Er nytår lig med timers køkkentjans og du bliver frustreret, så læs her, vind og få maden serveret.
Nytårsmenu fra Meyers – Reklame for Meyers nytårsmenu
Selvom vi er i fuld sving med at nyde julen med alt hvad det indebærer. Herunder julebag, juletræs fester, julefrokoster og diverse juleafslutninger, så skal vi ikke glemme at lige efter julen kommer nytåret.
Det er nemlig også blevet tid til at planlægge årets sidste dag. Altså den vigtigste del i min optik; nemlig menuen.
Læs med her og få inspiration, en lækker opskrift og sidst men ikke mindst kan du VINDE din egen nytårsmenu.
Nytårsmenuen
Juleaften ligger ligesom fast. Her er det traditionerne der bestemmer. Der skal ikke tænkes en masse nyt og det hele skal bare være lige som det plejer.
Nytårsmenuen derimod må gerne ny tænkes. Det er her du kan servere en skøn kulinarisk oplevelse, men samtidig også ende med at stå i køkkenet i mange timer, hvis ikke planlægningen er på plads.
Skal det være den klassiske treretters, tapas med det hele eller den store buffet, så er det nu du skal have det på plads.
Få maden leveret til døren
I år vil vi gerne have en nemmere løsning uden samtidig at gå på kompromis med smagen. Vi har altid selv stået for maden og arbejdsfordelingen har ligesom ligget fast, men det bliver helt anderledes i år.
Det bliver i år Meyers der kommer til at tage slæbet, så vi kan koncentrere os 100 % om børnene, hinanden og en festlig aften. Derfor tager vi en nytårsmenu fra Meyers.
Maden bliver serveret lige til døren den 30. december og så skal du bare selv sørge for at opvarmning og anretning. Så kan det da ikke blive nemmere.
Læs og bestil din menu lige her: Meyers nytårsmenu
Vores nytårsmenu fra Meyers
Årets menu herhjemme er den klassiske 3-retters med et ekstra skud kulinarisk krudt. Der er ikke sparet på noget og når man som os elsker et lækkert måltid, kan tænderne godt komme til at løbe lidt i vand allerede.
Hos Meyers kan du både få den klassiske nytårsmenu, en vegetar udgave og en menu til børnene. Bliver I et større selskab er der selvfølgelig også en nytårsbuffet. De har tænkt på det hele og så er det bare med at nyde maden.
Meyers klassiske nytårsmenu
Vi har valgt den klassiske menu bestående af:
- Forret: Bisque af jomfruhummer og strandkrabber, brud af krabbekød, æble og syltet fennikel, toppet med urteolie og serveret med surdejsbolle
- Hovedret: Tournedos af dansk oksemørbrad, luftig kartoffelcreme med confiteret persillerod og saltet citron, langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær, trøffelsauce, crumble af ristet løg og svampe og timian
- Dessert: Intens chokolademousse med havsalt, toppet med hvid chokoladecreme og knuste småkager med orange og blomster fra i sommer
Meyers børnemenu
Børnenes menu kommer til at lyde således:
- Forret: Jordskoksuppe med timian, sprødstegt bacon og surdejsbolle
- Hovedret: Mørt kyllingelår med luftig kartoffelmos rørt med smør, mild skysauce med økologisk fløde samt snackgrønt
- Dessert: Intens chokolademousse med havsalt, toppet med hvid chokoladecreme og knuste småkager med orange og blomster fra i sommer
Vegetarisk Nytårsmenu og Nytårsbuffet
Vil du gerne have vegetarisk eller buffet, så kan du se begge menuer lige her: Meyers nytårsmenu
Vil du lave noget andet?
Inspiration – tapas til nytår
Hvis du gerne vil forsøge med en nem menu, som ikke kræver at du står i køkkenet hele aftenen. Så kan jeg anbefale en gang tapas. Det er nemt at tilpasse til lige det, du gerne vil og det kan laves klar på forhånd.
Lav forskellige tapanader og pestoer klar i god tid og kom dem på fine glas. Så kan de nemt fordeles på bordet. Hertil lidt lækkert pølse og andre småretter, som passer lige til jeres smag.
Et eksempel og opskrifter på tapanader og pestoer finder du samlet lige her:
Tapas til børn
Har du børn med til bords, som gerne vil smage på det samme som de voksne, men alligevel gerne vil være sikker på, at der er noget de kan lide. Så har jeg delt vores børnetapas lige her:
VIND nytårsmenu til 4 personer – Vinderen er fundet!
Nu har du chancen for at vinde en nytårsmenu til 4 personer.
Du kan vælge mellem den klassiske eller den vegetariske menu. – dem kan du læse meget mere om lige her: Meyers nytårsmenu
Sådan deltager du i konkurrencen:
- Skriv en kommentar til indlægget her
- Fortæl hvem du skal fejre årets sidste dag sammen med
- Fortælle hvad forretten i den vegetariske menu består af
Jeg trækker en heldig vinder mandag den 16. december 2019.
Held og lykke.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
… og så lovede jeg vist en lækker opskrift
Meyers cremede bisque af jomfruhummer og strandkrabber med jomfruhummerhaler, frisk æble og fennikel
- 500 g jomfruhummerskaller og – hoveder (gem de pillede haler til fyld i suppen)
- 500 g strandkrabber
- Lidt olie og smør
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ æble
- 1 -2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1,5 cm fint revet ingefær
- 2 -3 tomater
- ½ tsk paprika
- En lille dusk timian
- ½ dl tør æblecidereddike
- Vand
- Tør æblecider eller hvidvin
- 2,5 dl piskefløde
- ½ fennikel skåret i papirtynde skiver på mandolinjern
- ½ æble skåret i papirtynde skiver på mandoliejern
- Jomfruhummerhaler skåret i tynde skiver
- 2 -3 spsk. æblecidereddike
- Olivenolie
- Salt og sort peber
-
Start med fyldet, når du har pillet dine jomfruhummere: Vend fennikel med æbler og smag til med eddike, olie, salt og sort peber. Vend jomfruhummerskiver i. Opbevar på køl.
-
Sauter jomfruhummerskaller og krabber i olie og smør i en stor gryde. Gør det evt. ad flere omgange.
Tilsæt løg og hvidløg, æble og grøntsager, og sauter dem let gyldne. Kom tomater, paprika og krydderurter i gryden og steg lidt videre. Kom halvt/halvt af vand og æblecider el. hvidvin på, til det dækker. Bring gryden i kog, og skum urenheder fra.
-
Kog bisquen sagte i 30-40 minutter. Sluk for varmen, si skallerne fra, og knus skallerne separat i en foodprocessor. Kom dem tilbage i bisquen, og kog op igen. Sigt bisquen. Og pres gerne godt på, så al væden og lidt af krabbegrumset kommer med igennem. Kog bisquen ind, til den smager herligt. Tilsæt fløde og kog bisquen cremet. Smag til med salt, peber ingefær og æblecidereddike.
-
Anret den varme bisque i smukke, varme, dybe tallerkner, og top med fennikel, æble og jomfruhummerkød. Server med en lun surdejsbolle og koldt smør.
36 Comments
Nicoline Sjødahl
5. december 2019 at 20:51Det lyder voldsomt lækkert, og bestemt som noget vi godt kunne finde på at gøre😍
Vi skal, traditionen tro, holde nytår med en flok venner fra gymnasiet.
Forretten til den vegetariske menu er: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friskeæbler og urteolie
Iben Sønderby
6. december 2019 at 8:44Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie, puffede vilde ris og surdejsbolle
Skal holde nytår med min familie. Så ville passe perfekt med en menu til fire.
Ser lækkert ud
Charlotte
6. december 2019 at 22:23Jeg skal fejre året sidste dag med min mand, min datter på 3 og min mor ❤️ Så det bliver stille og rolig hygge i år.
Vegetar forretten består af: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friskeæbler og urteolie.
Emilie Pihlman
6. december 2019 at 23:16Jeg skal i år fejre nytår med min bror og bedsteforældre da vi ikke lige føler for den helst vilde fest i år har vi valgt at holde nytår med dem. Forretten i Meyers nytårsmenu er Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friskeæbler og urteolie, hvilket lyder utroligt lækkert og derfor vil jeg også gerne vinde den vegetariske nytårsmenu til mine bedsteforældre, bror og jeg.
Ps. Vildt fed konkurrence, jeg er stor fan af din blog og opskrifter.
Rikke
7. december 2019 at 12:15Uh hvor lækkert! Jeg ville dele med min mand og to børn til vores nytårsaften 😊
Karina
7. december 2019 at 18:31I år skal vi prøve ar holde nytår sammen med vores naboer, og vi aner endnu ikke hvad menuen skal bestå af.
Forretten i den vegetariske nytårsmenu er Jordskokke supper, det var faktisk også det vi fik sidste år ril nytår, som forret.
Adriana
8. december 2019 at 21:57Vi fejrer nytår med min kærestes bror og sin kæreste ✨❤️
vegetariske menu
Linda
9. december 2019 at 18:58Det lyder skisme lækkert – og tænk at slippe for madlavningen nytårsaften 🤩 Måske jeg skal forsøge at overtale min mand til at vi skal bestille hos Meyers ❤️
Herhjemme holder vi i år nytårsaften sammen med mine forældre – helt stille og roligt 🙂
Forretten i vegetar-menuen lyder virkelig lækker – Jordskokkesuppe er en absolut favorit 😍
Stefan Sjødahl
11. december 2019 at 12:48Det skal jeg sammen med min skønne familie og gode venner tilbage fra gymnasiet.
Veg. Ret:
Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie, puffede vilde ris og surdejsbolle
Annika Pedersen
11. december 2019 at 17:06Det bliver søskende-aften. Helt stille og rolig. Den ene kan ikke med for mange mennesker og stress, så børnefri og et lille selskab men ro og hygge 🙂
Da jeg selv ikke er i top fysisk, er vi pt på jagt efter hvad vi skal have udefra til menneske-penge samtidig…
Forretten i den veganske er jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler og urteolie…
Faktisk så lyder den vegetariske slet ikke ringe…
Stine Ballegård
14. december 2019 at 0:14Wow en lækker konkurrence🤩 jeg skal holde nytår med 3 rigtig gode folkeskole veninder, som jeg ses med en gang i ugen, trods vi alle går på Uni nu🙌
Forreten i den vegetariske menu bestå af: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Julie
14. december 2019 at 0:56Jeg fejrer rigtig tit nytår sammen med min lille familie da min far har fødselsdag på årets sidste dag. Derfor ville det at vinde en nytårsmenu være en vild overraskelse at komme med til dem 😀
Forretten i den vegetariske menu består af: “Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.”
Louise
14. december 2019 at 7:36Forretten i vegetarmenuen består af jordskokkesuppe med tilbehør bl.a. en surdejsbolle.
Jeg skal holde nytår med min mand og to børn, to hold venner samt deres børn,
Det skal nok blive hyggeligt.
Maja Kaasgaard
14. december 2019 at 9:11Jeg skal fejre nytår med min søster og vores kærester 🥳 hvis vi var så heldige at vinde ville vi have den klassiske menu, men forretten fra den vegetariske med Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle, lyder også virkelig lækker!
Connie Dybro
14. december 2019 at 9:55Det er så dejligt nemt at få maden leveret udefra nytårsaften, så man kan holde fri fra køkkenet den ene dag. Vi er en flok venner der har fejret nytår sammen i mange år og de sidste 6-7 år har vi fået leveret maden.
Skal selvfølgelig også fejre nytår sammen med de venner i år.
Den lækre forret i den Vegetariske menu er Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle 😀
Pernille J
14. december 2019 at 10:11Sikke en god konkurrence – når jeg skal fejre nytår med lille baby er overskuddet ikke så stort og vi tager en stille aften for en gangsskyld som lille familie. Så at skulle undvære madlavning ville virkelig være kærkommen ❤️
Forretten betår af Bisque af jomfruhummer og strandkrabber, brud af krabbekød, æble og syltet fennikel, toppet med urteolie og serveret med surdejsbolle – det hele er stort set glutenfri og endnu en grund til jeg håber på at vinde! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Pernille
14. december 2019 at 10:13Fantastisk konkurrence! Jeg skal gode nytår med mand og barn og tænk hvis vi bare skulle nyde hinanden og ikke bruge tid i gryderne 🙂
Forretten består af Bisque af jomfruhummer og strandkrabber, brud af krabbekød, æble og syltet fennikel, toppet med urteolie og serveret med surdejsbolle. Lyder mega lækkert, præcis som resten af menuen 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Signe
14. december 2019 at 10:16Jeg skal fejre nytår med min kæreste og to venner, så denne menu vil være fantastisk 🙂 forret er jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle. Det lyder så lækkert!
Julie Nylander Andersen
14. december 2019 at 10:28Skal fejre nytår med min kæreste, min ene bror og svigerinde samt min nevø på 9 mdr.
Deres vegetar menu er;
Forret: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Hovedret: Stegte kejserhatte med misosmør, luftig kartoffelcreme med confiteret persillerod og saltet citron, langtidsbagte rødbeder med røget olie og roser, crumble af ristet løg, tørret tyttebær og svampe toppet med frisk timian.
Dessert: Intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og knuste småkager med orange og blomster fra i sommer.
Marianne
14. december 2019 at 10:55Hej Bianca
Super konkurrence
Jeg skal fejre nytår med mine børn. Og det kunne være lækkert med en vegetarmenu, hvor forretten er jordskokkesuppe
Mvh Marianne
Louise Hansen
14. december 2019 at 10:56Vi skal holde nytår med familen♥️ så det ville være skønt at vinde denne lækre menu.
Forretten er Jordskokkesuppe, i vegetarmenuen. Men vi er nok mere til den klassiske 😁
Glædelig jul🎅 og godt nytår🍾🍹
Anne Brust
14. december 2019 at 12:35Det lyder super lækkert.
Jeg skal være sammen med familien og en veninde nytårsaften.
Forretten er
Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle
Sine Jørgensen
14. december 2019 at 16:33Det lyder da helt fantastisk ❤️ Jeg skal fejre nytår herhjemme med manden, bonussøn på 20 år og en veninde. Det ville være fantastisk med mad ude fra, da jeg netop har gennemgået 3 operation i år i mit ben og derfor, skal holde det i ro 6 uger. Så det ville virkelig være skønt ikke og skulle til på maden nytårs aften ❤️
Den vegetariske forret er :
Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Rigtig glædelig jul og et godt nytår 🎅🎉
Maria henriksen
14. december 2019 at 19:24Forretten til vegetarer er : Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle – som lyder som alt det andet, utrolig lækkert 🤩💥🙌🏼
Jeg skal holde nytår med min kæreste og mine drenge ❤️💥
Tina Pedersen
14. december 2019 at 20:26Vegetarisk Forret: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Vil super gerne glæde min bror og søster
Adriana Arnold
14. december 2019 at 21:35Vi skal fejre med min kærestes bror og hans kæreste og vil gerne vinde den vegetariske menu❤️❤️❤️
Vegetarisk Nytårsmenu 2019
Forret: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Hovedret: Stegte kejserhatte med misosmør, luftig kartoffelcreme med confiteret persillerod og saltet citron, langtidsbagte rødbeder med røget olie og roser, crumble af ristet løg, tørret tyttebær og svampe toppet med frisk timian.
Dessert: Intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og knuste småkager med orange og blomster fra i sommer.
Conny Overgaard Jørgensen
14. december 2019 at 22:21Den vegetarian forret består af
Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
🤞🤞🤞🤞🌞🌞🌞
Skal da deles med familien
Pernille
14. december 2019 at 22:35Håber jeg skriver det rigtige sted 🙂
Svaret er jordskokkesuppe med syltede jordskokker
Jeg skal holde nytår med to andre familier, som vi har gjort det de sidste rigtige mange år , samt med de af vores børn der stadig vil være med.
Dorrit Clausen
14. december 2019 at 22:57Det lyder sørme lækkert – forretten i den vegetariske nytårsmenu er Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle. Jeg skal fejre nytårsaften med min famile. Glædelig jul.
Kristina Andersen
15. december 2019 at 2:37Forresten består af; Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Og jeg skal fejre nytår med min kæreste, hans forældre og 2 børn
Miriam Biyai
15. december 2019 at 13:42Svar: Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Jeg skal holde nytår med tre dejlige damer fra min madklub. Vi orker faktisk ikke at lave mad i år når vi er så få, så det her ville være helt perfekt for os <3
Katja
15. december 2019 at 22:16Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.🙌🏻
Carina Willer Hedelund
16. december 2019 at 0:02De sidste mange år har vi fejret nytår med fire af mine veninder, deres mænd og børn, og vi har altid fået mad ude fra. I år har vi, til vores store datters skuffelse, valgt at være hjemme og fejre nytår med vores 3 skønne unger. vores yngste kom nemlig til verden i november, så vi synes bestemt at lidt roligere omgivelser er at foretrække i år. Men derfor går vi ikke på kompromis med maden og Meyers ville være et oplagt valg for os. Især fordi man også kan få en toplækker børnemenu. Vores store pige lader sig nemlig ikke spise af med nuggets og fritter. Vi krydser fingre for at heldet er med os.
Den vegetariske forret består jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig og dine kære!
Anne Broberg
16. december 2019 at 15:36Det lyder virkelig lækkert! Jeg vil meget gerne være med i konkurrencen!
Vi får mine forældre på besøg i år til nytår, så det ville være så hyggeligt at kunne byde dem på sådan en Meyer middag.
Forretten i den vegetariske udgave er Jordskokkesuppe med syltede jordskokker, friske æbler, urteolie og surdejsbolle.
Pernille
19. december 2019 at 14:34Hvem vandt? 😃
Home by Bianca
21. december 2019 at 8:05Det gjorde Julie og hun har fået besked:)