Te marineret kylling med stegt spidskål og æble – Mariner din kylling i denne lækre marinade lavet med æble tranebær te.
I slutningen af august var jeg til arrangement med Fredsted the, hvor vi hørte lidt om det at putte te i maden. Du kan læse meget mere om min oplevelse lige her: Te i maden?!
Inspireret af den oplevelse har jeg derfor lavet denne lækre ret med te marineret kylling. Jeg valgte at bruge Fredsteds økologiske æble tranebær te, da det jo er efterår og for mig er retter med æble rigtige efterårs retter.
Resultatet af marinaden blev en lækker saftig kylling med god smag af både æble og tranbær.
Retten er nem og simpel at gå til. Samtidig er den hurtigt tilberedt, hvilket betyder rigtig meget herhjemme i hverdagen med små børn.
Mariner din kylling i denne lækre marinade lavet med æble tranebær te.
- 600 g kylling
- 6 poser Fredsted æble tranebær te
- 2½ dl æblejuice
- 2 spsk tørrede tranebær
- 1 pk bacon i skiver
- 1 lille spidskål
-
Skær kylling i tern og kom den i en skål. Tilsæt teposernes indhold og hæld æblejuice over.
-
Tilsæt de tørrede tranebær og bland det hele godt sammen. Lad det marinere i køleskabet (jeg lavede det om morgenen inden arbejde og det har derfor stået i ca. 9 timer)
-
Tag skålen ud af køleskabet og varm en pande op.
-
Hæld væden fra kyllingen og steg kylling og tranebær på panden.
-
Imens skæres baconen i mindre stykker, spidskålen skæres i strimler og æblerne i tern.
-
Når kyllingen er færdig tages den af panden og baconen svitses.
-
Tilsæt spidskål og æbler og lad småsimre i 15 minutter.
-
Vi havde en del kylling tilovers, som bliver gemt og brugt som tilbehør på madpakken.
No Comments