Find den bedste opskrift på nem porretærte med bacon og hytteost lige her
Porretærte med bacon og hytteost er en klassisk tærte, som er super nem at lave. Du bestemmer selv om du vil have bacon i. Jeg synes den salte bacon passer godt til porren.
Opskriften på min porretærte med bacon finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Tærte til frokost, aften eller picninc
Det skønne ved en god tærte er, at den kan spises lige når du vil.
Afhængigt af fyldet er den nem at have med til frokost, da de fleste tærter kan spises kolde. Det er også ret fint, at servere et bord med forskellige tærter, når du har gæster. Så kan de helt selv bestemme.
Eller hvad med at lave en stak mindre tærter til en picnic? – det er en nem måde at have lidt lækkert med i picnickurven.


Tilbehør til tærte
Tærte kan spises til både frokost og aftensmad. Jeg serverer dog gerne lidt salat til mine tærter, når det er til aftensmadstid. Ikke fordi det egentlig behøves, da jeg altid laver alt for mange tærter. Men fordi det er rart med noget lidt sprødt at tygge på også.
Du finder mine opskrifter på salater lige her: #Salat
Har du brug for lidt hurtig inspiration kan jeg anbefale:
- Rødbedesalat med feta – en salat med den skønneste farve.
- Bønnesalat med edamame bønner – en skøn grøn salat og så er det nemt hvis du alligevel har bønner i fryseren.
- Grøn salat med spidskål og sennepsdressing – en dejlig frisk salat.
- Rosenkålssalat med tranebær – hvis du gerne vil prøve lidt nyt.
Med eller uden hytteost?
Jeg bruger stort set altid den samme opskrift på æggemasse, når jeg laver tærter. Her bruger jeg hytteost, fordi det har en skøn mild smag og passer til stort set det hele.
På den måde kan jeg nemt lave en større portion æggemasse klar og ellers bare lege med resten af fyldet.
Du kan sagtens udelade hytteosten. Brug eventuelt creme fraiche i stedet, så du får samme mængde væde i din æggemassen.

Porretærte med eller uden bacon?
Til min porretærte har jeg brugt bacon, da jeg synes det giver lidt ekstra med den salte smag.
Du kan dog sagtens skifte bacon ud med andre ting. Her får du lidt eksempler:
- revet skinke
- bresaola – en italiensk lufttørret oksefilet.
- lufttørret skinke

Porretærte med bacon og hytteost – opskrift
Som jeg plejer bruger jeg en grov bund til min tærte. Jeg laver den med grahamsmel, men du kan sagtens skifte den ud med fuldkornsmel. Det er en smagssag.
Opskriften på min porretærte med bacon finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Opskriften på min æggemasse er også den grundopskrift, som jeg altid bruger. Gem den og brug ellers lige det fyld du har lyst til. Jeg deler alle mine opskrifter og idéer til forskelligt fyld her: #Madtærte
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Vil du gerne se mod det søde køkken har jeg samlet mine opskrifter lige her: #Desserttærte
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

For at give bunden lidt grovere tekstur, er den lavet med grahamsmel. Du kan også bruge fuldkornsmel i stedet.
Tærtedejen er lavet uden æg. I stedet bruges der creme fraiche som tilføjer væske til bunden og hjælper med at holde dejen kølig.
- 50 g hvedemel
- 150 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 60 g smør
- 100 g cremefraiche
- evt. 1 spsk vand
-
Hvedemel, grahamsmel og salt kommes i en røremaskine sammen med 60 g smør.
-
Lad fladpiskeren (K-spaden) sørge for at smørret bliver smuldret godt ud i melet.
-
Tilsæt cremefraiche.
-
Fortsæt med at røre til dejen samler sig. Hvis det virker for tørt tilsættes lidt vand indtil dejen samler sig til en kugle.
-
Rul ud og læg i tærtefadet.
-
Skær overskydende dej af med en kniv.
-
Prik din tærtebund med en gaffel, så du undgår at den hæver op og laver buler.
-
Forbag bunden ved 180 grader i 10 minutter.
-
Når fyldet er kommet på skal den bage yderligere ca. 30 minutter.
Det kommer an på fyldet.

Lav opskriften som den er her eller skift bacon ud med andet kød.
Du kan også skrifte hytteosten ud med creme fraiche.
- 3 porre
- 120 g bacon i skiver
- 3 æg
- 2,5 dl hytteost
- 2 dl mælk
- salt og peber
-
Vask porrerne og skær bunden af.
Sørg for at alt sand og jord er vasket godt af.
-
Skær dem i lidt tykke skiver.
-
Skær bacon i mindre stykker og svits dem på en pande.
-
Kom æg, hytteost, mælk og salt og peber i en skål.
Pisk det godt sammen.
-
Når bunden har bagt 10 minutter tages den ud og æggemassen kommes i.
-
Kom baconen ovenpå æggemassen.
-
Fordel herefter porrerne i skiver med cirklerne opad, så de danner et fint mønster.
-
Bag ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.

No Comments