Rødbedesuppe med bid i og alt godt fra grøntsagsskuffen – Herhjemme kan der godt gå lidt sport i, at få brugt alle resterne i køleskabet.
Jeg er stærkt imod madspild og vi er store fans af madplaner og mad planlægning. Alligevel kan vi ikke helt undgå, at der er rester tilbage i køleskabet eller fryseren. Derfor har vi også gerne en dag engang om ugen / hver 14. dag, hvor der står rester på planen.
Køkkenhaven:
Mit hindbærbed bugner, men det har jeg efterhånden også haft i en del år. Børnene hamstrer alle hindbærrene af inden jeg får plukket ret mange. Hindbærbeddet lavede jeg endda kun fordi jeg havde en bar plet i haven, hvor jeg blev træt af at ordne ukrudt.
I køkkenhaven fik jeg derfor hentet de sidste rødbeder og endnu en squash og så var det ellers resterne fra køleskabet, der skulle bruges.
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 450 g gulerødder
- 500 g rødbede
- 200 g kartofler
- 500 g hvid squash
- 1,5 l vand
- 1 bouillon terning
- 1 tsk chilipaste
- Salt og peber
- Hytteost eller cremefraiche
-
Kom olien i en gryde og varm den op
-
Imens skrælles og renses løg og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom det op i gryden og svits i 5 minutter ved svag varme.
-
Skræl og rens derefter rødbeder, kartofler og hvid squash og skær det ligeledes i mindre stykker og svits det med i ca. 10 minutter.
-
Kom 1,5 liter vand i gryden sammen med en bouillon terning og kog det op. Lad det småsimre i ca. 30 minutter til grønsagerne er møre.
-
Tag gryden af varmen og blend det hele med en stavblender.
-
Smag til med chilipaste, salt og peber.
No Comments