Lav lækre grønne pandekager med alverdens fyld. Spinatpandekager er altid et hit
Har børnene bestilt pandekager og skal det være lidt anderledes, så er spinatpandekager et godt bud. Herhjemme kalder vi dem Hulk pandekager, så glider de meget nemmere ned.
Et af højdepunkterne herhjemme er når det er pandekage dag. Så bliver der nemlig gerne serveret pandekager hele dagen. Så er det godt at mor har lidt forskellige slags pandekager klar, så det ikke bliver de søde dessertpandekager hele dagen.
Jeg har samlet alle mine pandekage opskrifter lige her: #Pandekager og vafler
Opskriften på mine spinatpandekager finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Pandekager fakta
En klassisk pandekage er en flad kage eller brød, der tilberedes på en pande og som hovedsageligt består af hvedemel, mælk, sukker og æg. Du kan også lave den amerikanske udgave, som er lavet med bagepulver og derfor bliver til små tykke pandekager.
En madpandekage er samme koncept som en almindelig pandekage. Her er forskellen overordnet at sukkeret er udeladt. Du kan også lave madpandekager med forskelligt grønt, som jeg har gjort her, hvor jeg bruger spinat.
En tortilla minder mere om et fast brød i konsistensen, men stadig et fladt brød. Tortilla laves af majsmel og ordet ‘torta’ er spansk og betyder kage.
Du kan både bruge frisk spinat og frossen spinat. Bruger du frossenspinat er det vigtigt at du får trykket så meget væde ud af den optøede spinat som muligt, da du ellers vil få for meget vand i din pandekagedej.
International pandekage dag
Tirsdagen efter fastelavn fejrer vi pandekagedagen også kaldet ‘hvide tirsdag’. Det er en gammel kristen tradition fra dengang man fastede. Der skulle kristne faste 40 dage op til påske og man måtte derfor ikke spise søde sager, æg, hvidt mel eller mælk.
Selvom vi ikke faster herhjemme, er pandekagedagen altid en god undskyldning for at spise pandekager hele dagen.
Vi laver derfor gerne amerikanske pandekager til morgenmad, spinatpandekager til frokost, madpandekager til aftensmad og selvfølgelig dessertpandekager med is til dessert.
Pandekager med fyld
Herhjemme er pandekager med fyld altid et godt valg. Især hvis vi vælger den version, hvor vi laver en masse forskelligt grønt som ved pitabrød og børnene så selv kan vælge, hvad de vil have i. På den måde er vi sikre på at alle får noget de godt kan lide.
Andre idéer til fyld kunne være:
- Kødsovs
- Kyllingestrimler
- Pulled chicken
- Pulled duck – find opskriften lige her: https://www.homebybianca.dk/andeburger-med-pulled-duck/
- Kebab
Lav gerne lidt lækkert salat til, guacamole og en god dressing. Du kan eksperimentere lige som du har lyst til.
Pandekager med fyld i ovn
Du kan også lave en samlet løsning og lave en lækker kødsovs, som du kommer i pandekagerne. Læg pandekagerne i et fad og drys med ost. Det smager helt fantastisk.
Find min opskrift lige her:
Spinatpandekager – video
Spinatpandekager opskrift
Min opskrift på spinatpandekager finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
I min opskrift bruger jeg frisk spinat, men du kan sagtens bruge frossen spinat. Bare sørg for at trykke væden godt ud af den optøede spinat, så du ikke får alt for meget vand i din pandekagedej.
Vil du gerne se opskrifter på pandekager, så har jeg samlet dem lige her: #Pandekager og vafler
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Lav lækre spinatpandekager og kald dem Hulk pandekager. Det er altid et hit hos børnene. De grønne pandekager er også et skønt alternativ til de klassiske madpandekager.
Du kan både bruge frisk spinat og frossen spinat. Bare sørg for at trykke væden godt ud af den optøede spinat, så du ikke får alt for meget vand i pandekagedejen.
- 15 g smør
- 100 g frisk spinat (frossen kan også bruges, se kommentar herover)
- 150 g hvedemel
- 50 g grahamsmel
- 4 æg
- 4 dl mælk
- 1 tsk salt
-
Start med at smelte smørret i en gryde og stil det til side.
-
Skyl spinaten og kom den i en blender.
-
Tilsæt hvedemel, grahamsmel, æg, mælk, salt og den smeltede smør.
-
Blend det hele sammen til en ensartet masse.
-
Lad dejen stå og hvile i køleskabet i ca. ½ time.
-
Tag dejen ud og doser dejen på en varm pande og bag pandekagerne til de slipper panden og får en fin gylden kulør.
No Comments