Det er nemt at lave hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan, det kræver kun 2 ingredienser
Pistacie smag er godt i det meste bagværk. Selv har jeg brugt det i is, som fyld til chokolader og i en lækker kringle.
Her er det den nemme version, som jeg laver, da jeg endnu ikke har kastet mig ud i, at lave min egen marcipan. Derfor bruger jeg købt marcipan, men du kan sagtens lave din egen marcipan.
Hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan – det kan det bruges til
Min pistaciemasse her, er egentlig bare en gang marcipan med pistaciesmag. Derfor kan det alligevel være svært lige at få brugt hele portionen. Det kan du finde hjælp til lige her:
- Brug den som fyld i fyldte chokolader
- Lav klassisk konfekt eventuelt med lidt nougat
- Kom den i is. Find opskriften på min pistacieis her: Pistacie is
- Brug den i Napoleons hatte
- Kom den i en lækker kringle, find opskrift på min marcipankringle her: Marcipankringle med nougat
- Lav pistacie kransekage. Find andre idéer til kransekage med smag her: Kransekage – 1 grunddej til 4 smage
Fyldte chokolader med hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan
Jeg har kommet den lækre pistaciemasse i fyldte chokolader. Se lige hvor fine de blev.
Vil du gerne selv i gang med fyldte chokolader, så gør pistaciemassen klar og læs her, hvordan du temperer chokoladen, så du får de fineste chokolader:
Pistacienødder – fakta
Pistacienødder vokser som frugter på træet Pistacia Vera. Pistacienødderne er 1-2 cm og ud over den karakteristiske grønne farve har de en violet hinde.
Pistacienødder er modne, når den hårde skal åbner sig i den ene side.
De saltede pistacienødder med skal kender de fleste vist. De spises ofte som en snack, men de usaltede pistacienødder må man heller ikke glemme. De er perfekte i det søde køkken og giver en dejlig smag til dit bagværk.
Sådan laver du din hjemmelavet pistaciemasse / pistaciemarcipan
Det er nemt at lave den her hurtige pistaciemasse / pistaciemarcipan. Du skal kun bruge 2 ingredienser: Marcipan og usaltede pistacienødder.
Vælg pistacienødder af god kvalitet, så du sikrer, at den har en god smag til dit bagværk.
Det bliver en lidt større portion og bruger du den som fyld i fyldte chokolader, er der nok lige nok i opskriften. Du kan dog sagtens gemme resten og bruge den til andre lækre ting. Se min liste øverst på siden her.
Er du i tvivl om hvornår du får brugt resten af din pistaciemasse, kan du også sagtens fryse den ned.
Opskriften på min pistaciemasse / pistaciemarcipan finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Find flere opskrifter med pistacie lige her: #Pistacie
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Med denne opskrift får du ca. 200 g. Får du noget til overs, så kan du på siden her finde inspiration til, andre lækre opskrifter med pistaciemasse.
Selv bruger jeg den som fyld i fyldte chokolader, som smag i is og til kransekage. Den er også god som fyld i en kringle.
- 200 g marcipan
- 70 g usaltede afskallede pistacienødder
-
Blend pistacienødderne til en sammenhængende masse. Brug en foodprocessor eller en minihakker.
-
Bland det med marcipanen og ælt det godt sammen.
Er din marcipan lidt hård kan den kommes en hurtig tur med i foodprocessoren, når pistacienødderne er hakket. Pas dog på med at give den for meget, da nødderne afgiver fedtstof og din masse så vil blive klistret. Tag det ud og ælt det godt sammen i hånden.
-
Rul det til en pølse og kom det i en pose, som lægges i køleskabet når det skal bruges.
-
Tag det ud lidt inden du skal bruge det, da det ellers godt kan være hårdt at arbejde med.
dec 2017
1 Comment
Vaffelkurv med is - Lime is og Pistacie is - Home by Bianca
12. januar 2019 at 15:52[…] 4 past. æggehvider 1 dl sukker 2 dl mælk 1½ dl piskefløde 1 dl Glukosesirup Ca. 200 g pistaciemasse – find opskriften her: Pistaciemasse […]