På de varme dage vil vi hellere ud og nyde haven end bruge alt for lang tid på forberedelse af aftensmaden. Derfor må menuen gerne være nem og lækker at lave, men samtidig med masser af god smag.
Sommeren er her og selvom vi har dejlige solskinstimer svinger temperaturen også en del. Så for at få lidt vitaminer mod dumme forkølelser, har jeg sørget for masser af grøntsager.
Det tager 30-45 minutter at lave denne ret til 4 personer.
3 stykker kyllingebryst (500 g)
2 tsk paprika
½ tsk ramsløgssalt (urtesalt) Opskrift på Ramsløgssalt findes her: Ramsløgssalt
lidt olie til stegning
3 gulerødder
2 peberfrugter
1 squash
4 forårsløg
½ spidskål
Salt og peber
Soya dressing:
4 spsk soya
1 spsk rødvinseddike
2 spsk flydende honning
Start med at skære kyllingen i tern.
Varm en dyb pande eller wok op med olie og steg kyllingen med paprika og salt.
Når kyllingen er stegt kommes den i en skål og stilles til side.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Fjern kernerne i peberfrugterne og skær dem også i mindre stykker.
Kom gulerødder og peberfrugter i panden og svits dem i ca. 5 minutter.
Skyl squashen og skær den i mindre stykker.
Rens forårsløgene og skær også dem i mindre stykker.
Kom squash og forårsløg op i panden og svits dem med i ca. 5 minutter.
Skyl spidskålen og skær den over på midten. Skær den ene halvdel i mindre strimler og kom dem i panden.
Sæt låg på panden og lad det hele stege i 5-10 minutter. Drys med salt og peber.
Tilsæt kyllingen og varm den med et øjeblik.
Bland soya, rødvinseddike og flydende honning til en dressing og hæld det over retten.
No Comments