Aftensmad Frokost og Madpakker Mad og kager Opskrifter

Salte vandbakkelser med rejesalat

En fin forret, som er nem at lave og hvor det meste sagtens kan gøres klar dagen før.

Vandbakkelser: 
Ca. 15 stk.
2 dl vand
100 g smør
100 g mel
Ca. 3 æg
1 tsk. havsalt

Varm ovnen på til 210 grader.

Kog forsigtigt vand og smør op i en tykbundet gryde.

Tag gryden af varmen og rør melet i til det bliver en ensartet masse. Sæt gryden tilbage på den varme kogeplade og rør godt i dejen et par minutter.

Tag igen gryden af varmen og lad massen køle lidt af.

Slå æggene ud i en separat skål og tilføj et æg ad gangen mens du pisker godt for hvert æg. Det kan godt være du ikke skal bruge hele det sidste æg, så hold øje med dejen. Dejen skal være en tung, tyk og blank. Hvis du tager en klat dej op på en ske, skal dejen falde tungt ned når du vender skeen om. Hvis dejen er blevet for tynd tilsætter du lidt mel.

Sæt dejen på en bageplade beklædt med bagepapir i små toppe med 2 teskeer. Sørg for der er plads mellem dejklatterne, da de hæver.

Skru temperaturen på ovnen ned til 200 grader og bag vandbakkelserne i 15-30 minutter.

Vandbakkelserne kan laves dagen før og opbevares i en pose eller lufttæt beholder.

Rejesalat: 
Til 4 vandbakkelser

250 g rejer
1½ dl creme fraiche
1 spsk grøn pesto (jeg bruge ramsløgspesto)
½ spsk hakket frisk basilikum
1 spsk hakket frisk dild
1 tsk limesaft
Salt og peber

Hold rejerne for sig selv mens du blander dressingen af de øvrige ingredienser.

Smag dressingen til og tilføj rejerne.

Rejesalaten kan laves dagen før og opbevares i en bøtte i køleskabet. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply