Lav fine spiral småkager med vanilje og kakao. De kan nemt laves i andre farver også
De her spiral småkager er super nemme at lave og smager skønt. Vi laver dem gerne til jul, men de kan sagtens laves på andre tider af året også.
Hvis du synes de ser svære ud, så kan jeg straks fortælle, at de er super nemme at lave. Med deres imponerende roulademønster, kan børnene herhjemme dem også for roulade småkager.
Spiral småkager – sådan gør du
Det kræver ikke en masse forskellige ingredienser, at lave de her fine spiral småkager. Selve grunddejen er den samme og så skal der bare tilføjes vaniljesukker i den ene del og bagekakao i den anden.
Hvis du vælger, at lave den i forskellige farver, vil jeg anbefale, at du laver to vaniljedeje og så giver den forskellige farver. På den måde bliver farverne ikke påvirket af kakaoen. Småkagerne smager godt både som rene vanilje småkager og en blanding af vanilje og kakao.
Start med at rulle den hvide dej ud i et rektangel i 20×30 cm. Den skal ikke være for tyk, da den ellers ikke danner den fine spiral form. Rul ligeledes kakaodejen ud og kom den ovenpå vaniljedejen. Rul til sidst sammen som en roulade på den korte led. Sådan at spiralen kommer frem med flere runder.
Spiral småkager – video fremgangsmåde
Vaniljesmåkager – Spiral småkager med farver
Vil du gerne imponere børnene, så kan du forslå, at lave kagerne i forskellige farver. Det er en nem måde, at lave dem lidt anderledes og så er det lidt mere okay, at bage dem hele året rundt.
Til børnenes Vaiana fødselsdag, havde vi netop farvet vores spiral småkager. For at gøre det hele lidt anderledes, lavede vi spiral småkagerne om til Te Fitis hjerte. Den perfekte måde at skabe nem og enkel Disney magi.
Kagerne er her lavet af ren vanilje dej, så de ikke blev grumsede i farven af kakaoen. Vi har brugt pastafarver, da frugtfarve vil tilføje væde til dejen, så det er lidt sværere at styre.
Nice to know – småkager
Skær småkagerne i ½ cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir, så er de klar til at blive bagt.
Ja det kan de sagtens. Du kan med fordel lave rullerne klar, så det er nemt at tage op og skære skiver af din rulle. Så har du hurtige og lækre nybagte småkager. Skiverne kan godt skæres af den frosne dej.
Dejen kan holde sig 2-3 måneder i fryseren, så du kan nemt lave den klar i god tid. Pak dejen ind i bagepapir med en frysepose rundt om.
Dejen kan holde sig 2-3 uger i køleskabet. Opbevar den ligesom ved frost. Pakket ind i bagepapir med en frysepose rundt om. Du kan også sagtens have dejen stående i lufttætte beholdere.
Cookieboks – lav småkager til en gave
Småkager er altid hyggeligt at have med til vært-/værtinde gave. Det ses oftest til jul, men kan sagtens medbringes ved andre anledninger. Den her cookieboks havde vi med hjem til farmor og farfar juleaften og det var altså hyggeligt, at kunne servere en fin æske, som alle nød godt af.
Det er en nem og enkel måde at bringe glæde. Vi kan godt lide at lave hjemmelavede gaver og når bagning også er en hyggelig aktivitet, så er det jo oplagt at forene de to.
Find de andre opskrifter samlet lige her:
Vil du gerne se flere småkage opskrifter, så du kan lave din helt egen cookieboks, så kan du finde dem lige her: #Småkage
Er det flere julekager, som du er på udkig efter, så har jeg samlet dem lige her: #Julekage
Opskriften på mine spiral småkager finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lav fine spiral småkager med vanilje og kakao smag.
Hvis du gerne vil lave dem i forskellige farver, kan du bruge to vaniljedeje, som du farver i forskellige farver. På den måde bliver farverne ikke påvirket af farven fra kakao. Brug pastafarver, så du undgår at tilføre for meget væske til dejen.
Småkagerne smager godt både som rene vanilje småkager og en blanding af vanilje og kakao.
- 125 g hvedemel
- 60 g sukker
- ½ spsk vaniljesukker
- 60 g smør
- ½ æg
- 125 g hvedemel
- 60 g sukker
- ½ spsk bagekakao (usødet kakao)
- 60 g smør
- ½ æg
-
Kom hvedemel, sukker og vanilje i en flad skål og bland det sammen.
-
Tilføj det kolde smør skåret i mindre stykker.
-
Smuldr smørret godt sammen med hvedemel, sukker og vaniljesukker.
-
Tilføj ægget og ælt dejen sammen.
-
Kom hvedemel, sukker og kakaopulver i en flad skål og bland de sammen.
-
Tilføj det kolde smør skåret i mindre stykker.
-
Smuldr smørret godt sammen med hvedemel, sukker og kakao.
-
Tilføj ægget og ælt dejen sammen.
-
Kom vaniljedejen på et let meldrysset bord og rul dejen ud i et rektangel på 20×30 cm med en kagerulle.
-
Gør det samme med kakaodejen og læg den ovenpå vaniljedejen.
Rul forsigtigt med kagerullen, så de to deje samler sig.
-
Rul dejen fra den korte led, så den får et fint spiralmønster og læg din rulle på køl i et par timer.
-
Når dejen er kølet ned, er det nemt at skære den i tynde skiver på ½ cm.
-
Kom skiverne på en bageplade med bagepapir. Sørg for der er lidt afstand mellem kagerne, så de ikke smelter sammen.
-
Bag kagerne ved 200 grader almindelig ovn eller ved bagning af flere plader ad gangen, kan de bages ved 180 grader varmluft i ca. 7 minutter.
Husk ovne bager forskellige, så hold øje med dine småkager.
-
Lav to vaniljedeje og tilføj pastafarve til de får de ønskede farver.
-
Følg herefter vejledningen herover for sammenrulning.
No Comments