Lav en lækker svinemørbrad i ovn og fyld den med persille og soltørrede tomater
Jeg er stor fan af at tilberede kødet i ovnen. Det giver bare et eller andet til retten, når al saft og kraft samles i bunden af fadet og sørger for at holde på smag og holder kødet saftigt og lækkert.
Samtidig er det nemt at gøre klar på forhånd, så selve fadet, bare skal i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde.
Det er derfor smart både til hverdag, men også til når du får gæster. Så kan kødet passe sig selv i ovnen, men du får hilst på dine gæster og kan servere lækker mad, uden at stå en masse i køkkenet.
Opskriften på min svinemørbrad i ovn finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Svinemørbrad sådan
Din svinemørbrad er klar, når den er 62-65 grader i centrum.
Det kan virke helt uoverskueligt, at skulle rense en svinemørbrad, men det er slet ikke så svært.
Sørg for at bruge en skarp kniv, når du skærer ind under mørbradens sener. Skær først et par centimeter indefra og ud og tag så fat i den fritskårne sene og skær den anden vej. På den måde har du godt fat i senen og kan nemmere styre kødet.
At afpudse noget er bare et andet ord for at rense. Du skal derfor følge vejledningen herover.
Mørbraden sidder midt på grisen. Svinemørbrad er en af grisens muskler og indeholder ikke ret meget fedt. Hvis du tilbereder kødet for hårdt, vil det derfor blive tørt. Svinemørbrad tilberedes som her, som et stort stykke kød eller skæres til bøffer.
Det kan være svært at vurdere, hvor meget kød hver person spiser. Det kommer også an på tilbehøret. Hvis du sørger for at der er 175-200 g kød pr. person, burde det passe nogenlunde.
Svinemørbrad med fyld
På grund af det lave fedtindhold i svinemørbrad kommer jeg gerne fyld i. Det er med til at tilføre saft til kødet.
Her har jeg brugt persille, som hovedingrediens i kødet, fordi det giver en dejlig smag. Du kan dog sagtens skifte det ud med andet. Prøv for eksempel at bruge frisk spinat i stedet.
Det sker også at vi kommer smøreost inden i. Gerne en af dem med krydderier, så der samtidig nemt bliver tilføjet smag til.
Jeg har kommet lidt mandler i fyldet for at tilføje lidt tekstur, men du kan også vælge at bruge pinjekerner.
Svinemørbrad med bacon
Til min svinemørbrad har jeg kommet bacon rundt om. Det tilføjer både smag og fedtstof, så du ikke så nemt ender med at stege den tør. Samtidig sørger det for at holde fyldet inde i mørbraden, så smagen samles.
På den måde slipper du for at gå og holde øje med kødet hele tiden. Sæt det i ovnen og lad det passe sig selv.
Svinemørbrad med persillefyld – video
Alt i et fad
Her har jeg lavet svinemørbraden i ovnen alene, men du kan sagtens komme den ovenpå rodfrugter, ligesom jeg har gjort her med kylling og rodfrugter.
I retten her består fyldet af smøreost. Det kan du sagtens bruge i din svinemørbrad også.
Bruger du rødbeder, kan det være en god idé at tilberede dem for sig selv, da de farver meget.
Tilbehør til svinemørbrad i ovn
Når nu der er styr på kødet, er det store spørgsmål, hvad du skal servere til.
Til min svinemørbrad her serverede jeg en lækker rødbedesalat med feta. Den kan du finde opskriften på her:
Du får også lidt andre forslag lige her:
Svinemørbrad i ovn
Mulighederne er mange når du serverer sådan et lækkert stykke kød til. Du kan med fordel lave en salat klar i god tid, som bare kan stå på køl, lave det hele i et fad, som beskrevet længere oppe, eller lave noget helt tredje. Det er faktisk kun din smagsløg, der sætter grænserne.
Opskriften på min svinemørbrad i ovn finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i ovnen.
Jeg har samlet alle mine opskrifter med svinekød lige her: #Svinekød
Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Med denne opskrift får du et lækkert saftigt stykke kød med en dejlig frisk smag af persille.
- 1 svinemørbrad
- 1 stort bundt persille
- 25 g mandler (eller pinjekerner)
- 2 spsk hakkede soltørrede tomater i olie
- 1 pk bacon i skiver
-
Rens svinemørbraden for sener.
Læs længere oppe på siden, hvis du er i tvivl om hvordan du gør.
-
Skær herefter svinemørbraden halvvejs igennem på langs, så du får en stor flade.
-
Hak persille, mandler og soltørrede tomater og rør det sammen.
-
Fordel persille blandingen på hele svinemørbraden.
-
Læg bacon strimlerne ud ved siden af hinanden, så svinemørbraden kan kommes ovenpå og de dækker det hele.
-
Rul svinemørbraden sammen og læg den ovenpå baconstrimlerne.
-
Rul nu baconstrimlerne rundt om svinemørbraden, så de holder sammen på det hele.
-
Kom din svinemørbrad i et fad og steg i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter til du når en centrumtemperatur på 62 grader.
No Comments