Når du har brød til overs eller dit rugbrød kikser, så brug rugbrødsrester til lækre rugbrødsboller
Efter flere forsøg på at finde den perfekte rugbrødsopskrift, endte jeg med at have en del brød, som jeg ikke var helt tilfreds med.
Da jeg ikke er meget for at smide mad ud, måtte mine test rugbrød selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor fik jeg bagt de her lækre rugbrødsboller.
Brug rugbrødsrester
Det smarte ved at bruge dine rugbrødsrester til lækre boller, er at du slipper for at smide mad ud. Samtidig får du lækre grove boller, som er perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.
Opskriften på de her lækre rugbrødsboller har jeg skrevet i en fin printvenlig version nederst i indlægget.
Andre lækkerier med rugbrødsrester
Jeg kan nævne flere ting, du kan bruge sådan en gang rugbrøds rest til:
- Øllebrød
- Rugbrødsboller
- Rugbrøds chips
- Rugbrøds croutoner
- Ristet rugbrødsknas til supper
- Rugbrøds müsli
Er bare en del af det du kan lave af sådan en rest.
Vil du gerne forsøge med en gang rugbrøds müsli, så finder du en nem opskrift lige her:
Find opskriften her:
Skulle du have fået mod på at bage dit eget rugbrød med surdej,
nu du ved hvordan du undgår at smide resterne ud, så finder du min opskrift lige her:
Find opskriften her:
Vil du gerne inspireres til at bruge rester, så har jeg samlet mine opskrifter her: #Brug resterne
Vil du gerne bage andre brød og boller, så finder du opskriften lige her: Brød/Boller
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Vil du heller ikke smide mad ud, så er det oplagt at bruge dine rugbrødsrester til de her lækre grovboller. Perfekte til frokosten eller som tilbehør til aftensmaden.
- 300 g rugbrød med kerner
- 2 dl vand
- 25 g gær
- ½ spsk salt
- 150 g havregryn
- 150 g rugmel
- 300 g hvedemel
-
Smuldr rugbrødet i en skål og tilsæt 4 dl vand.
Hvis du gerne vil have flere kerner i, kan du tilsætte en håndfuld solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø eller hvad du ellers lige har hjemme.
-
Lad det stå i blød i 1-2 timer.
-
Kom 2 dl vand i en skål og smuldr gæren i.
-
Tilsæt brødblandingen og salt og rør det sammen.
-
Rør havregryn og mel i lidt ad gangen til du har en ensartet masse.
Rør i ca. 5-10 minutter. Dejen skal være fugtig.
-
Stil dejen til hævning med et vådt viskestykke over 1 time.
-
Tag et par skeer og sæt dejen på bageplader med bagepapir.
-
Lad bollerne efterhæve 1 time.
-
Bag bollerne ved 210 grader varmluft i ca. 20 minutter.
No Comments