Pizza med aubergine, feta, østershatte og frisk spinat – en lækker sommer pizza til grillen. Østershattene giver pizzaen et dejligt friskt pust.
Efter jeg er kommet med i Odense Fødevarefællesskab glæder det mig, når der er noget i posen, som jeg normalt ikke lige selv ville få købt og så er det med at finde kreativiteten frem. Endnu engang var der østershatte i posen. Sidste gang blev det til en super lækker Sommerpasta med østershatte, som du kan finde her: Sommerpasta med østershatte
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 1,5 spsk olivenolie
- 300 g hvedemel
- 300 g durummel
- 1 portion pizzadej
- 200 g østershatte
- 75 g feta
- 1 bundt frisk spinat
- Ekstra jomfruolivenolie
- Salt
-
Gæren røres ud i lunkent vand.
-
Tilsæt salt og olie.
-
Hvedemel og durummel tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen.
-
Stil den til hævning tildækket i ca. 1 time og så er den klar til brug.
-
Skyl auberginen og skær den i tynde skiver. Vend dem godt med olie og salt.
-
Rul pizzadejen ud og fordel auberginen ovenpå dejen.
-
Skyl østershattene og skær dem i passende størrelse. De behøver ikke være alt for små. Svits dem på en pande og kom dem ovenpå auberginen.
-
Bag i ovnen ved 250 grader og bag pizzaen på pizzasten i 10-12 minutter.
-
Imens skylles spinaten og hakkes i mindre stykker.
-
Tag pizzaen ud og smuldr feta og spinat over. Dryp til sidst med olivenolie og server.
No Comments