Derfor blev hindbærbusken rippet for modne bær og der måtte en lækker salat på bordet. Børnene fik salaten i enkeltdele. De er inde i en periode, hvor maden ikke må blandes, men det er også nemt lige at samle lidt enkelte dele undervejs og de får smagt på mange flere ting.
Salaten er frisk og med masser af sødme og tager ingen tid at bikse sammen.
Opskrift til 6 personer
700 g kylling
Ramsløgsalt (opskriften kan findes her: klik klik)
Peber
Stødt ingefær
1 lille blomkål
150 edamamebønner
250 g frisk spinat
200 g salatost i blok
250 g vandmelon
250 g hindbær
Skær kyllingen i tern og kom den på en pande med lidt olie og svits den med ramsløgsalt, friskkværnet peber og lidt stødt ingefær. Jeg har krydret med ramsløgsalt for at få et lille forårs glimt med mig ind i efteråret, men du kan sagtens bruge almindeligt salt eller urtesalt.
Skyl blomkålen og skær den ud i passende mundrette buketter og blancher den.
Kom edamamebønner i en gryde og lad dem koge ca. 5 minutter.
Tag blomkål og edamamebønner af og lad dem køle af.
Skyl den friske spinat og hak den groft. Kom spinaten i en skål.
Skær salatost og vandmelon i mindre tern og kom dem i skålen.
Bland blomkål, edamamebønner og stegt kylling sammen med det øvrige i skålen og pynt med hindbær. Lad lidt hindbær være ved siden af, som du kan fordele på tallerkenerne bagefter, da de ellers bliver mast af det øvrige.
No Comments