En nem og lækker suppe er altid rar i de mørke måneder. Her er denne rød linsesuppe helt perfekt
Spiser du også kødfrit derhjemme? Det gør vi helst et par gange om ugen og ofte bliver det i form at supper. Denne gang blev det til en rød linsesuppe med den flotteste røde farve.
Det er nemt at lave rød linsesuppe. I min opskrift har jeg brugt kokosmælk, for at få en dejlig cremet suppe. Du kan sagtens tilføje mere ekstra grøntsager, hvis du gerne vil det. Jeg har dog valgt at holde suppen helt enkel og kun tilføjet gulerødder denne gang.
Opskriften på min rød linsesuppe finder du nederst på siden her i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Røde linser – fakta
Røde linser har et højt indhold af kostfibre og protein og giver derfor god energi til kroppen. Kostfibrene hjælper med at holde gang i fordøjelsen og giver en god mæthedsfornemmelse.
Linserne skyller du for at undgå at de skummer, når de bliver kogt. Det er støv, der sidder på linserne
Linser er bælgfrugter, men modsat andre bælgfrugter, skal de ikke ligges i blød før de koges.
Røde linser kan bruges til mange forskellige retter. Gør som her og lav en god suppe eller brug dem i sammenkogte retter, salater og postejer.
De små afskallede linser skal koge i 15-20 minutter.
Ja det kan du godt. Kog linserne og blend dem til en lækker mos, som du kan bruge i gryderetter eller prøv at eksperimenter og lav en linsehummus.
Rød linsesuppe med grøntsager til de kødfrie aftener
Det er nemt at lave en rød linsesuppe. Det kræver ikke mange ingredienser og du får nemt og hurtigt en billig, mættende suppe.
Suppe er en nem ret til de kødfrie dage og du kan tilføje lige de grøntsager, som du har lyst til. Kig i grøntsagsskuffen og brug det du har hjemme, som trænger til at blive brugt.
I min opskrift har jeg holdt min rød linsesuppe helt enkel og har kun tilføjet gulerødder, som koges møre og blendes sammen med resten til en lækker cremet suppe. Er du i tvivl om hvilke andre grøntsager du kan bruge, får du her lidt eksempler:
- Gulerødder
- Bladselleri
- Rød peber
- Spinat
- Edamamebønner
- Porrer
- Kartofler
- Squash
- Pastinak
- Kål
Vil du gerne have lidt mere fylde i suppen, kan du også tilføje lidt ris eller bulgur.
Rød linsesuppe – video
Med eller uden brød til?
Herhjemme serverer vi altid brød til vores supper. Simpelthen fordi børnene bedst kan lide, at have noget at dyppe i. Vi bruger egentlig det vi lige har hjemme, men har vi ikke noget hjemme, er det altid et hit med et lækkert focaccia til.
Det er nemt at lave focaccia og du kan tilpasse hævetiden til den tid du har til rådighed. Find min opskrift med guide til hævetider lige her:
Inspiration til andre supper
Vil du gerne finde opskrifter på andre supper, så har jeg gemt dem lige her: #Suppe
Opskriften på rød linsesuppe finder du i en fin printvenlig version nederst på siden her.
Ud over min rød linsesuppe, kan jeg anbefale de her to:
Rød linsesuppe med kokosmælk
I min røde linsesuppe, har jeg kommet kokosmælk hvilket giver en dejlig cremet suppe, som smager skønt. Det er nemt at lave og inden jeg serverer giver jeg hele suppen en tur med stavblenderen, så den får en dejlig ensartet og cremet konsistens.
Opskriften på rød linsesuppe med kokosmælk finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du have andre suppe opskrifter, så har jeg samlet dem lige her: #Suppe
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne opskrift er helt enkel og jeg har kun tilføjet gulerødder, som grønt. Du kan sagtens tilføje mere eller andre grøntsager afhængig af hvad du lige har hjemme. Sørg for det er kogt godt igennem inden du stavblender det og få en lækker cremet suppe.
- 2 løg
- lidt olie til stegning
- 3 gulerødder (eller brug de grøntsager du har hjemme)
- 300 g røde linser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 1 l vand
- 1 terning bouillon
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk peber
- Saft fra 1 citron
- Salt
- Creme fraiche
- Hakket persille
-
Kom lidt olie i en gryde og tænd for kogepladen.
-
Skræl og hak løget og svits det i gryden.
-
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i gryden og steg med.
Du kan også bruge andre grøntsager.
-
Skyl linserne og tilføj dem til gryden.
-
Kom hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon i gryden og lad det koge op.
-
Lad det koge i 30-40 minutter til linserne er kogt ud og gulerødderne er møre. (Det samme gælder hvis du bruger andre grøntsager – sørg for at kog dem møre)
-
Hak den friske persille og kom den i suppen.
-
Tilsæt peber, spidskommen og citronsaft og giv det hele en tur med stavblenderen til suppen har en ensartet cremet konsistens.
-
Smag til med salt og eventuelt mere peber.
-
Fordel suppen i tallerknerne og tilføj en skefuld creme fraiche og drys med hakket persille.
No Comments