Denne skønne vintersalat er fyldt med masser af vitaminer, lækre farver og skøn smag.
Du kommer ikke udenom rosenkål i vinterens lækre udvalg af skønne kålvarianter.
At spise kål om vinteren er et must herhjemme. Det er billigere fordi vi spiser efter sæson og samtidig får du et solidt måltid der mætter godt.
Rosenkål
For mange er rosenkål det værste de ved, men hvis du forstår at tilberede dem ordentligt er det en skøn spise.
De der skamkogte rosenkål, som sørger for at hele huset lugter helt forfærdeligt, går vi en lang bue udenom.
Steg i stedet din rosenkål godt af på panden og du får en lækker sprød spise med god smag.
Rosenkål er rig på C-vitamin og det er noget vi har brug for i vintermørket, så der er ingen undskyldning for ikke at spise masser af det.
Rosenkålssalat med tranebær og æbler
For at give rosenkålen et sødere modspil har jeg tilføjet tranebær og æbler til retten.
Derudover er der grønkål i, så der er dobbelt op på lækre vitaminer.
Det gør at du får en flot og farverig ret, som både smager godt og er flot at se på.
Server den varm sammen med en gang lækre kødboller eller lav den som tilbehør til en god steg.
Opskriften på min rosenkålssalat med tranebær finder du nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Rosenkålssalat med tranebær – en rigtig god vintersalat med masser af vitaminer, lækre farver og skøn smag.
- 500 g rosenkål
- 100 g grønkål
- 2 små æbler
- 50 g tørrede tranebær
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 spsk flydende honning
- Salt og peber
-
Tag en dyb pande eller en wok og tilsæt evt. en smule olie.
-
Imens panden varmes snittes og renses rosenkålen.
Tag de yderste blade af og skyl resten af kålen godt. Skær den lille stok fra og del rosenkålen på midten.
-
Kom rosenkålen på panden og svits i 5 minutters tid.
-
Imens renses grønkålen og snittes fint.
-
Tilsæt grønkålen i panden og læg låg på. Lad det stå i 5 minutter.
-
Rør marianden sammen og kom den over kålen.
-
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i mundrette stykker.
-
Kom æbler og tranebær i panden og kom låg på.
-
Lad det småsimre lidt afhængig af hvor sprød du ønsker salaten.
-
Smag til med salt og peber og server.
December 2017
No Comments