Spidskålssalat med avocado dressing er en nem og enkel salat med kun 4 ingredienser
Spidskålssalat med avocado dressing er en skøn grøn salat med få ingredienser.
En salat må gerne være simpel. Især hvis den skal bruges som tilbehør til en ret. Der kan hurtigt komme for mange elementer og det vil jeg gerne undgå med min spidskålssalat.

Avocadodressing – en skøn og nem dressing
Til min spidskålssalat har jeg brugt avocadodressing. Du kan selvfølgelig bruge en anden dressing, hvis du hellere vil det, men jeg synes den passer helt perfekt til. Dressingen er med til at give salaten en mere cremet konsistens, mens den stadig er dejligt sprød.
Opskriften på min avocadodressing finder du her: Avocadocreme – den bedste avocadodressing.

Spidskålssalat med kun 4 ingredienser
Denne salat blev lavet som tilbehør til madtærter og derfor var det oplagt, at holde den helt simpel.
På den måde er den det der ekstra tilbehør, som ikke overtager hele måltidet, men komplementere det med den milde smag og sprødhed.
Jeg har til opskriften kun brugt:
- Spidskål
- Edamamebønner
- Grønne linser
- Soltørrede tomater
Spidskålen giver sprødhed og de grønne linser er gode til at give mæthed. Salaten kan derfor sagtens serveres alene, som den er.


Spidskål i en salat – hvorfor
Jeg bruger ofte spidskål i mine måltidssalater. Det giver en dejlig sprødhed og så er det godt for maven at få gode fibre.
Samtidig bruger vi rigtig ofte spidskål i vores mad. Det er den kåltype, som vi synes er nemmest at mixe i de forskellige retter, da den har en finere konsistens end f.eks. hvidkål.
Det smarte er også at spidskål er perfekt at foodpreppe, da det sagtens kan holde sig i en bøtte på køl, når det er snittet.
Opbevar spidskål i køleskabet og så holder det ca. 14 dage.
Det kan sagtens holde sig i en lufftæt beholder på køl i en uges tid.
Spidskål er fyldt med fibre og det er godt for maven at have noget at arbejde med.
Ja – det er stort set alle frugter og grøntsager. Spidskål er en god booster for dine tarme og dit immunforsvar.


Salater med kål
Du kan sagtens lave en lækker salat med kål. Til inspiration har jeg samlet lidt her. Tryk på den enkelte salat og kom direkte til opskriften.
- Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
- Rosenkålssalat med tranebær og æble
- Hvidkålssalat med gulerødder
- Blomkålssalat
- Salat med asparges, rejer og spidskål
- Grøn salat med spidskål og sennepsdressing
Spidskålssalat med avocadodressing – opskrift
Opskriften på min spidskålssalat med avocadodressing finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere opskrifter med avocado, har jeg samlet dem her #avocado
Opskrifter på lækre og sprøde salater, har jeg samlet her: #Salat
Alle mine opskrifter med spidskål har jeg samlet her: #Spidskål
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Har du avocadoer til overs – frys dem ned og brug dem senere til en lækker avocadocreme.
Vil du gerne have en tykkere avocadodressing kan du undlade creme fraiche.
Bruger du creme fraiche som her, får du en opskrift, der er nem at bruge til salater og pastaretter.
- 2 modne avocadoer
- 2 spsk citron- eller limesaft
- 1 dl creme fraiche (kan udelades)
- 2 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk persille
- Salt og peber
-
Halver avocadoerne og kom dem i en blender.
-
Kom lime- eller citronsaft i.
-
Tilføj creme fraiche. (Kan udelades)
-
Kom olivenolie i.
-
Vask persillen og kom en håndfuld i.
-
Tilføj salt og peber.
-
Blend det hele godt sammen.
-
Blend til det har en god ensartet konsistens.

En skøn salat, der giver en god mæthedsfornemmelse.
Den kan også sagtens bruges som tilbehør til andre retter, da den har en mild smag.
- 1 Spidskål
- 250 g kogte grønne linser (100 g tørrede)
- 90 g hakkede soltørrede tomater fra glas
- 250 g edamamebønner
- Persille til pynt (kan udelades)
-
Bruges tørrede grønne linser, skal de skylles godt og koges efter anvisning på pakken.
-
Kog edamamebønnerne i 5 minutter og hæld vandet fra.
-
Vask spidskålen og skær den i mindre strimler.
-
Kom det i en stor skål.
-
Tilføj de kogte grønne linser.
-
Tilføj soltørrede tomater.
Gem lidt til topping.
-
Tilføj de kogte edamamebønner.
-
Tilføj avocadodressing.
Her bruges det hele, men tag eventuelt lidt i ad gangen, hvis du gerne vil have lidt mindre.
-
Vend salaten godt sammen.
-
Fordel lidt soltørrede tomater på toppen inden servering.
-
Drys eventuelt med lidt persille.



No Comments