Tærte med broccoli og hytteost
Denne kødfri tærte smager skønt og er super nem at lave. Den er lavet på en grov tærtebund og mætter godt.
Denne tærte med broccoli og hytteost passer perfekt til at tage med i haven.
Jeg er i udestue humør for tiden og jeg elsker min udestue. Nu hvor vejret ikke helt kan bestemme sig, for om solen vil skinne kan jeg få lidt varme alligevel. Det giver os samtidig et ekstra rum til vores lille hus.
Grov tærtebund
Brug grøntsags resterne
Det er en nem måde at få brugt de grøntsager, som er til overs i køleskabet på en nem og lækker måde.
Tag børnene med i køkkenet
Det er også en ret, hvor børnene kan få lov at vælge fyld, så det ikke altid bliver den klassiske pizza aften, når de skal med i køkkenet. Sidst men ikke mindst, er det en ret som ikke behøver at indeholde kød, så du kan sagtens lave en lækker tærte, hvis I foreksempel har en ugentlig kødfri dag.
Et lille fif, hvis du har lidt dej fra tærtebunden tilbage.
Du kan med fordel udstikke dejen til små grahamskiks og dermed får du brugt det hele.
Jeg bager dem ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
Opskriften på tærte med broccoli og hytteost finder du herunder i en fin printvenlig version. Så er den nem at tage med i køkkenet. Bemærk at du skal printe to opskrifter, da jeg har givet tærtebunden sin egen version. Så kan du selv variere fyldet.
Sørger du flere variationer på tærter, så kan du se flere her: #Tærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Flere tærter
Opskrift: Tomattærte med hytteost med en lækker grov bund
Opskrift: Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater
Denne tærtebund er lavet med grahamsmel og bliver dejligt sprød.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør. Lad K-spaden sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche og fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere 30 minutter
Husk at printe opskriften på tærtebund, som ligger separat i blogindlægget
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
- ½ broccoli
- 1,5 spsk pinjekerner
- 1 rødløg
-
Skær broccolien ud i mindre stykker og sæt til side.
-
Pil og hak løget og kom det i en skål sammen med æg, hytteost, mælk, salt og peber.
-
Rør det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og der kommes en smule af æggeblandingen på bunden først.
-
Fordel broccolien og drys med pinjekerner.
-
Hæld resten af æggemassen over og drys med lidt flere pinjekerner.
-
Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter.
2 Comments
Tærte med hytteost og spinat toppet med soltørrede tomater - Home by Bianca
14. januar 2019 at 11:44[…] Broccolitærten kan du finde opskriften på lige her: Tærte med broccoli og hytteost […]
Tomattærte med hytteost med en lækker grov bund - Home by Bianca
14. januar 2019 at 13:26[…] Opskrift: Tærte med broccoli og hytteost på lækker grov bund […]