Her finder du opskrift og fremgangsmåde til at lave din helt egen påskekage
Til fastelavn lavede jeg et par fine tønder af chokoladekage, glasur og fondant. De var nemme at gå til og det var til datterens skole og sønnens børnehave.
Du kan se kagerne og opskrift her:
Find opskrift og vejledning her:
Efterfølgende er jeg blevet spurgt om jeg havde en god idé til påske.
Ud over mine romkuglepåskeæg, som du kan finde link til herunder, var jeg derfor gået i tænkeboks.
Opskrift på romkugler findes her:
Jeg har længe gerne villet lave en gulerodskage til bloggen, så derfor var det oplagt til min påskekage.
Gulerodskage med cream cheese frosting
Gulerodskagen var oplagt, da påskeharen må spise en masse gulerødder og samtidig havde jeg tidligere fået lavet et par fine gulerødder i en rest farvet Royal Icing (find opskriften nederst i indlægget.)
Vejledning med billeder til at lave dit eget påskeæg kommer nederest i indlægget sammen med opskriften på gulerodskage og cream cheese frosting.
Lad børnene pynte kagen
Du kan selvfølgelig pynte dit påskeæg lige som du har lyst til.
Lad børnene vælge krymmel og drysse det på kagen, så den får alverdens fine farver.
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her finder du vejledningen til at lave et påskeæg af gulerodskage med billeder.
- 1 gulerodskage 20 x 30 cm
- 1 portion cream cheese frosting
- Krymmel og pynt
-
Start med at bage fin gulerodskage og lad den køle af.
Opskriften finder du her på siden.
-
Lav din cream cheese frosing og stil den til side.
-
Skær gulerodskagen ud i en form, der ligner et påskeæg.
-
Kom cream cheese frosting på og pynt med krymmel.
-
Pynt:
Jeg har lavet gulerødderne af Royal Icing, som jeg har sprøjtet ud på et stykke bagepapir og ladet tørre helt ind.
Du kan også sagtens udstikke små figurer i fondant.
Denne gulerodskage bliver dejligt svampet, da den har fået tilført lidt æblemos.
- 3 æg
- 250 g brun farin
- 2 dl æblemos
- ½ dl olie
- 400-450 g revne gulerødder
- 350 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 2½ tsk vaniljesukker
- 2½ tsk kanel
- ½ tsk salt
- 30 g valnødder (kan udelades)
-
Kom æg og sukker i en skål og pisk det luftigt og lyst med en el-pisker.
-
Tilsæt æblemos og olie og rør det sammen.
-
Skræl og riv gulerødderne og kom dem i skålen.
-
Tag en anden skål og vej hvedemel af.
-
Tilsæt bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt til melet og rør det sammen.
-
Vend det i æggemassen.
-
Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.
-
Kom dejen i en bradepande og bag ved 180 grader varmluft i 50-60 minutter.
Denne frosting er god til at give en kage lidt efter frisk smag.
Jeg bruger den blandt andet til gulerodskage og squashkage.
- 125 g flødeost naturel (ikke light)
- 45 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g blødt smør
-
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at blive blødt.
-
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det til en ensartet glasur med piskerisene på din el-pisker.
-
Kom glasuren på din kage og pynt evt. kagen med krymmel.
Denne glasur er nemmere at bruge til sprøjteglasur, da den er fastere end den traditionelle glasur med vand og flormelis. Den kan samtidig bruges til at pynte fine småkager, da den holder formen.
- Past. æggehvider
- Flormelis
-
Start med at komme æggehviden i en skål og rør flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren daner toppe, som kan blive stående.
Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.
-
Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen.
-
Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til at sprøjte fine snirkler på kager eller pynt fine småkager.
4 Comments
Anja
10. april 2019 at 8:41Uhm den er skrevet på min liste til påsken, når familien skal samles! (hvis der er noget tilbage)
Home by Bianca
10. april 2019 at 14:48Haha. Ja den bliver hurtigt spist 🙂
Anette
10. april 2019 at 18:48Wauw, hvor er den flot og super enkel. Måske den skulle på påskebordet i år 🙂
Home by Bianca
10. april 2019 at 19:01Tusind tak. Nogengange må det gerne være nemt og enkelt 🙂 rigtig god påske.