål og smuldr gæren i. Rør til det er opløst og tilsæt yoghurt, salt, sukker og grahamsmel og det meste hvad hvedemelet.
Ælt det hele godt sammen og tilsæt eventuelt mere hvedemel. Dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Del dejen i 16 stykker og tril dem til pølsebrød, som lægges på en bageplade med bagepapir med et par cm afstand, så de kan vokse sammen under hævningen ligesom når du bager hveder. Husk dejen hæver til dobbelt størrelse.
Lad brødene efterhæve i 30 minutter og pensl dem med sammen pisket æg.
Bag brødene ved 180 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
1 Comment
Agnethe Vinther Thorsen
24. juli 2017 at 21:45Uhm med disse lækre opskrifter ærgre jeg mig næsten over at jeg ikke spiser brød længere! ?