Her finder du opskriften på en lækker sød rabarbercrumble med marcipan
Jeg er stor fan af rabarber og alle de muligheder, der er med planten.
At jeg samtidig kan have 3 store planter i min køkkenhave og stort set ikke skal passe dem, er bare endnu en bonus.
Det skal så samtidig lige nævnes, at jeg bor meget småt og derfor også har en meget lille køkkenhave. Jeg er mor til 2 og har fuldtidsjob, så alt der kan give lækkerier med mindst muligt arbejde, er velkomment hjemme hos mig.
Lidt fakta om rabarber
- Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
- Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
- Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
- Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
- Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
- Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
- Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Rabarbercrumle med marcipan
Noget af det første jeg laver, når det er blevet rabarbertid, er rabarbercrumble.
Rabarberne er på grund af oxalsyren til den syrlige side og jeg kommer derfor ud over sukker også marcipan i min crumble, for at give den en god sødme.
Det smager fantastisk og jeg deler selvfølgelig opskriften med jer her nederst i indlægget. Opskriften er lavet, så den er nem at printe ud og tage med i køkkenet.
Rabarbercrumble med marcipan – video
Lækre rabarberopskrifter
Jeg bruger mine rabarber til mange forskellige opskrifter. Der bliver både lavet rabarbersaft, rabarberkompot, rabarbermousse (perfekt til en god sød kage), rabarberkage/muffins og meget andet.
Du finder mine rabarberopskrifter lige her: #rabarber
Sommerkage med marcipan kammerjunker, koldskålsmousse og rabarbermousse
Find opskriften her:
Rabarbercrumble med marcipan – opskrift
Opskriften på min rabarbercrumble med marcipan skal du selvfølgelig have her. Jeg har lagt den nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne lækre crumble har fået tilføjet marcipan for en ekstra god sødme.
Server din crumble med lidt creme fraiche eller skyr til.
Du kan sagtens lave din crumble klar i løbet af dagen og sætte den på køl. Så skal den bare i ovnen inden servering for dine gæster.
- 550 g snittede rabarber
- 100 g sukker
- 150 g revet marcipan
- 75 g smør
- 75 g rørsukker
- 74 g havregryn
- 50 g hakkede mandler
-
Start med at rense dine rabarberstilke for jord og vask dem godt.
-
Snit dem i mindre stykker og kom dem i et fad sammen med 100 g sukker.
-
Riv marcipanen og kom den i en skål.
-
Tilsæt smør, rørsukker og havregryn til marcipanen.
-
Hak mandlerne og kom dem i skålen til det øvrige.
-
Bland det hele godt sammen. Det kan gøres med en ske, men er nemmest at gøre med fingrene.
-
Fordel blandingen over dine rabarber og bag din crumble i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.
2014
7 Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Tak 🙂 Ja marcipan er altså bare en fantastisk opfindelse 🙂
metskreativerum
4. april 2016 at 14:54Hvor ser den bare lækker ud – vil give dig ret marcipan gør det godt i kager 🙂
Rabarbersaft uden saftkoger - Lav din egen lækre saft - Home by Bianca
21. maj 2019 at 16:28[…] Rabarbercrumble med marcipan […]
Rabarbersnitter med havregryn - lækre små kager - Home by Bianca
21. maj 2019 at 17:50[…] Rabarbercrumble med marcipan […]
De lækreste rabarberhorn med marcipan finder du her - Home by Bianca
2. juni 2019 at 20:40[…] Rabarbercrumble med marcipan […]
10 lækre opskrifter med rabarber - Home by Bianca
15. juni 2019 at 7:47[…] Rabarbercrumble med marcipan […]
Små tærter for to -
8. maj 2020 at 10:09[…] på en af Biancas opskrifter. Den originale opskrift er til en rabarbercrumble, og den finder du her. Til vores lille tærte har vi brugt følgende:30 g revet marcipan15 g smør15 g rørsukker15 g […]