Lav en nem og lækker pastasalat til madpakken – find 4 lækre opskrifter lige her.
Madpakker må gerne være nemme og lækre, så her finder du 4 nemme opskrifter på pastasalat til madpakken.
Jeg er ikke den store fan af de klassiske rugbrøds madpakker. Ikke fordi jeg ikke kan få min frokost på køl, for det kan jeg sagtens. Fordi jeg er mere til de lidt mere lette retter.
Altså jeg kan da sagtens tage en rest med fra aftensmaden uden de store problemer. Allerhelst vil jeg dog gerne have noget der er friskt og smager sprødt. Gerne noget gnavergrønt, en salat eller som her en pastasalat.
Pastasalat er en klassiker
Grunden til at jeg ofte ender med at vælge en pastasalat er, at jeg kan gøre en stor del af den klar på forhånd.
Jeg er stor fortaler for food prep og få brugt alle rester, så derfor kan mine pastasalater variere en del. Jeg handler og foodprepper gerne om søndagen. På den måde kan jeg bruge de grøntsager, der er til overs fra ugen før i pastasalat først på ugen.
Det smarte er, at du kan gøre de generelle ting klar på en gang og så skal du bare blande din salat om aftenen eller morgenen inden arbejdet kalder.
Jeg bruger gerne suppehorn i min pastasalat. Det synes jeg er nemmere at styre end de lidt større pastaskruer.
4 x pastasalat med masser af grønt
Inspirationen til de her 4 versioner er fundet i kendte klassiske smage, så jeg er sikker på, at der er en smag til dig.
- Pepperoni pasta – til dig der elsker en god pepperoni
- Pasta med barbecue kylling – brug resterne fra aftensmaden
- Bacon pasta – fordi bacon altid er et hit
- Græsk pasta – når det gerne må smage lidt af syden (en lækker vegetar pasta)
Find opskriften på barbecuemarineret kylling lige her:
Opskrift: Kylling med barbecuemarinade
Food prep din frokost
Så bliver det ikke meget nemmere.
For tiden varierer vi mellem de 4 versioner. Vi gør klar til 2 af dem pr. uge og så laver dobbelt portion, så der er mad til 4 dage. På den måde er der altid mulighed for at tage en rest fra aftensmaden eller finde på noget andet frokost en af dagene.
Når du sidst på ugen har rester tilbage af de forskellige ingredienser fra pastaretterne, så kan du jo nemt lave din egen lækre pastasalat med hvad du har. På den måde får du brugt alt det grønne.
Opskrifterne og portionerne er lavet, så min mand også kan blive mæt. Synes du det bliver for stor en portion, tilpasser du den blot til den mængde du gerne vil have.
Jeg har brugt suppehorn til mine pastasalater, fordi de er nemmere at styre på en gaffel, når man ikke lige har et bord at sidde ved. Min mand har skiftende arbejdssteder, så det skal gerne gøres så nemt som muligt. Du kan med fordel bruge en god fuldkornspasta.
TIP – Vend den kogte pasta i lidt olivenolie inden det kommer på køl, så undgår du at pastaen klistrer sammen.
Home by Bianca
Vil du gerne læse mere om food prep, så har jeg lavet en guide lige her:
https://www.homebybianca.dk/food-prep-saadan/
Lidt fakta om pasta
Kogt pasta kan holde ca. 5 dage på køl.
Tør pasta indeholder 368 kcal pr. 100 gram. Når pastaen bliver kogt suger den vand og derfor indeholder den kogte pasta kun 137 kcal pr. 100 gram.
Pasta har et højt indhold af protein, er en god kilde til energi og så holder det dig mæt længere.
Den klassiske hvide pasta er lavet af æg og durummel. Det er nemt at lave din egen pasta, men ellers kan du købe den tørret i alverdens former og farver i dit supermarked.
Fuldkornspasta kan være lavet af fuldkornsdurummel, fuldkornsspelt og fuldkornsrugmel.
Fuldkornspasta er en god kilde til kostfibre. Det gør din krop mæt og hjælper med at holde gang i fordøjelsen.
Ja – i stedet for pasta kan du bruge bønnepasta, som tilføjer ekstra protein til din ret. Du kan også lave den kendte squash spaghetti, hvor du strimler en squash. På den måde får du mere grønt til retten, men mister goderne ved proteinet i pastaen.
Selvom pasta smager skønt året rundt, er det alligevel besluttet af international pastadag er den 25. oktober.
Nem pastasalat til madpakken
Nem pastasalat til madpakken – Opskrifterne på de fire pastasalater finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Nederst finder du opskrifterne på to lækre dressinger – Ranch dressing og Italiensk dressing
God fornøjelse med din lækre frokost.
Er du på udkig efter flere opskrifter til frokosten, så kan du se dem lige her: Frokost/Snacks
Vil du se mere foodprepping, så deler jeg det her #Foodprep
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
- 1½ dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
- 1 dl pepperoni i mindre stykker
- 2 dl cherrytomater
- 1 dl grøn peberfrugt
- 1 dl sorte oliven
- ½ dl majs
- ½ dl rødløg
- 1 dl emmentaler i tern
- 3 spsk hjemmelavet italiensk dressing se opskrift længere nede i blogindlægget
- Frisk basilikum
-
Kog pastaen som anvist på pakken – husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.
-
Skær pepperoni i mindre stykker. Jeg har haft købt dem i skiver og skåret ud i tern.
-
Vask og skær cherrytomater og grøn peberfrugt i mindre stykker.
-
Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.
-
Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.
-
Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.
-
Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.
-
Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.
Start med at marinere din kylling dagen før med barbecuemarinade og steg den i ovnen – opskriften på barbecue marinade og stegning deler jeg link til i blogindlægget.
Du kan også nøjes med at koge lidt kylling, hvis du ikke vil have den marineret eller købe en færdigmarineret.
- 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
- 2 dl barbecuemarineret kylling eller kogt kylling
- 2 dl cherry tomater
- 1 dl forårsløg
- 1 dl sorte bønner
- 1 dl majs
- 1 dl emmentaler i tern
- 3 spsk hjemmelavet ranch dressing se opskrift længere nede i blogindlægget
- Ristede sesamfrø
-
Kog pastaen som anvist på pakken – husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.
-
Skær kyllingen i mindre stykker.
-
Vask og skær cherrytomater og forårsløg i mindre stykker.
-
Hæld væden fra din dåse med bønner og din dåse med majs.
-
Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.
-
Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion. Tilføj eventuelt lidt af din barbecuemarinade, så den får lidt anden smag.
-
Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.
-
Drys med ristede sesamfrø.
- 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
- ½ dl bacon (svarer ca. til ½ pakke bacon i skiver)
- 2 dl cherrytomater
- 2 dl agurk
- 1½ dl salat
- 1 dl emmentaler
- 3 spsk hjemmelavet ranch dressing find opskriften længere nede i blogindlægget
- Frisk persille
-
Kog pastaen som anvist på pakken – husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.
-
Steg baconen og skær den i mindre stykker. Du kan også sagtens bruge bacontern, som er færdig tilberedt.
-
Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.
-
Vask salaten og skær den i mindre strimler.
-
Skær din emmentaler i mindre tern. Jeg køber en større blok og bruger den også som ostestænger til børnenes madpakker.
-
Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.
-
Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.
-
Drys friskhakket persille.
- 1,5 dl kogt pasta vendt i lidt olivenolie
- 2 dl cherrytomater
- 2 dl agurk
- 1 dl feta
- 1 dl grønne oliven kan være med fyld
- 1 dl majs
- ½ dl rødløg
- 3 spsk hjemmelavet ranchdressing find opskriften længere nede i blogindlægget
- Ristede sesamfrø
-
Kog pastaen som anvist på pakken – husk den fylder ca. det dobbelte når den er kogt. Vend den i olivenolie, når den er kølet af.
-
Vask og skær cherrytomater og agurk i mindre stykker.
-
Har du købt en blokfeta, skæres denne i mindre stykker.
-
Hæld væden fra dit glas med oliven og din dåse med majs.
-
Skræl rødløget og hak det i mindre stykker.
-
Rør dressingen sammen efter nedenstående opskrift eller brug en købeversion.
-
Find en madkasse med mindre rum, hvis du gerne vil have maden opdelt til den skal spises, eller bland det sammen og hæld dressingen over.
-
Drys med ristede sesamfrø.
- 1 dl cremefraiche
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 tsk æblecidereddike
- ½ spsk worchestersauce eller soya
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk dijonsennep
- ½ dl friskhakket purløg
- Salt og peber
-
Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
-
Istedet for yoghurt kan du også bruge kærnemælk, så får du en lidt mere flydende dressing. Jeg kan godt lide den har lidt fylde og samtidig har jeg altid naturel yoghurt stående i køleskabet.
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk limesaft
- 2 spsk vand
- 2 tsk honning
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret basilikum
- Salt og peber
-
Rør ovenstående ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
-
Du kan med fordel lave en større portion og stille den i flaske, så du har til en hurtig salat til aftensmad eller næste gang du vil have lidt dressing til din pasta.
August 2018
4 Comments
Julie Viktoria
12. august 2018 at 18:29Det er en dejlige inspiration! Da jeg elsker og er rigtig vild med pasta! 🙂
Home by Bianca
12. august 2018 at 18:34Tusind tak. Dejligt at høre du kan bruge opskrifterne. ?
Dorthe
4. november 2022 at 18:45Hej Bianca. Hvor har du købt de “madkasser” på billederne?😃
Home by Bianca
5. november 2022 at 11:45Hej Dorte
De er desværre ikke til at skaffe mere. De er fra Ikea, men er udgået.
Har skrevet til dem, at vi bestemt må have dem på hylderne igen 😉