Ristaffel er nemt og så kan alle være med
Herhjemme kører det meget på rutine, når vi laver ristaffel. Vi gør simpelthen bare som vi plejer, men går det for lang tid imellem, kan vi ikke huske hvad tilbehøret er.
Samtidig er det gerne mig, der står for at lave sovsen og manden savner lidt en opskrift, så jeg har samlet det hele her.
Tag børnene med i køkkenet
Både børnene og os voksne nyder tiden, når vi hjælpes ad i køkkenet.
Desværre er en travl hverdag ikke altid lige, der der er overskud.
Derfor forsøger vi så vidt muligt at planlægge lidt lækkert mad i weekenden, som børnene får lov at være med til at lave.
Så bliver der dækket fint bord og de nyder den der hyggetid både i køkkenet og når vi skal spise.
Datteren på 6 år har længe gerne villet prøve at spise med pinde, så derfor måtte der ristaffel på bordet.
Lad børnene stå for tilbehøret
Det smarte med ristaffel, er at det kun er fantasien, der sætter grænser for tilbehøret.
Lad børnene bestemme hvad de gerne vil have og så snitter de gerne grøntsager og skræller gulerødder.
Så er det nemt samtidig at få lavet sovsen og kogt risene.
Jeg deler en liste med vores foreslag til tilbehøret nederst i indlægget sammen med opskriften på karrysovs, som du nemt kan printe ud og tage med.
Kom godt igang
Det tager ca ½ time at lave ristaffel når alle hjælper til og det er kvalitets tid for alle.
Sørg for at finde alt tilbehøret frem og en masse skåle.
Så er det bare at finde et skærebræt til hver og en god kniv. Eller måske en børnekniv.
Vi bruger Kiddikutterknive til den mindste, så vi ikke skal være nervøse for ødelagte fingre.
Vil du gerne se flere børnevenlige opskrifter, så kan du finde dem under #Småkokke eller #Børn laver mad
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her finder du vores opskrift på ristaffel med en liste af tilbehør.
Tilbehørret kan du selvfølgelig variere som du har lyst til.
- 420 g Ris til 6 personer
- 1½ spsk olie
- 2 små løg
- 1 spsk karry
- 3 store kyllingefilter
- 5 dl bouillon (brug evt en ½ terning til 5 dl kogende vand)
- 3 dl vand
- mel til jævning
- 1-2 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
- ærter evt. fra frost
- majs
- peberfrugt
- banan
- kokos kan også svitses på panden
- ananas frisk eller fra dåse
- rosiner
- granatæblekerner
- gulerødder
- champignon friske
- æbler
- edamamebønner
- hasselnødder
- peanuts
- forårsløg
-
Kog risene efter anvisningen på pakken.
-
Kom olie i en gryde og tænd for varmen.
-
Pil og hak løgene og svits dem i olie.
-
Tilsæt karry og rør det godt sammen.
-
Skær kyllingen i tern og svits dem i gryden til de er gennemstegt.
-
Tilsæt bouillon og vand og lad det koge op.
-
Jævn med lidt mel til sovsen får den ønskede konsistens.
-
Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
-
Gør tilbehøret klar ved at ordne de forskellige ting og skære dem i mundrette bidder og server i separate skåle.
April 2019
No Comments