Tærte med laks og porre passer perfekt til både frokostbordet og aftensmaden
Tærte med laks er ikke den tærte vi spiser oftest. Det skyldes især, at jeg ofte bruger de grøntsager jeg lige har hjemme til at komme i mine tærter.
Alligevel skal den klassiske tærte med laks og porre have en plads her på siden. Den smager nemlig helt fantastisk. Den kan både serveres kold og varm og så passer den både til frokostbordet, til picnic og til aftensmaden.
Opskriften på min tærte med laks og porre finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.


Varmrøget eller koldrøget laks?
Det er en smagssag om du vil bruge varmrøget eller koldrøget laks i den tærte med laks. Det kommer helt an på hvilken konsistens du bedst kan lide og smagen.
Koldrøgning er med til at bevare saftighed og blødhed fra laksen, hvor varmrøget laks giver en mere fast konsistens og kraftigere smag.
Koldrøget laks bruges gerne til sushi, da den kan spises rå.
Varmrøget laks kan spises som den er, da den allerede er tilberedt.
Konsistensen på de to typer er meget forskellig. Selv er jeg mest til den varmrøgede lags, men det er helt klart en smagssag.
Jeg har til min tærte her brugt varmrøget laks, men du bestemmer helt selv.


Laksetærte med porre
Til laksen har jeg denne gang valgt at bruge porre. De to ingredienser passer godt sammen og så er porren tilgængelig det meste af året, da den trives godt i køligere vejr.
Du kan spise næsten hele porren. Skær top og bund fra og brug resten. Det nemmeste er at halvere porren på langs, så du kan komme ind mellem lagene og skylle den godt.
Ja det kan den godt. Skær den fint ud og kom den i salater eller brug den som pynt på din mad. Du kan selvfølgelig også spise den varm både dampet, kogt, bagt, stuvet og sauteret.
Porre kan holde sig op ca. 14 dage i køleskabet.
Ja det er den og den kan også bruges som erstatning for løg i din madlavning. Smagen er lidt mildere, men det fungerer fint. Porren bliver dyrket som en grøntsag og bruges også oftest som øvrige grøntsager.
Ja det kan du godt. Det er dog en god idé ligesom ved øvrige grøntsager at blanchere dem først.
Tærteopskrifter – lav dem ligesom du bedst kan lide
Madtærter er perfekte at lave med lige det fyld du bedst kan lide. Herhjemme bager jeg gerne et par bunde og så bestemmer familien selv fyldet de vil have i.
Vil du gerne inspireres lidt, kan du finde alle mine opskrifter på madtærter lige her: #Madtærte
Her finder du blandt andet opskrifter på:
- Tomattærte med en lækker grov bund
- Spinattærte med soltørrede tomater
- Broccolitærte med hytteost
- Aspargestærte med bacon
Madtærter med grov bund
Til mine madtærter bruger jeg altid en grov bund med grahamsmel. Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvilken type mel du vil bruge.
Jeg bruger altid den samme opskrift til min tærtebund og den kan du selvfølgelig finde herunder, men ellers kan du kigge forbi mit min side her, hvor du kan læse mere om, hvordan du laver den bedste tærtebund
Tærte med laks og porre
Min opskrift på den klassiske tærte med laks og porre er lavet med min grundopskrift på æggemasse. Her bruger jeg altid hytteost, men det kan du selvfølgelig udelade og eventuelt erstatte med lidt creme fraiche.
Opskriften på min tærte med laks og porre finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Søger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Madtærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
-
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche.
-
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Skær overskydende dej af med en kniv.
-
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.

Til opskriften her er brugt varmrøget laks, men du bestemmer helt selv hvilken type laks du gerne vil bruge.
Husk også at printe opskriften på grov tærtebund.
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 120 g varmrøget laks
- 1 porre
-
Kom æg, hytteost, mælk og salt og peber i en skål.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Skær bunden af porren og vask den.
Skær den herefter i skiver.
-
Fordel halvdelen af porren i fadet.
-
Fordel laksen ovenpå.
-
Kom herefter resten af porren i fadet.
-
Hæld resten af æggemassen over.
-
Drys med pinjekerner.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.


No Comments