Denne lækre og lette kage er lavet med skønne mousser af koldskål og rabarber med en bund af marcipan kammerjunker
Kender I det når der er en idé, som bare gerne vil ud, men tiden er ikke til det. Sådan var det med denne kage.
Tiden fra jeg fik tegnet og skrevet idéen ned til den blev lavet var alt for lang.
Ikke fordi det egentlig er en kage, der tager lang tid at lave, men fordi jeg simpelthen havde for meget i kalenderen.
Idéen – koldskål og rabarber
Sammensætningen af koldskål og rabarber havde rumsteret længe. Det måtte være den perfekte sommer sammensætning.
Samtidig havde jeg brugt en rest marcipan fra julen på en portion lækre marcipan kammerjunker.
Opskriften på marcipan kammerjunker finder du her:
Marcipankammerjunkerne smagte perfekt sammen med en jordbærkoldskål, som du også finder opskriften på i ovenstående link.
Rabarber smager skønt sammen med jordbær og så var idéen der ligesom bare. – En sommer kage med koldskål, rabarber og marcipankammerjunker.
Kagen er faktisk super simpel at lave, men tager alligevel lidt tid på hvile fronten. Jeg vil dog ikke mene den tager længere tid end andre kager. Det smarte er også, at du kan lave den klar i god tid før servering.
Opskriften har jeg delt nederest i indlægget i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere opskrifter med rabarber, så finder du dem her: #rabarber
Eller måske lidt lækkert med marcipan, så finder du dem her: #marcipan
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne lækre sommerkage er lavet med marcipankammerjunker, men kan også sagtens laves med almindelige kammerjunker.
Jeg har lavet den i en springform på 20 cm i diameter, men den kan sagtens laves i en på 25 cm. Så bliver den lidt lavere og jordbærrene, skal tilpasses i højden.
Indkøbsseddel: Jeg har samlet en indkøbsseddel til kagen nederst i opskriften.
- Opskriften på marcipankammerjunker finder du separat herunder.
- 300 g marcipan kammerjunker (du kan også bruge almindelige kammerjunker)
- 75 g smør
- 6 blade husblas
- Saft fra 1 øko citron
- Korn fra 1 vaniljestang
- 80 g flormelis
- 2,5 dl fløde
- 3 dl kærnemælk
- 160 g jordbær
- 4 blade husblas
- 230 g rabarber
- 100 g sukker
- 20 ml vand
- 1 bæger past. æggehvider
- 15 g flormelis
- 2 dl fløde
-
Start med at smuldre kammerjunkerne og smelte smørret.
-
Bland det herefter sammen og fordel det i din form.
-
Stil den på køl mens du laver koldskålsmoussen.
-
Læg husblas i blød og smelt citronsaften ved svag varme.
-
Smelt husblassen i citronsaften og stil den til side.
-
Skær vaniljestangen over på midten og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis, så du får fordelt kornene godt.
-
Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og vaniljekorn.
-
Vend forsigtigt kærnemælk og citronsaft i til en ensartet masse.
-
Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær dem over på midten og sæt den langs kanten af bunden i din runde form.
For at de alle får samme højde, kan du skære lidt af bunden af jordbærrene, så står de også lige. Det du skærer af kan skæres i mindre stykker og tilsættes til koldskålsmoussen.
-
Fordel koldskålsmoussen i din form og stil den på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv. Imens laves rabarbermoussen.
-
Læg husblassen i blød i koldt vand.
-
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker.
-
Kom dem i en gryde sammen med sukker og vand og kog dem møre.
-
Herefter smeltes husblassen i og det hele blendes igennem med en stavblender.
-
Stil det til side til afkøling.
-
Pisk æggehviderne stive sammen med sigtet flormelis og vend det i den afkølede rabarberkompot. Det er vigtigt at den er så kold, at det ikke smelter.
-
Pisk fløden til flødeskum og vend det i.
-
Fordel det ovenpå din koldskålsmousse i formen.
-
Lad kagen stå på køl i ½ – 1 time til moussen er helt stiv.
-
Pynt med jordbær og knuste kammerjunker og stil den på køl til servering.
-
230 g rabarber
160 g jordbær
100 g sukker
95 g flormelis75 g smør
4,5 dl fløde
3 dl kærnemælk1 bæger past. æggehvider
Saft fra 1 øko citronKorn fra en vaniljestang
10 blade husblas300 g marcipankammerjunker (opskriften finder du separat under denne opskrift i indlægget)
Vil du gerne bruge kammerjunker til en dessert, så er de her med marcipan et godt alternativ.
- 40 g sukker
- 2 æg
- 150 g marcipan
- 40 g smør
- Skal fra 1 øko citron
- 200 g havregryn
- 50 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
-
Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.
-
Riv marcipanen på et rivejern eller gør som jeg gør – kør den igennem i en miniblender.
-
Tilsæt den revne marcipan til æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen.
-
Smelt smørret og rør det i æggemassen sammen med revet citronskal.
-
Blend havregrynene til en fin mel konsistens og vend dem i dejen sammen med mel og bagepulver.
-
Ælt det hele sammen og tril dejen til små kugler, ligesom når du laver pebernødder.
-
Sæt dem på en bageplade og tryk dem lidt flade.
-
Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.
Maj 2018
17 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
21. maj 2018 at 12:50Jeg er desværre ikke fan af koldskål, men kagen er bare super smuk og emmer af sommerstemning! ?
Unknown
29. maj 2018 at 13:53Mener du ik omvendt mht diameter? Synes ik lige det giver mening at man skal skære af jordbærenes sider for at pga større omkreds I formen? Så nu blir jeg lidt i tvivl om hvilken dia du har brugt?
Home by Bianca
29. maj 2018 at 20:13Det er fordi at der så er en større flade som moussen skal deles ud på og så er det ikke sikkert den dækker jordbærrene helt, hvis ikke du skærer af jordbærrene. Dvs.højden på moussen bliver lavere fordi den skal fylde en større form ud. Håber det giver mening ?
Home by Bianca
29. maj 2018 at 20:13Tak ? kunne være du skulle udfordre smagen lidt ?
Malena Andersen
6. juni 2018 at 5:40Ok, på den måde? ja så man må skære lidt mere af højden så at sige… Men regner nu med bare at lave halvanden portion mousse, så håber jeg det går? bruger du kageplast i din form, og tager du i før eller efter du har lavet bunden af kammerjunker?
Home by Bianca
6. juli 2018 at 9:35Ja præcis ? jeg bruger ikke kageplast men kommer ringen fra en springform direkte på den tallerken kagen skal stå på.
Sabine Steen-Andersen
12. september 2018 at 12:25Hej Bianca
Jeg vil forsøge mig med denne lækre kage! Hvor mange portioner marcipankammerjunker skal der til? Jeg kan se, du skriver 300 gram. Opskriften på marcipankammerjunker er til 70-80 stk., men hvor mange gram giver det? 🙂
Home by Bianca
20. september 2018 at 19:46Uha det ved jeg faktisk ikke. De blev spist så hurtigt ? men vil mene du sagtens kan halvere opskriften ?
Rabarbercrumble med marcipan - den bedste crumble til dine rabarber - Home by Bianca
20. maj 2019 at 15:26[…] Sommerkage […]
Rabarbersaft uden saftkoger - Lav din egen lækre saft - Home by Bianca
21. maj 2019 at 16:37[…] Sommerkage […]
Rabarbersnitter med havregryn - lækre små kager - Home by Bianca
22. maj 2019 at 19:34[…] Sommerkage […]
De lækreste rabarberhorn med marcipan finder du her - Home by Bianca
2. juni 2019 at 20:40[…] Sommerkage […]
Jette Sørensen
16. juli 2019 at 10:02kan man bruge frosne rabarber
Home by Bianca
17. juli 2019 at 19:16Ja det kan du sagtens 🙂
10 lækre opskrifter med rabarber - find dem her - Home by Bianca
4. marts 2020 at 10:36[…] Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse […]
Dicte
8. juni 2021 at 10:56Tror du man vil kunne lave bunden med makroner (da jeg har dem i forvejen9 og så blende det sammen med revet marcipan for at opnå den gode smag?
Home by Bianca
9. juni 2021 at 12:58Hej Dicte
Det er ikke noget jeg har forsøgt, men det er da bestemt et forsøg værd.