Vil du gerne lave et nemt frokostbord, så giver jeg dig her en nem smørrebrød opskrift.
Der er vist ingen tvivl om at denne påske bestemt ikke har været som den plejer. Tiden hvor vi står sammen hver for sig, har præget os. Vi har derfor måtte finde alternative måder at holde ferie på.
Før påske blev børnene hjemsendt fra landets skoler. Herhjemme har vi begge fortsat skulle passe jobbet, mens børnene har været sendt hjem fra skole. Heldigvis har min mor kunnet træde til og har haft børnene hos sig, de fleste af dagene.
Årets påskefrokost i andre rammer
Vi plejer at være på påskeferie hos den del af familien, som bor lidt længere væk og derfor være væk et par dage. Det kunne vi godt mærke virkede lidt mærkeligt, at vi ikke skulle i år.
Samtidig ville vi gerne forkæle mine forældre lidt, som jo også pludselig skulle være selv i påsken. Det har været en stor hjælp for os, at de har kunnet tage børnene, så det måtte blive en god frokost til dem.
Påskefrokost menuen
Menuen måtte gerne være lidt klassisk, men samtidig ville vi ikke stå med alt for meget mad. Vi var jo af gode grunde ikke så mange til bords.
Da der er allergi for rejer i selskabet og det er et must for nogen, at der er rejer til bords, måtte de serveres separat.
Derfor faldt løsningen på en god gang dansk smørrebrød. Det var noget vi fik for nylig til min kusines datters barnedåb og det smager altså skønt. En menu der desværre nok er gået lidt i glemslen, men den passer perfekt til sådan et lækkert frokostbord.
Som jeg læste os hos sundtforto.dk, så handler det om anretning – eller som Susanne selv skriver: ‘Luksus med få, enkle råvarer’. Jeg kan for øvrigt anbefale at kigge forbi og se hendes enkle og lækre påskefrokost menu, som bestod af en mad med kartoffel og stenbiderrogn – den finder du her.
Smørrebrød opskrift og sammensætning
Smørrebrød var den perfekte løsning. På den måde kan alle vælge det de vil have. Her er børnene ligeglade, bare de kan få sig en lun fiskefilet.
Ud over rejerne, serverede vi selvfølgelig også de obligatoriske sild. I stedet for laks blev det til koldrøget ørred og der var mulighed for at tage lidt ekstra æg. Alt sammen serveret ved siden af, så vi ikke endte med for mange madder, der ikke blev spist. Samtidig er fisk bare ikke lige så nemt at gemme på et stykke brød til dagen efter.
Det var nemt løst med en lille brødkurv og så kunne alle få det de synes, der passer til et rigtigt frokostbord.
Alle har selvfølgelig en idé om hvordan sammensætningen af et smørrebrøds bord ser ud, men her kommer vores smørrebrød opskrift:
- Fiskefilet
- Æggemad
- Rullepølse
- Leverpostej
- Roastbeef
Som ekstra blev følgende serveret:
- Rejer
- Sild (hvide og karry sild)
- Koldrøget ørred (her kan også bruges laks)
- Ekstra æg
- Ekstra fiskefilet
- Ekstra leverpostej og bacon
Pynt til maden:
- Salatblade
- Tomat
- Agurk
- Fintrevet gulerod
- Citron
- Bacon
- Karse
Jeg har nederst i indlægget samlet madderne med beskrivelse af pynten, så du nemt kan printe ud og sammensætte dit helt eget lækre frokostbord med smørrebrød.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Opskriften på et lækkert frokostbord – det kan laves nemt og enkelt med et flot udtryk
- Rugbrød
- Smør til brøddet
- Salat
- Fiskefilet
- Æg
- Rullepølse
- Leverpostej
- Roastbeef
- Tomat
- Agurk
- Gulerod
- Citron
- Bacon
- Karse
- Mayonnaise
- Remoulade
- Italiensk salat
- Ristede løg
- Rødkål
- Rejer
- Sild (hvide og karry sild)
- Koldrøget ørred eller laks
- Ekstra æg
- Ekstra leverpostej
- Ekstra bacon
-
Start med at stege fiskefileterne.
-
Steg baconen og lig den til afdrypning.
-
Kog æggene
-
Find rullepølse, leverpostej og roastbeef frem.
-
Skær tomaten i mindre stykker.
-
Skær agurken i tynde skiver og skær et hak i, så den kan stilles på brødet.
-
Skær ligeledes citronen i tynde skiver med et hak i, så den kan stilles pænt på brødet.
-
Riv guleroden fint, så det er småt og fint.
-
Find karsen frem sammen med mayonnaise, remoulade, italiensk salat, ristede løg og rødkål.
-
Kom rejer og sild i forskellige skåle, så de er lige til at stille på bordet.
-
Kom koldrøget ørred på en tallerken og anret det sammen med lidt kogte æg ovenpå et stykke salat. Drys med karse og læg lidt citron ved.
-
Tag et stykke brød og smør det med smør.
Kom et stykke salat på brødet og fiskefileten ovenpå.
Top med remoulade og pynt med et stykke tomat, en skive agurk skåret tyndt og en skive citron.
-
Tag et stykke brød og smør det med smør.
Kom et stykke salat på brødet, skær ægget i skiver og kom dem ovenpå.
Top med mayonnaise og pynt med et stykke tomat, en skive agurk skåret tynd og en skive citron.
Kom til sidst lidt fintrevet gulerod på toppen sammen med lidt karse.
-
Tag et stykke brød og smør det med smør.
Kom et stykke salat på brødet og en skive eller to af rullepølsen (kommer an på tykkelsen af skiverne).
Top med italiensk salat, en skive agurk skåret tynd og lidt fintrevet gulerod og karse.
-
Tag et stykke brød og smør det med smør.
Kom et stykke salat på brødet og kom et par skiver leverpostej ovenpå.
Top med rødkål, en skrive agurk skåret tyndt og en skive bacon.
-
Tag et stykke brød og smør det med smør.
Kom et stykke salat på brødet og en skrive eller to af roastbeefen (kommer an på tykkelsen på skiverne).
Top med remoulade, ristede løg, en skrive agurk skåret tyndt og lidt karse.
Inspiration
Skulle du være fristet til at lave lidt andet lækkert til frokost, så er en mad med tunsalat også en nem og lækker løsning, som nemt kan anrettes fint.
Find opskriften på lækker tunsalat med hytteost lige her:
Tunsalat med hytteost
3 Comments
Jytte Mann
9. december 2020 at 15:44Tusind tak for disse billeder og opskrifter. Jeg er dansk og har boet i USA i mange år og gør kun smørrebrød en gang om året til jul. Det hjælper mig SÅ meget idag!!!!
Home by Bianca
9. december 2020 at 16:19Tusind tak for din dejlige kommentar Jytte.
Hvor er det dejligt at høre at den kan give lykke hos dig i USA. 🙂
Rigtig glædelig jul.
Claire BLAISE
14. oktober 2021 at 17:25merci merci …! excellent site , tout y est , vraiment bravo !
En France on ne sait pas ce qu’est la merveilleuse ” rémoulade ” danoise alors il faut se la procurer à l’occasion des marchés de Noêl da&nois !