Er du Oreo fan, så vil du elske denne Oreo kage. Opskriften er super nem og du finder den lige her
Når nevøen fylder 11 år, så måtte moster her i tænkeboks. Sidste år fik kan en fodbold talkage. Oplagt når nu det var første runde fødselsdag og drengen er vild med fodbold.
I år faldt valget på en lækker Oreo kage – for hvem kan ikke lide Oreos?! – Den var bestemt et hit og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.
Oreo kage opskrift, nem og lækker
Den her Oreo kage har det hele. Lækre svampede chokoladebunde, dejligt cremet fyld og den karakteristiske smag af Oreos. Den er super nem at lave og opskriften er lige til at gå til.
En Oreo kage opskrift, nem og lækker har jeg delt nederst på siden i en fin printvenlig version.
Bundene er lavet af den bedste chokoladekage. Nemlig en Mudcake og modsat mange andre Oreo kager, er den ikke lagt sammen med smørcreme. I stedet er fyldet lavet med cream cheese. Det giver en godt friskt modspil til en ellers tung chokoladekage.
Lav kagen i god tid
Du kan sagtens bage din mudcake et par dage i forvejen. Det bliver den bestemt ikke dårligere af – tværtimod.
På den måde kan du lave din kage i god tid. Så kan du nemt servere et lækkert stykke kage fyldt med overskud til venner og familie.
Saml kagen dagen før, men vendt med at sætte dine Oreos på toppen, da de vil suge fugten fra køleskabet.
Er du til flere Oreo kager, så finder du opskriften på en lækker Oreo cheese cake lige her:
Opskriften finder du her:
Vil du gerne se flere kager og opskrifter, så kan du finde dem her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne lækre Oreo kage er lavet på den bedste chokoladekage – mudcake og fyldt med lækkert friskt fyld lavet på cream cheese.
Jeg bagte 2 x mudcake opskrift for at få lidt ekstra højde på kagen, men det er slet ikke nødvendigt. Hvis du nøjes med en enkelt portion er der bare mere fyld mellem lagene og det gør bestemt ikke noget.
1 portion passer til en springform på 18 cm i diameter.
- 150 g smør
- 200 g chokolade
- 4 tsk Nescafé
- 1 dl vand
- 220 g kagehvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 40 g bagekakao / usødet kakao
- 1 tsk natron
- 160 g sukker
- 2 dl kærnemælk
- 3 æg
- 2 dl piskefløde
- 200 g cream cheese neutral
- 225 g flormelis
- 8 Oreos
- 450 g smør
- 750 g flormelis
- 3 spsk fløde
- 10 Oreos
- 150 g chokolade
- 1,5 dl piskefløde
-
Kom smør, chokolade, Nescafé og vand i en lille gryde og smelt ved svag varme.
-
Tag en skål og sigt mel, bagepulver, kakao og natron, så du undgår klumper.
-
Tilsæt sukkeret til melblandingen og bland det forsigtigt sammen.
-
Hæld den smeltede chokoladeblanding i skålen med mel og rør det sammen med en grydeske. (du skal røre – ikke piske)
-
Tilsæt kærnemælk og æg lidt ad gangen og rør imellem hver gang. (du skal stadig røre i dejen og ikke piske)
-
Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 180 grader ved over-/under varme i ca. 1 time.
Kig til den efter 50 minutter – ovne bager forskelligt.
-
Pisk din fløde til en let flødeskum – den må ikke overpiskes, men skal være cremet og lækker
-
Tag en anden skål og kom cream cheese i.
-
Sigt flormelis i skålen med cream cheese og pisk det sammen.
-
Knus dine Oreos og kom dem i skålen med cream cheese.
-
Vend fløden i blandingen til du har en lækker cremet masse.
-
Kom smør, flormelis og fløde i en skål og pisk det til en cremet masse.
-
Knus dine Oreos og kom dem i smørcremen. Rør det sammen
-
Varm fløden forsigtigt op i gryde. Den må ikke koge.
-
Hak chokoladen og kom den i en skål.
-
Hæld den varme fløde over og lad den stå lidt inden du rører det sammen.
-
Lad den stå og tykne lidt inden du laver drip på kagen.
-
Del din mudcake i bunde.
-
Læg den nederste bund på dit fad og sæt en kagering omkring.
Du kan med fordel bruge kagefolie til at sætte rundt om kagen, så det er nemmere at få kagen fin ud af formen, når den er samlet.
(kagefolie er et stykke plast, som du klipper til i den rigtige længde og sætter rundt i kangen af din kagering)
-
Kom din smørcreme i en sprøjtepose og lav en ring rundt i kanten oven på bunden, så der er hold på fyldet.
Kom fyld inden i ringen og sæt den næste bund på.
-
Gentag proces med smørcreme og fyld til du ikke har flere bunde.
-
Stil kagen på køl en halv times tid.
-
Tag kagen ud og befri den for kagering og kagefolie.
-
Smør den op med smørcremen og stil den på køl.
(sørg for at der er smørcreme tilbage til at pynte toppen af kagen)
-
Når kagen er kølet ned efter en halv times tid, laver du din chokolade ganache til at lave chokolade drip.
-
Sørg for at din drip ikke er flydende, men har nået at køle til en lidt tykkere konsistens.
Brug en kage sprøjte eller en sprøjte pose med et lille hul i enden og lav drip hele vejen rundt.
Til sidst smører du den sidste del af ganachen ud på toppen af din kage.
-
Sæt kagen på køl, så din drip kan køle ned.
(det går rimelig hurtigt)
-
Pynt kagen med smørcremen og sæt Oreos på lige inden den serveres.
4 Comments
Henriette
21. februar 2023 at 19:00Hej Bianca.
Du skriver at du har bagt 2x mudcake. Er det som den ser ud på billedet? Er det også passende med opskriften eller skal den fordobles for at få samme højde som din på billedet?
Mvh Henriette
Home by Bianca
2. marts 2023 at 7:08Hej Henriette
Min opskrift er til 1 mudcake. For at få højden skal du bage 2 x kage. Ellers kan du nøjes med en lavere kage. Jeg ville bare gerne have lidt højde på.
Vh Bianca
Anna
19. januar 2024 at 17:48Hej,
Kan man lave den dagen før med smørcreme og fyld eller er det bedst at samle den på dagen?
Mhv Anna
Home by Bianca
22. januar 2024 at 11:03Hej Anna
Du kan sagtens lave den dagen før og opbevare på køl.
God fornøjelse. Vh Bianca