Brug din romkuglemasse til at lave de fineste påskeæg
Har du kagerester til overs eller er du bare som de fleste andre glad for lækre romkugler, så finder du her en opskrift og fremgangsmåde.
Når man som jeg elsker at bage og ofte bager kreative kager til børnene, kan man vist ikke undgå at have kage i overskud.
For at undgå at det går til spilde gemmer jeg altid kageresterne i fryseren, så de er klar til at lave lækre romkugler, træstammer eller de her fine påskeæg.
Når det kommer til romkugler, så er det kun fantasien der sætter grænser. Du kan forme massen lige som du har lyst til.
I anledning af påsken brugte jeg denne gang en del af romkuglemassen på de her lækre påskeæg. De er overtrukket med lidt fondant, men kan også sagtens overtrækkes med marcipan. Bunden er til sidst blevet dyppet i en god mørk chokolade.
Romkugler opskrift
Jeg har egentlig aldrig fulgt en opskrift, når jeg har lavet den her romkuglemasse. Det er jo lidt forskelligt hvad jeg har af kagerester, så det er ofte på slum.
Da jeg ofte bliver spurgt til en opskrift, har jeg alligevel skrevet lidt ned.
Den kage der ofte bliver bagt herhjemme er en lækker og børnevenlig chokoladekage. Den er nem at lave og passer perfekt til mine kreative børnekager. Det er derfor ofte den, som er der fylder mest i resterne og jeg har derfor taget udgangspunkt i den.
Brug kageresterne – det skal du bruge
Skulle du alligevel ligge inde med lidt andre kagerester, så får du her min liste på hvad jeg altid har med i mine romkugler:
- Kagerester fra en bradepandekage: Chokoladekage, drømmekage osv. Du kan også sagtens tilføje lidt tørkager og småkager.
- Hindbærmarmelade – her kan du også sagtens bruge en hindbærroulade, men det er ikke det jeg har rester af særlig tit.
- Smørcreme eller frosting. Har du lavet cupcakes med lækker frosting på toppen, kan det være det er nok, men ellers er smørcreme og frosting fantastisk til at få samlet massen og det giver en god smag. (I videoen herunder har jeg endda brugt en blå IMBC og det fungerede helt fint)
- Rom eller romessens – start med et par spsk. så dine romkugler ikke pludselig bliver for stærke i smagen.
- Valgtfrit: Kakaopulver (bagekakao/usødet kakao), kokos, havregryn eller måske hakkede nødder.
Herefter er det bare at følge fremgangsmåden i nedenstående opskrift – Romkugler opskrift.
Tag børnene med i køkkenet og lad dem trille romkuglerne i fint krymmel, havregryn eller kokos. Der er frit valg.
Vil du gerne igang og gerne vil følge en opskrift, så deler jeg den herunder i en fin printvenlig version. Så er den nem at tage med i køkkenet.
Vil du gerne lave træstammer af den lækre romkuglemasse, så finder du opskriften her: træstammer
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Har du kagerester tilovers, er det her den bedste måde at få dem brugt. I mit indlæg om romkugler giver jeg min huskeliste til at lave romkugler af kagerester, som ikke nødvendigvis er chokoladekage. Her giver jeg også lidt idéer til at lege med smag og konsistens.
Link til indlæg om romkugler her: Romkugler
Ellers finder du her en opskrift på lækre bløde chokolade romkugler
- 100 g usødet kakao / bagekakao
- 3 dl kogende vand
- 150 g smør
- 3 æg
- 580 g sukker
- 3½ dl yoghurt naturel
- 580 g mel
- 3 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1½ knsp salt
- 150 g smør
- 4 dl flormelis
- 1 dl mælk
- 1 dl usødet kakao / bagekakao
- 1 børnevenlig chokoladekage
- 1 portion chokoladesmørcreme
- 2 dl hindbærmarmelade
- 3 spsk rom
-
Kog vandet og bland det i en skål sammen med kakaopulver. Sørg for at røre det godt ud og sæt skålen til side.
-
Smelt smør i en gryde.
-
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i en skål.
-
Tilsæt yoghurt, mel, natron, vaniljesukker, salt og smør og rør det godt sammen.
-
Til sidst tilsættes kakaoblandingen og det hele kommes i en bradepande.
-
Bag ved 175 grader i ca. 40-50 minutter.
-
Sørg for at smørret er blødt. Har du ikke fået taget det ud af køleskabet, kan du give det et par sekunder i mikroovnen..
-
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen til en cremet masse.
-
Kom chokoladekagen i en røremaskine og rør den til en krummet masse.
-
Tilsæt 3/4 af chokoladesmørcremen og rør det sammen med.
-
Kom lidt hindbærmarmelade og rom i og rør det godt sammen.
Sørg for at holde lidt af hindbærmarmeladen og rommen tilbage, da det er nemmere at tilføje lidt ekstra for at få den rigtige konsistens og smag.
-
Tilsæt evt. lidt mere smørcreme, hindbærmarmelade eller rom afhængig af hvordan du gerne vil have smagen.
Konsistensen skal være til at trille til romkugler, men den må ikke være for blød.
-
Slip fantasien løs.
-
Tril din romkuglemasse til fine kugler og rul dem i alverdens krymmel
-
Lav lækre træstammer med marcipan. Se min opskrift i ovenstående link i blogindlægget.
-
Kom romkuglemassen i en form (her har jeg brugt et påskeæg) og stil den på køl, så den er fast i konsistensen, når den skal ud af formen. Overtræk den med marcipan eller fondant og pynt med glasur, krymmel eller chokolade.
3 Comments
Sådan laver du de lækreste træstammer - Home by Bianca
8. februar 2019 at 9:59[…] Vil du gerne have en guideline eller en grundopskrift, så deler jeg min opskrift på romkuglemasse her: Romkugler opskrift […]
Påskekage i børnehøjde med lækker gulerodskage - Home by Bianca
9. april 2019 at 15:23[…] Romkugle påskeæg […]
Påskekager i børnehøjde - live på instagram - se her - Home by Bianca
14. marts 2021 at 13:56[…] Link til indlæg om romkugler her: Romkugler […]