Syltede pærer og æble – nyd efterårets glæder lidt længere
Har du lidt pærer og æbler, som skal bruges, men ikke noget at bruge dem til. Så sylt dem og nyd efterårets glæder lidt længere
Syltede pærer og æble. Da jeg ryddede op i køleskabet fandt jeg et par pærer og et æble, som jeg hellere måtte få brugt.
Jeg fik hurtigt den idé at sylte dem, da jeg ikke lige havde lyst til at spise dem her og nu, og dermed kan bruge dem til lidt lækker bagværk eller is.
Opskriften er en jeg selv har bikset sammen ud fra lidt inspiration rundt omkring, holdt op imod det jeg lige havde hjemme, og den endte med at lyde således:
Opskrift – Syltede pærer og æble
2 pærer
1 æble
5 dl vand
3 dl blandet juice
2 spsk limesaft
1½ spsk vanilie paste (svarer til 1½ vaniliestang)
3 dl sukker
Pærer og æble skrælles og skæres i passende tern.
Sammen med resten af ingredienserne kommes de i en gryde og koges i ca. 5 minutter.
Frugten tages op af lagen og kommes i Atamon skyllede glas.
Lagen koges yderligere 30 minutter og hældes over frugterne.
Den resterende lage har jeg gemt på flaske, da jeg tænker den kan give lidt pift som sirup til lidt sødt.
Er du på udkig efter kageopskrifter, så kan du se dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Mange bagehilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
4 Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Min tanke var også først at kassere det, men så smagte jeg på det og det smagte altså super godt. Er sikker på det vil være godt på en god vanilieis. Mums. 🙂
Kristine (CookieCrumble)
4. april 2016 at 14:54Uhm, det må jeg prøve en dag så. Havde ikke tænkt den fine tanke om, at man kunne gemme lagen. Så smart 😉
Bianca
4. april 2016 at 14:54Tak. 🙂 Lagen smager skønt af æble og pærer synes jeg. Men jeg synes sagtens man kan komme en pærer mere i lagen end det jeg har gjort. 🙂
Kristine (CookieCrumble)
4. april 2016 at 14:54Hvor er det bare en skøn idé. Hvad med lagen der? Smager den af æble og pærer, eller bare mest af sukker? 🙂