Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater
Rustik spinattærte med soltørrede tomater og pinjekerner eller hvad med en tomattærte eller broccolitærte? Det er kun fantasien der sætter grænser for fyldet, når du bager tærter.
Tærte med hytteost og spinat er en af de nemme tærter og så er den endda uden kød. Så søger du opskrifter til en kødfri dag derhjemme, så vil denne blive taget godt imod.
Når jeg bager tærter har jeg en grundopskrift, som jeg altid bruger til bunden og en grundopskrift på æggemassen til fyldet. Så er det bare med at kombinere det lige som jeg har lyst til.
Brug grøntsags resterne
Det er en nem måde at få brugt de grøntsager, som er til overs i køleskabet på en nem og lækker måde.
Tag børnene med i køkkenet
Det er også en ret, hvor børnene kan få lov at vælge fyld, så det ikke altid bliver den klassiske pizza aften, når de skal med i køkkenet. Sidst men ikke mindst, er det en ret som ikke behøver at indeholde kød, så du kan sagtens lave en lækker tærte, hvis I foreksempel har en ugentlig kødfri dag.
Denne gang fik jeg lavet tre tærter. Så var der lidt til alle og jeg havde samtidig ekstra til madpakken og fryseren. Så er det nemt at tage en tærte frem på de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.
Broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Tærte med broccoli og hytteost og opskriften på Tomattærte med hytteost finder du her: Tomattærte med hytteost
Et lille fif, hvis du har lidt dej fra tærtebunden tilbage.
Du kan med fordel udstikke dejen til små grahamskiks og dermed får du brugt det hele.
Jeg bager dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Flere tærter:
Opskrift: Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund
Opskrift: Tomttærte med hytteost med en lækker grov bund
Denne tærtebund er lavet med grahamsmel og bliver dejligt sprød.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere 30 minutter
Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægget.
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- 300 g frosset spinat (bliver til ca. 125 g når det er tøet op og vandet dryppet af)
- 80 g soltørrede tomater
- 1 håndfuld pinjekerner
-
Tag spinaten op af fryseren og lad den tø.
-
Imens røres æg, hytteost, mælk sammen og der tilsættes salt og peber.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud af ovnen og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Pres vandet ud af spinaten og fordel den på bunden sammen med de soltørrede tomater og hæld resten af æggemassen over.
-
Drys pinjekerner på toppen og bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Udgivet første gang 14/3 2018
Opdateret januar 2019
8 Comments
Bente Skovgaard
21. januar 2019 at 20:50Mums, man bliver sulten. Vi elsker tærter herhjemme
Home by Bianca
21. januar 2019 at 20:56Ja det smager altså skønt og er dejligt nemt at lave ?
Anne Sofie Kjeller Larsen
21. januar 2019 at 20:57Uhm! Jeg elsker tærter! Jeg må snart igang igen og hey, skide godt tip med de små hapsetærter!
Home by Bianca
21. januar 2019 at 20:58Tak. Ja der skal ikke gå noget til spilde ?
Si Tu
22. januar 2019 at 16:33Mums, man bliver sulten. Vi elsker tærter herhjemme
Tina
27. januar 2019 at 21:33Ej, nu blev jeg helt sulten igen! Super god idé at bruge de slatne grøntsager til det! 😀
Home by Bianca
27. januar 2019 at 22:14Det er nemlig skønt når man kan få brugt de sidste rester til lækre nye retter ? du må igang i køkkenet ?
Vafler uden sukker - lækre grahamsvafler - Home by Bianca
28. januar 2019 at 16:55[…] Opskriften på min grahamsbund til tærte kan du finde lige her: Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater […]