Aftensmad Opskrifter

Den bedste rødbedesalat med feta og persille

Rødbedesalat med feta og persille

En lækker rødbedesalat med feta er både flot i farverne og smager skønt

Lav en lækker vintersalat med rødbeder og få masser af farve og smag. Vi spiser med øjnene og der er ikke noget mere lækkert end en masse skønne farver på en salat.

Når de fleste tænker salat, er det ofte salater med masser af sprød grøn salat som grundelement. Den grønne salat har jeg også brugt her, men i stedet for at fokusere alene på det, har jeg brugt rødbeder som grundelementet. Det er rødbederne, som giver en skøn farve til salaten og samtidig er det også rødbederne, der er hoved ingrediensen. De mætter godt og er fyldt med kostfibre og mineraler, som booster dit immunforsvar. Perfekt til vinterens mørke dage.

Rødbeder mætter også rigtig godt, så de er perfekte som en god bund til et mættende måltid.

Min opskrift på rødbedesalat med feta finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rødbeder

Hvad er en rødbede?

Rødbede er en rød knold, som har en fast form med en mørk rød farve. Den er i familie med sukkerroe og bladbede. Rødbeden hører med under betegnelsen en rodfrugt, da vi spiser roden.

Kan man spise rødbede stilke?

Ja det kan du godt. Rødbeden er ofte forbundet med den syltede udgave eller bagt friske i ovnen. Du kan dog sagtens spise stilkene. Brug de mindre blade i salater og selve stilken, kan som den røde knold, sagtens bages i ovnen.

Kan rødbeder blive for gamle?

Ja det kan de godt, men ligesom de øvrige rodfrugter, har de en lang holdbarhed. Det er derfor en af de ting, som du sagtens kan købe en større portion af. De kan med fordel også foodpreppes til en uge ad gangen. Skræl rødbeden og skær den i mindre stykker, som du kan have stående i en lufttæt beholder på køl.

Hvordan kan man opbevare rødbeder?

Rødbeder opbevares i køleskabet og kan holde sig i 4-5 uger.

Kogt eller bagt rødbede?

Det bestemmer du faktisk helt selv. Jeg koger min rødbede, men sørger for at den ikke bliver helt gennemkogt. Den må gerne have lidt bid som modspild til den sprøde salat.

Vil du i stedet bage din rødbede, kan du også sagtens det. Vend dem i lidt olie og drys med lidt salt inden du bager dem i ovnen. Jeg ville bage dem ved 180 grader i 10-15 minutter afhængig af hvor hårdt din ovn bager.

Du kan også sagtens tilføje andre rodfrugter til retten. Find lidt mere info om rodfrugter lige her #Rodfrugter

Tilbehør til rødbedesalat

Rødbedesalat skal selvfølgelig ikke spises alene. Eller det kan jeg godt finde på at gøre til frokost, hvis jeg er heldig, at der er en rest til overs. Ellers må der gerne komme lidt kød til. Du kan også sagtens lave kartofler og hjemmelavede pomfritter til.

Til retten her spiste vi fyldt svinemørbrad. Opskriften kan du finde her:

Svinemørbrad i ovn med rødbedesalat
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Svinemørbrad i ovn med persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Ellers kan du finde lidt andre gode bud lige her:

Forloren hare farsbrød opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Kylling med barbecue marinade opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kødfrit tilbehør – vegetar

Vil du gerne servere lidt lækkert til en kødfri aften, så kan jeg anbefale en gang lækre risfrikadeller.

Risfrikadeller med feta opskrift
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rødbedesalat med feta – video

Tag børnene med i køkkenet

Denne salat kan du sagtens tage børnene med i køkkenet til. Du skal dog huske at få dem iført forklæde. Sådan en rødbede farver rigtig meget og de vil også få meget røde fingre. Mine børn synes det er sjovt, andre kan slet ikke lide det. Så mærk efter og sæt eventuelt barnet til i stedet at skylle salat og komme de øvrige ingredienser i en skål.

Har de mod på rødbederne kan de både stå for at skrælle dem og skære dem ud i mindre stykker.

Børnene kan også sagtens hakke persille. Tricket er nemt. Kom persillen i et glas og lad dem klippe i persillen med en køkkensaks. På den måde er fingrene sikre på den anden side af glasset.

Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Rødbedesalat med feta

I min opskrift bruger jeg både feta og kapers, som smager saltet. Det gør jeg for at give lidt modspil til den søde rødbede. Rødbeden alene kan godt blive en lidt tung i smagen og selvom den får modspil af den sprøde salat i konsistensen, så skal der også lidt modspild på smagen.

I min opskrift bruger jeg ramsløgspesto, men du kan selv vælge hvilken pesto, som du bedst kan lide. Jeg har samlet lidt nemme og lækre opskrifter her: #Tapas

Du bestemmer selv hvor små dine rødbedestykker skal være, men det har selvfølgelig indflydelse på hvor lang tid de skal koges eller bages.

Har du købt en stor portion rødbeder og mangler inspiration til, hvad du ellers skal lave. Så har jeg samlet alle mine opskrifter med rodfrugter lige her: #Rodfrugter

Opskriften på min rødbedesalat med feta finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Få idéer til at bruge alle dine grøntsager her: Ingrediensliste

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rødbedesalat med feta
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
 

Denne skønne vintersalat har en flot farve og vil pynte på ethvert middagsbord. Du vælger selv hvilken pesto, du vil bruge. Det er smag og behag. Derudover kan du sagtens tilføje andre typer rodfrugter, hvis du gerne vil have lidt mere forskelligt. Så ville jeg supplere lidt til de øvrige ingredienser også og tilberede dem sammen med rødbederne.

Ret: Salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Home by Bianca
Ingredienser
  • 3-4 rødbeder (afhænger af størrelsen)
  • ½-1 salathoved (afhængig af størrelsen – jeg har brugt et icebergsalat)
  • 2 spsk kapers
  • 100 g feta eller salatost
  • 2 spsk pesto
  • 2 spsk hakket persille
Sådan gør du
  1. Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker.

    Rødbedesalat med feta og persille
  2. Kom dem i en gryde med vand og kog dem møre. De skal stadig have lidt bid, så sørg for at de ikke koger helt ud.

    Du kan også sagtens bage rødbederne. Kom dem da på en bageplade med bagepapir og vend dem i lidt olie og drys med lidt salt. Bag ved 180 grader i 10-15 minutter afhængig af hvor hårdt din ovn bager.

  3. Vask salaten, snit den og kom den i en skål.

    Rødbedesalat med feta og persille
  4. Tilføj kapers, feta / salatost og pesto. Vend det hele sammen.

    Rødbedesalat med feta og persille
  5. Hak persillen og stil den til side.

  6. Hæld vandet fra rødbederne og lad dem køle lidt af inden de kommes i skålen og det hele drysses med hakket persille.

    Rødbedesalat med feta og persille

Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Rødbedesalat med feta og persille
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Svinemørbrad i ovn med rødbedesalat
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her

* skal udfyldes

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering