Få mere grønt i dine retter med de her lækre rodfrugt røsti. Du kan selv variere hvilke grøntsager, du vil bruge.
Mine rodfrugt røsti er inspireret af den klassiske kartoffel røsti. Her har jeg udeladt kartofler helt, men du kan selvfølgelig sagtens lave opskriften med kartofler også. Eller måske prøve at lave dem med en blanding af både kartofler og rodfrugter eller andre slags grøntsager. Det er en nem måde at få lidt flere grøntsager i måltidet.
Du kan både lave røsti i ovnen som jeg gør eller stege dem på en pande. De er derfor nemme at lave uanset udstyret i køkkenet. Jeg kan huske, da jeg boede på kollegie og ikke havde en ovn i mit lille tekøkken. Der blev lavet alverdens panderetter. Nu vil jeg langt hellere bruge ovnen, så jeg kan rydde op, mens retten steger færdigt.
Opskriften på mine rodfrugt røsti finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Hvad er en røsti og andre fakta
Røsti er en kartoffelpandekage, som oprindeligt stammer fra Schweiz. Her spises det både som hovedret og tilbehør til kødretter, men også til morgenmad. Det kan sammenlignes lidt med at de tidspunkter, hvor du ville spise en omelet.
Server dine røsti som tilbehør til kødretter eller varier indholdet og spis dem alene til enten aftensmad, frokost eller endda morgenmad.
I opskriften her laver jeg mine røsti i ovnen. Vil du gerne stege dem på en pande i stedet, skal de afhængig af størrelse stege i 4-5 minutter i enten smør eller olie.
Ja det kan du sagtens. Det uanset om du steger dem på en pande eller i ovnen. De kan lunes lidt i ovnen. Tænd ovnen på 180 grader og varm dem 7-8 minutter. Du kan også forsigtigt lune dem på en pande, men husk at holde øje med at de ikke brænder på.
Ja det kan du sagtens. Jeg laver gerne en større portion og fryser ned til travle frokoster eller som en ekstra hovedret til en dag, hvor jeg ikke har en masse køkkentid.
Hvilke grøntsager kan bruges til grøntsags røsti?
Det er et godt spørgsmål. De klassiske røsti er lavet på kartofler, der med sin stivelse hjælper med at holde sammen på retten. Du kan også sagtens gøre som jeg gør, nemlig tilføje æg, som hjælper med at samle de små fine pandekager.
Røsti er derfor gode at lave, når du har lidt grønt, der skal bruges, men ikke længere er så sprødt og friskt.
Når det kommer til grøntsags røsti er der stort set frit valg. Her får du en liste med eksempler. Er der en grøntsag, som ikke er på listen, men du plejer at bruge, så del den endelig i kommentarfeltet nederst på siden her. Så sørger jeg for, at den kommer med på listen.
- Kartofler
- Rodfrugter (gulerødder, pastinak, selleri, rødbede, jordskokker, skorzonerrødder, persillerod, sød kartoffel)
- Kål (blomkål, broccoli, hvidkål, rødkål, spidskål)
- Squash
- Aubergine
Hvad spiser man til røsti?
Hvis du ikke helt ved, hvad du skal servere til dine røsti, så får du her lidt forslag.
Tag børnene med i køkkenet
Røsti er en af de ting, som du sagtens kan lave sammen med mindre børn. Begynd allerede når I handler og lad dem vælge hvad der skal i. Det kan være sjovt, at se på farverne på de forskellige grøntsager eller få lov at vælge den største kartoffel.
Lad børnene være med til at vaske, skrælle og rive grøntsagerne. På en måde kan det også være, at de får smagt lidt undervejs. Herhjemme er det en klassiker til at få børnene til at smage på tingene og også spise det, de har lavet bagefter.
Børnene kan også sagtens være med til at slå æg ud og komme de øvrige ingredienser i. De vil med garanti også gerne røre det hele sammen og sætte klatterne på bagepapiret.
Se hvor meget de vil være med til og vær forberedt på, at de måske går undervejs. Det er bedre at de er med til lidt af det end I får en dårlig oplevelse.
Video rodfrugt røsti / grøntsags røsti
Rodfrugt røsti / grøntsags røsti
Rodfrugter er en grøntsag og derfor er det en nem måde, at få tilføjet grøntsager til dine retter.
Til mine rodfrugt røsti har jeg brugt pastinak, gulerødder, jordskokker og squash. Du bestemmer dog helt selv, men er du i tvivl, har jeg lavet en liste med forslag længere oppe på siden.
Opskriften på mine rodfrugt røsti finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste
Jeg har samlet alle mine opskrifter sammen med lidt fakta om rodfrugter lige her: #Rodfrugter
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Til opskriften her har jeg brugt pastinak, gulerødder, jordskokker og squash, men du bestemmer selv, hvilke grøntsager du vil bruge. Du kan også sagtens lave en blanding med både kartofler og grøntsager.
Afhængig af størrelsen på dine rodfrugt røsti får du ca. 30 stk. Dem du ikke får spist, kan fryses og bruges en anden dag.
- 500 g rodfrugter
- 1 squash
- 1 løg
- 3 æg
- 1 håndfuld hakket persille
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 100 g hvedemel
- 100 g revet mozzarella
-
Her er brugt pastinak, gulerødder, jordskokker og squash, men du kan bruge lige de grøntsager, som du har lyst til.
-
Rens rodfrugterne, skræld dem og riv dem på et rivejern eller kom dem i en foodprocessor afhængig af, hvor fint du vil have det revet.
-
Vask squashen og riv også den på rivejern og tilføj til resten.
-
Skræl løget og hak det fint og tilføj til skålen.
-
Slå æggene ud og kom det op til resten.
-
Vask persillen og hak den fint.
Er børnene med kan du komme persillen i et glas og lade dem klippe persillen med en køkkensaks nede glasset.
Tilføj til resten.
-
Tilføj salt og peber.
-
Kom til sidst mel og ost i.
-
Rør det godt sammen.
-
Brug en ske til at sætte små klatter på en bradepande med bagepapir.
Du skal bruge 2 bradepander.
-
Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
No Comments