Har du rugbrødsrester til overs – så er det perfekt til en omgang rugbrøds müsli. Find opskriften lige her.
Hvem kender ikke det der med, at endeskiven på rugbrødet altid ligger tilbage i pakken?! Eller der er blevet spist en halv pakke brød, men du fik alligevel taget hul på en ny?!
Eller hvis du bager rugbrødet selv – det blev til alt for meget og fryseren er fyldt?
Så er det oplagt at se på, hvad sådan et lækkert rugbrød ellers kan bruges til.
Rugbrøds rester
Jeg kan nævne flere ting, du kan bruge sådan en gang rugbrøds rest til:
- Øllebrød
- Rugbrødsboller
- Rugbrøds chips
- Rugbrøds croutoner
- Ristet rugbrødsknas til supper
- Rugbrøds müsli
Er bare en del af det du kan lave af sådan en rest.
Rugbrøds müsli uden sukker
Her har jeg lavet en gang rugbrøds müsli. Det smager skønt på en gang yoghurt om morgenen.
I denne version har jeg brugt dadler til at søde med. På den måde slipper vi for det hvide sukker lige fra morgenstunden.
Vil du gerne forsøge med andre typer müsli,
så har jeg både en opskrift på hjemmelavet honningristet müsli
og en lækker gang chokolade müsli.
Find opskriften her:
Find opskriften her:
Skulle du have fået mod på at prøve at bage dit eget rugbrød med surdej,
kan du finde min opskrift lige her:
Topping på müsli
Er du en af dem, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så er topping vejen frem.
Du kan drysse med lidt bær, komme lidt sirup på, måske noget æblemos eller spis det som det er. Det er helt op til dig.
Jeg bruger tit æblemos som topping. Simpelthen fordi det er nemt og jeg næsten altid har lidt i fryseren. Foran vores hus står to fine æbletræer og derfor laver jeg gerne æblemos, så jeg kan nyde dem hele året rundt.
Opskriften på nem og lækker æblemos finder du her: https://www.homebybianca.dk/aeblegrod-nem-opskrift/
Vil du gerne se flere opskrifter på lækkert morgenmad/brunch, så har jeg samlet dem her: Morgenmad/Brunch
Vil du gerne inspireres til at bruge rester, så har jeg samlet mine opskrifter her: #Brug resterne
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Brug dine rugbrødsrester og lav lækker müsli. Denne her er sødet med dadler, så du undgår en masse hvidt sukker fra morgenstunden.
- 200 g rugbrød
- 2 dadler
- 3 dl havregryn
- 1 dl hakkede mandler
- 2 spsk usødet kakao / bagekakao
- 1½ dl kogende vand
- 2 spsk honning
-
Kom rugbrød og dadler i en blender og blend det til en smuldret masse.
-
Kom massen i en bradepande og tilsæt havregryn, hakkede mandler og kakao.
-
Kog vandet og opløs honningen i vandet.
-
Kom honning vandet over resten i bradepanden og bland det godt sammen.
-
Varm ovnen til 180 grader varmluft og rist blandingen i c. 25 minutter.
Efter 10 minutter tages blandingen ud og røres i, så det ikke brænder fast, men bliver ristet godt igennem.
-
Rør herefter i blandingen hvert 5. minut til du er tilfreds med konsistensen. Det passer ca. med 25 minutter.
April 2018
3 Comments
Hjemmelavet müsli opskrift nem og lækkert - se her - Home by Bianca
24. februar 2021 at 16:27[…] Rugbrøds müsli uden sukker […]
Mie Michelsen
6. februar 2024 at 10:59Mon det smager godt uden kakaopulver?
Har du prøvet det?
Mvh Mie
Home by Bianca
7. februar 2024 at 13:08Hej Mie
Jeg har ikke forsøgt, men tænker sagtens du kan lave det uden kakao.
Vh Bianca