Squash i fad med kylling og ost. Den perfekte hverdagsret, når det skal gå stærkt.
Denne ret er super nem at lave og kan varieres i det uendelige.
Lav den de dage det skal gå lidt stærkt eller forbered den i forvejen, så fadet blot skal sættes i ovnen, når du kommer hjem fra arbejde.
Brug resterne – ost
Opskriften blev egentlig til efter at jeg sidste år, havde holdt brunch fødselsdag for vores venner og havde en del ost tilbage.
Der var både serveret skæreost, ostestave af emmentaler, brie og rødkitost.
De to sidste er som bekendt bløde oste, så dem er vores børn ikke så store fans af.
Jeg derimod er stærkt begejstret og derfor køber manden det også troligt til mig, ved sådanne lejligheder.
Sådan en god ost skal selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor blev den brugt til topping på dette lære fad.
Du kan sagtens bruge revet ost af forskellig slags. Det er smag og behag.
Tilsæt grøntsager efter ønske
Til denne ret blev det en god portion hvide squash (white bush græskar), der kom i. Simpelhen fordi min have var fyldt godt op.
Du kan sagtens bruge almindelige squash eller andre typer af grøntsager, som der måtte gemme sig i køleskabet.
Jeg tror bestemt både broccoli og blomkål ville være perfekt til.
Det gode ved denne ret at det faktisk kun er din smagssløg og indholdet i dit køleskab, der i sidste ende bestemmer hvad den skal indeholde.
Vil du gerne finde flere opskrifter med squash, så finder du dem her: #Squash
Eller skal du indspireres til at bruge lidt af resterne i køleskabet, så har jeg samlet opskrifter her: #Brug resterne
Jeg har også samlet lidt opskrifter du kan gøre klar i forvejen, til de dage det skal gå lidt stærkt: #Foodprep
Opskriften på det her lækre fad finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.
Food prep
Vil du gerne i gang med food prep, så kan du læse min guide og hvordan jeg gør lige her
Food prep – sådan kommer du i gang
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Dette lækre fad kan du variere lige som du har lyst til med den ost du kan lide og de grøntsager, der gemmer sig i køleskabet.
Lav retten klar i god tid, så du bare skal sætte den i ovnen inden servering.
- 3-4 kyllingefileter
- Salt og peber
- 2-3 squash – ca. 500 g Jeg brugte hvide squash fra haven
- 2 dl pesto Jeg brugte hjemmelavet tomatpesto. Find opskriften på bloggen.
- 1/4 rødkit ost eller ½ pose revet ost
- ½ dl hakket persille
-
Smør et ildfast fad med lidt olie og kom kyllingefileterne i.
-
Drys kyllingefileterne med salt og peber.
-
Skyld squashene og skær dem i tern.
-
Kom squash ternene ovenpå kyllingen i fadet.
(Her kan du sagtens selv tilføje mere grønt)
-
Kom pesto ovenpå og fordel osten.
-
Drys til sidst med persille og kom retten i en 185 grader varm ovn (varmluft).
-
Bag i ca. 35 minutter.
-
Server med ris til.
4 Comments
Agnethe
27. september 2019 at 7:51Ihh en lækker opskrift lige til mit lchf-hjerte 😍 masser af ost og gode kulhydrater – den må jeg forsøge mig med!
Home by Bianca
11. november 2019 at 17:44Ja den passer da perfekt og smager super godt 🙂
Mia Astrid
16. december 2021 at 17:33Den er vildt lækker opskrift jeg har puttet gulerødder, blomkål, løg. Og bruger stegte bønner i stedet for ris det er mega lækker anbefales her fra
Home by Bianca
21. december 2021 at 16:05Hej Mia
Tusind tak for din skønne kommentar. Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften. Gode tilføjelser du har lavet. Det er jo helt perfekt.
Rigtig god jul.
Venlig hilsen Bianca