Sådan laver du din egen lækre rabarbersaft uden saftkoger
Der er ingen tvivl om, at noget af det jeg holder allermest af ved foråret er mine rabarber.
De smager fantastisk, kan bruges til meget og passer stort set sig selv. Hvad mere kan man ønske sig?!
Jeg har en meget lille køkkenhave, da vi har valgt at bo på få kvadratmeter er haven nemlig tilsvarende lille. Samtidig arbejder jeg fuld tid og har to mindre børn, så tid kan være en mangelvare.
Derfor er alt, der er nemt at passe velkomment i min køkkenhave.
I min køkkenhave bor der tre rabarberplanter og de giver masser af lækre rabarber.
Det betyder at der kan laves masser af lækkerier.
Lidt fakta om rabarber
- Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
- Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
- Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
- Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
- Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
- Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
- Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Rabarbersaft uden saftkoger
En af de ting, som jeg synes smager fantastisk, er rabarbersaft.
Men da vi jo bor småt, er det ikke lige en saftkoger jeg har plads til.
Derfor har jeg fundet ud af at lave min egen rabarbersaft, men uden en saftkoger.
Det er slet ikke svært.
Brug dine rabarbersaft rester
Når du har lavet din saft må du endelig ikke smide resterne du sier fra væk. De kan sagtens bruges.
Jeg har bagt rabarbermuffins med marcipan. Opskriften og inspiration til andet du kan bruge resterne til, kan du finde lige her:
Jeg bruger mine rabarber til mange forskellige opskrifter. Der bliver både lavet rabarbercrumble, rabarberkompot, rabarbermousse (perfekt til en god sød kage), rabarberkage/muffins og meget andet.
Du finder mine rabarberopskrifter lige her: #rabarber
Nem, lækker og luftig rabarberkage med marcipan
Find opskriften lige her:
Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse
Find opskriften her:
Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Sådan laver du nemt din egen rabarbersaft uden at have en saftkoger stående.
- 1 kg rensede rabarber
- 400 g rørsukker
- 1 liter vand
- 2 tsk Nonoxal
- Atamon
-
Først vaskes flaskerne af og skylles i Atamon.
-
Rens rabarberne fri for jord, tag bladet fra og skær stilkene i tern.
-
Kom rabarberne i en gryde sammen med rørsukker, vand og Nonoxal.
-
Kog det hele ved svag varme i 30-40 minutter til rabarberne er møre.
-
Læg en si med et rent viskestykke ovenpå en skål og hæld grydens indhold ned i viskestykket, så saften kan løbe igennem og ned i skålen.
-
Hæld rabarbersaften på flasker og lad dem køle lidt inden låget sættes på.
2012
3 Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Men det er hele ventetiden værd 😉 Var også meget imponeret over svigermors kæmpe rabarberbed, men klager skam ikke når nu hun deler ud 🙂
Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
4. april 2016 at 14:54YUM! Jeg venter stadig lidt endnu på, at mine forældres rabarber bliver helt klar til høst 😉
10 lækre opskrifter med rabarber - Home by Bianca
10. juni 2019 at 13:00[…] Rabarbersaft uden saftkoger […]