Tærte med skinke, bacon og porre er en enkel og nem tærte
Tærte med skinke, bacon og porre – perfekt til børnene. De kan endda lave den helt selv.
Jeg har de sidste par måneder haft et tema på min Instagram-profil @HomebyBianca hver torsdag, nemlig #torsdagstærte. Lige nu er det mest det salte køkken, der er fokus på, men jeg har selvfølgelig også masser af idéer til de søde tærter.
Her bliver jeg gerne spurgt om mine børn også spiser tærterne – og det gør de. Især den her skinketærte er god.

Tærter til børn – lad dem bestemme fyldet
Jeg har efterhånden en del tærter her på siden. Du kan finde dem allesammen her: #Madtærte.
Der er flere der spørger mig om mine børn godt vil spise tærter og det vil de.
Fordelen ved mine tærter er, at jeg bruger den samme opskrift på den grove tærtebund og æggemasse stort set hver gang.
Det betyder at fyldet kan varieres ligesom du har lyst til. Faktisk ligesom en pizza.
Det er ret smart for på den måde er vi sikker på, at alle får noget de kan lide og vi skal ikke købe en masse ekstra. Samtidig er tærter faktisk en god begynder opskrift, når børnene gerne vil med i køkkenet. Min datter lavede sin første tærte helt selv til et klasse arrangement, da hun gik i 1. klasse.


Skinketærte med eller uden porre?!
Det er ikke hver gang at vi kommer porre i. Egentlig mest fordi vi ikke har købt porre eller der kun var et stort bundt, hvor vi kun skulle bruge en enkelt eller to.
Fordelen ved porren i en skinketærte til børn er, at den er mildere i smagen end løg og så er den nemmere at skære i mindre stykker.
Tag børnene med i køkkenet – del opskriften op
Endnu en fordel ved tærte er, at du sagtens kan lave bunden i dagen før. På den måde kan opskriften splittes op og det er mere overskueligt for de mindre børn.
Da mine børn var små syntes de det var sjovt, at rulle dejen ud og skære kanterne fine. Når tærten så skulle for bages var det tid til en pause.
Så kunne vi nemt tage en pause og endda måske først fortsætte dagen efter med fyldet.
Til fyldet er det altid et hit at få lov at slå æg ud og røre æggemassen sammen. Så er det helt op til dig, hvor meget af det øvrige fyld du har gjort klar på forhånd.
Tærter til børn hvor de selv vælger fyldet får dem til at føle sig mere inkluderet og du kan sagtens lave en mindre form til barnet og en større til de voksne. På den måde får alle det fyld de gerne vil.
Tærte smager også godt dagen efter kold og så kan barnet få den med på madpakken. Det kan varmt anbefales.


Skinketærte – Tærte med skinke, bacon og porre – min søns favorit
Grunden til at børnene er i fokus her er, at den her opskrift er min søns favorit. Han vil bare gerne have det helt simpelt og i starten kom vi endda kun skinke i tærten.
Efterhånden fik jeg lokket lidt bacon i også og nu er han klar på porren. Det er meget forskelligt i hvilket tempo børn er klar til de forskellige smagsindtryk og der har skinketærten her været perfekt.
Er overskuddet småt efter en travl dag i skolen og til fritidsinteresser laver jeg gerne det meste klar og så kommer børnene selv og ‘pynter’ tærten med fyldet ligesom en pizza.

Skinketærte opskrift
Opskriften på min skinketærte finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne inspireres til andet fyld og skønne opskrifter på madtærte, så har jeg samlet dem allesammen her: #Madtærte
Vil du gerne have børnene mere med i køkkenet, så har jeg samlet idéer til opskrifter her: #Småkokke
Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
-
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche.
-
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Skær overskydende dej af med en kniv.
-
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.

En nem og enkel opskrift.
Du kan sagtens undlade både bacon og porre. Så får du en meget simpel tærte, som de fleste børn også gerne smager på.
- 120 g bacon
- ½ porre
- 200 g revet skinke
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
-
Skær baconen i tern og steg den.
-
Vask porren og skær den i små stykker.
-
Kom æg, hytteost, mælk og salt og peber i en skål.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og kom ½ af æggemassen i.
-
Fordel porren ovenpå.
-
Kom herefter bacon på.
-
Tilføj til sidst skinken.
-
Hæld resten af æggemassen over og fordel den godt.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.


No Comments