Find opskrifter på lækker ramsløgssalt og ramsløgspesto lige her – det er nemt at lave selv
Det er blevet tid for ramsløg i skovbunden, så nu kan du nemt tage naturen med i køkkenet.
Jeg er så heldig at der vokser ramsløg tæt på vores hus. Derfor kan jeg nemt holde øje med hvornår de titter frem.
Ramsløgssalten fra sidste år var ved at være brugt op, så det passede perfekt med en ny portion.
Samtidig fik jeg lavet lidt ramsløgspesto.
Min ramsløgspesto er lavet på mandler og da jeg ikke havde parmesan hjemme, men en blok emmentaler, blev det den der kom i.
Samtidig har jeg tilføjet lidt soltørrede tomater, da jeg gerne vil have lidt mere sødme til min pesto.
Sådan genkender du ramsløg
Ramsløg minder meget om liljekonval og høsttidsløs, som er giftige.
Tricket til at genkende ramsløg, er at gnide bladene mellem sine fingre og så dufte til dem.
Dufter de af hvidløg, er det ramsløg og du kan sagtens plukke løs.
Når du laver ramsløgssalt
Ramsløg har en stærk duft af hvidløg. Det betyder også, at det er en rigtig god idé at tænde for udluftningen, når du laver ramsløgssalt, da både din ovn og dit køkken kommer til at dufte skønt af ramsløg.
Ramsløgspesto
Det er nemt, at lave ramsløgspesto. Se hvor nemt i videoen herunder.
Opskrifter på ramsløgssalt og ramsløgspesto
Du finder opskrifterne på ramsløgssalt og ramsløgsspesto herunder.
Jeg har lavet dem i en printvenlig version, så du nemt kan tage dem med i køkkenet, når du skal igang.
Vil du gerne finde flere opskrifter på lækre pestoer og tapanader, kan du se meget mere her: #tapas
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her finder du opskriften på nem og lækker ramsløgssalt
- 50 g ramsløgsblade (ca 60 stk)
- 250 g havsalt eller groft salt
-
Skyl ramsløgene godt og kom dem i en blender sammen med salten.
-
Kværn det godt sammen og kom blandingen på en bageplade med bagepapir.
-
Tør salten i ovnen ved 50 grader varmluft i ca. 2½ – 3 timer.
Denne pesto er lavet med mandler, men du kan sagtens bruge pinjekerner istedet.
Samtidig har jeg brugt en emmentaler, men enhver hård ost kan bruges, det er en smagssag. Oftest bruges der parmesan.
- 40 g smuttede mandler
- 65 g ramsløg (en stor håndfuld)
- 2 dl ekstra jomfru olivenolie
- Saft fra ½ lime
- 45 g emmentaler eller pamesan
- 2 spsk hakkede soltørrede tomater fra glas
-
Smut mandlerne og kom dem i en blender sammen med ramsløgene og blend det godt sammen.
-
Tilsæt olivenolie og limesaft og blend videre.
-
Skær osten i mellemstore stykker og tilsæt den sammen med de soltørrede tomater.
-
Smag til – måske du gerne vil have mere sødme, så tilsætter du lidt soltørrede tomater eller hvis du gerne vil have en mere flydende konsistens tilsætter du lidt olie.
Udgivet første gang 25. april 2018
Opdateret april 2019
2 Comments
Anne Sofie Kjeller
23. april 2019 at 20:01Uhm pesto😍 Jeg er vild med ramsløg i alt muligt og som pesto og salt er det helt genialt, prøv også at lave ramsløgolie – det er stygt lækkert!
Home by Bianca
23. april 2019 at 20:07Fedt. Det må jeg prøve 😊