Opskrifter

Rabarbermousse

Rabarbermousse

Når rabarbersæsonen er igang, så er det der skal laves rabarbermousse. Du kan også sagtens fryse dine rabarber ned, så de er klar til vinterens lækre kager.

Rabarbermousse – Sikke en kagebager jeg er – jeg kan da godt se jeg ikke har ret mange opskrifter på mine mousser liggende på bloggen. Det må jeg hellere gøre noget ved.

Til lillebrors dåb lykkedes min rabarbermousse perfekt og den bliver straks tilføjet mit opskrift kartotek herhjemme.

Jeg har taget udgangspunkt i mine bærmousser, hvor bærrene først bliver kogt op. Moussen skal hældes på bundene og derefter stå i køleskabet og stivne.

Opskriften passer til en 2 lags kage, dvs. der er mousse nok til en rund kage på 25 cm i diameter og en på 18 cm i diamenter

Rabarbermousse

500 g rabarber
200 g sukker
½ dl vand
6 blade husblas
30 g sigtet flormelis
1,5 past. æggehvide
4 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand.

Rabarberne skylles og skæres i små stykker og kommes i en gryde sammen med vand og sukker. Her koges de møre og gryden tages af varmen.

Husblas tilsættes og det hele blendes med en stavblender. Stil til side og lad køle af.

Pisk æggehvider stive sammen med sigtet flormelis og vend det i rabarbermassen når denne er kølet lidt af.

Pisk fløden til flødeskum og vend det i.

Hæld moussen ovenpå bunden i din kagering og stil på køl i mindst 3-4 timer.

 

 

Jeg har samlet lidt lækre mousser her: #Mousse og fyld

Du kan finde flere opskrifter lige her: #Kage/Dessert

Mange kage hilsner Bianca

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply