Kagegalleri

Star Wars kage med Yoda – se her hvordan

Star wars kage Yoda

Den her Star Wars kage er oplagt hvis du gerne vil imponere. Hovedet kan laves i god tid og så det er slet ikke så svært.

Jeg synes det er sjovt at lege med 3D kager og denne Star Wars kage er selvfølgelig ingen undtagelse.

Denne gang var det nevøens 6 års fødselsdag, som var undskyldningen for at eksperimentere lidt.

Sådan planlægger du en 3D kage

Det jeg har fokus på, er egentlig ikke i første gang det endelige resultat.

Når du laver en 3D kage, kan du godt lave det hele i massiv kage, men jeg vil gerne have lidt mousse i, så indholdet så vidt muligt minder om en almindelig kage.

Derfor tager jeg som oftest udgangspunkt i at basen (ofte er det figurens krop), skal være selve kagen.

På den måde kan jeg bage bundene og samle kage, som jeg ville gøre på alle andre tidspunkter.


Vil du læse mere om det grundlæggende, har jeg lavet en guide lige her:

Kage med fondantovertræk – se her hvordan du gør


Alt det andet overskydende på kagen skal herefter designes. I det her tilfælde skulle jeg have lavet et hoved. Da jeg gerne ville lave det i god tid, nytter det ikke at lave det i massiv kage. Så når det at blive dårligt.

Lavede jeg det i massiv fondant ville det blive for tungt. Min løsning var derfor at bruge RKT -Rice Krispie Treats.

Det er en løsning jeg har brugt før og du kan se flere eksempler på figurkager lige her: #figurkager

Opskriften deler jeg nederst på siden i en printvenlig version.

Du kan også sagtens spise Rice Krispie Treats som det er – jeg har blandt andet lavet denne kage:

Puf-kagen lavet på puffede ris

Opskriften finder du her:

Puf-kagen, som ikke skal bages

Star Wars kage – Yoda

Denne gang ville jeg gerne forsøge at lave en Yoda, for hvem kender ikke Yoda.

Hans hoved lavede jeg af RKT og så har jeg overtrukket det med fondant eller jeg har modelleret det på.

Det er vigtigt at den kugle, du har lavet af RKT, når at stivne, så den er til at arbejde med. Så lav den dagen før.

Star wars kage Yoda
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Når du skal overtrække hovedet med fondant, skal fondanten modelleres på. Du kan ikke først komme et helt lag fondant på, for bagefter at lave de forskellige former i hovedets facon.

Start med at koncentrere dig om hovedet foran og modeller fondanten til den får de ønskede træk.

Herefter har jeg ladet hovedet tørre på en tallerken i et mørkt skab. Så mister din fondant ikke farven og du slipper for støv mens det tørrer op.

Da jeg var færdig med hovedet brugte jeg lidt af den grønne fondant til at få formet ørerne, så de også kunne nå at tørre op.

Star wars kage Yoda
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kagens indhold – kroppen

Indhold:
– Kage: Drømmekagebunde
– Fyld: Jordbærsyltetøj
– Smørcreme: IMBC
– Overtræk og pynt: Renshaw fondant og RKT

Når kagen skal pyntes / samles

Når du har bagt din kage og fået syr på basen – altså kroppen er lagt sammen og overtrukket med fondant, så er du klar til at få sat det hele sammen.

Start med at lave fødder, hænder og arme og sæt dem fast eventuelt med tandstikker.

Derefter kan du give ham tøj på.

Til sidst sættes hoved og ører på og du laver en hals. Det er en lang pølse fondant, som du sætter rundt om for at støtte hovedet.

Vil du gerne se en mere generel vejledning med billeder, så har jeg lavet det på et par andre kager. Du finder dem lige her #Kagevejledning

Vil du gerne se flere figurkager, så finder du dem her: #Figurkager

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Drømmekagebunde

Lav lækre og nemme drømmekagebunde til din næste lagkage. 

Ingredienser
20 cm springform passer til 1 bund i en bradepande (vil du gerne have en tykkere bund til f.eks. talkage, så laver du bare en dobbelt portion.)
20 cm springform
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 80 g smør
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
26 cm springform
  • 6 æg
  • 450 g sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 3 dl mælk
  • 120 g smør
  • 375 g mel
  • 3 tsk bagepulver
Sådan gør du
  1. Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til det er hvidt i din røremaskine.

  2. Kom mælk og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet. Mælken behøver ikke koge. 

  3. Sigt melet i en skål og bland det med bagepulver. 

  4. Tænd din røremaskine på lavt niveau og kom skiftevis  mælkeblandingen og melblandingen i. (det skal stadig være en let og luftig dej, så det skal røres forsigtigt sammen – du kan eventuelt vende det sammen uden maskinen med en dejskraber, så du har føling med dejen)

  5. Når det hele er vendt godt sammen kommer du det i din springform. 

  6. Bruger du bagebælte, skal du sørge for det har ligget i blød i ca. 10 minutter. Bagebæltet skal ikke vrides inden det sættes på springformen. 

  7. Bag din kage i ca. 50 minutter ved 185 grader varmluft. 

RKT – Rice Krispie Treat

Du kan spise Rice Krispie Treats som de er, eller gøre som jeg og bruge dem til figurkager. 

Ingredienser
  • 3 spsk smør eller margarine
  • 40 skumfiduser
  • 150 g Rice Krispies / Puffede ris / funny crunch
Sådan gør du
  1. I en stor gryde smeltes margarinen ved lav varme. Tilsæt skumfiduserne og rør til de er helt smeltet.

  2. Tag gryden af varmen og tilsæt Rice Krispies.

  3. Rør rundt til alle Rice Krispies er dækket.

  4. Fordel blandingen i en bradepande eller lignende foret med bagepapir.

  5. Blandingen er rimelig klistret, men bliver hurtigt så afkølet, at man kan røre ved den.

  6. Tag lidt vand på hænderne og form massen til den ønskede form. Du kan også dele den op i mindre stykker og forme dem. 

  7. Herefter skal du lade dine forme tørre 1 døgn, så det er stift nok til at det holder formen. 

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Opskrift Vurdering