Inspireret af den engelske havregrynskage Flapjacks finder du her opskriften på lækre rabarbersnitter
Min lille køkkenhave bugner med rabarber og jeg nyder det.
Det er helt sikkert en af de ting, der for mig er indbegrebet af forår.
Samtidig nyder jeg at have noget i min have, som kan spises, men kræver minimal pleje. I en travl hverdag må det gerne være lidt nemt.
Lidt fakta om rabarber
- Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
- Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
- Bladene er giftige!!
- Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
- Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
- Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
- Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
- Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Tag børnene med i køkkenet
De her små lækre kager er perfekte til børnene.
- De kan nemt røre dejen sammen og fordele den i formen med en dejskraber.
- Lad dem skære rabarberne ud og røre i gryden til de bliver til lækker kompot.
Rabarbersnitter med havregryn
Jeg har før ladet mig inspirere af den lille lækre engelske ravregrynskage Flapjacks. I efteråret fik jeg nemlig lavet lidt lækre Havregryns æblesnitter og hvorfor ikke fortsætte stilen med lidt lækker rabarbersmag?!
Det kom der de her lækre rabarbersnitter med havregryn ud af og og du finder opskriften nederst i indlægget i en fin printvenlig version.
Find opskriften på Havregryns æblesnitter her:
Jeg bruger mine rabarber til mange forskellige opskrifter. Der bliver både lavet rabarbercrumble, rabarberkompot, rabarbermousse (perfekt til en god sød kage), rabarberkage/muffins og meget andet.
Du finder mine rabarberopskrifter lige her: #rabarber
Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse
Find opskriften her:
Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
De her små lækre hapsere minder om de engelsk Flapjacks og smager skønt af rabarber
- 300 g rensede rabarber
- 40 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g fuldkornshvedemel
- 260 g havregryn
- 3/4 tsk salt
- 250 g smør
- 120 g sukker
- 2 spsk sirup
-
Rens rabarberne for jord, skær bladene fra og skær stilkene i mindre stykker.
-
Kom rabarberne i en gryde med rørsukker og vaniljesukker.
-
Kog dem møre i 10-15 minutter ved svag varme og blend kompotten med en stavblender.
-
Kom fuldkornhvedemel, havregryn og salt i en skål og bland det godt.
-
Kom smør, sukker og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme til en ensartet masse.
-
Bland de tørre ingredienser med den smelte smør/sukker masse.
-
Kom 3/4 af massen i en smurt bradepande og glat det ud med en dejskraber.
-
Kom rabarberkompotten ovenpå og fordel også det med dejskraberen.
-
Til sidst toppes med den resterende del af havregrynsmassen og den fordeles over rabarberkompotten.
-
Bag kagen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter.
-
Når kagen er kølet af kan den skæres i passende størrelser.
-
Opbevar snitterne på køl. De smager bedst kolde.
Maj 2019
7 Comments
Karoline
23. maj 2019 at 11:55Lækker opskrift. Hvor har du den smarte bageform fra?
Home by Bianca
23. maj 2019 at 22:20Den har jeg fundet i en genbrug, men synes jeg har set den hos Nyborgs room..
10 lækre opskrifter med rabarber - Home by Bianca
15. juni 2019 at 7:47[…] Rabarbersnitter med havregryn […]
Pia Fischer
6. juni 2022 at 19:33Tak for opskrift. Den er lækker og hurtig og nem at lave.
Home by Bianca
8. juni 2022 at 9:29Tusind tak fordi du skriver. Jeg sætter stor pris på din feedback 🙂
Christel Laursen Jensen
14. maj 2023 at 16:53Skal rabarberne bare simre uden nogen former for væske?
Jeg glæder mig til at afprøve opskriften, de ser super lækre ud 🤤
Home by Bianca
21. maj 2023 at 8:20Hej Christel. Ja det skal de. Rabarberne afgiver selv væske når de koger op. Rigtig god fornøjelse.