Burger og nachos – ja hvorfor ikke. Her finder du den perfekte kombi af en mexicansk burger med nachos, salsa og guacamole
Vi er lidt delt i to lejre herhjemme. Når det kommer til fredagsmenuen er manden til burger og jeg er mest til nachos, så hvorfor ikke kombinere det?!
Der er ingen tvivl om at min mands favoritmad er burger. Når vi skal på café, er det oftest forskellige burgermenuer, der skal prøves af.
Derfor indførte vi for et år konceptet burger fredag. Det er dog ved at være en del år siden, men hvorfor ikke kigge nærmere på hele burger konceptet igen?!
Burger fyld
De fleste kender til den klassiske cheeseburger og det er da også ofte den, der kommer på bordet herhjemme. Der er dog mange andre muligheder og vi har udforsket en del af dem.
Her var det oplagt at forsøge os med en mexicansk burger og for at føje både mig og børnene, blev den serveret med en god portion nachos til.
Vil du have flere idéer og input til fyld, så har jeg samlet inspiration sammen lige her:
Hjemmelavet burger – find din burgeropskrift lige her:
https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-burger/
Overordnet set er en burger en hvedeboller skåret over på midten og heri er lagt en hakkebøf. Det er den klassiske betegnelse for en burger, men i dag findes der burgere i en utal af afskygninger.
Du kan sagtens lave en burger med andet en hakkebøf. Det kan være en fiskefrikadelle, et stykke kylling eller måske pulled pork. I dag bliver burgerens sammensætning tolket på alverdens måder.
I den mexicanske burger her, har vi holdt os til hakkebøffen med lidt ekstra krydderi og leget lidt med det øvrige fyld.
Burger tilbehør
Når vi når de lune aftener, sker det oftere at vi laver burger på grillen. Det bliver gerne den klassiske hakkebøf, fordi det skal være nemt.
Derfor har vi som hovedregel gerne en gang hjemmesylterier stående klar i køleskabet. Det er nemt og kan holde sig længe.
Vi har derfor altid følgende på lager:
Derudover bruger vi også pestoer og tapanader, for at give burgeren et ekstra pift. Pestoer og tapanader gemmer jeg portionsanrettet i fryseren, så kan de holde sig længere tid.
- Tomatpesto med friske tomater
- Ramsløgspesto
- Grøn pesto med basilikum
- Peberfrugt pesto
- Artiskokcreme
- Oliventapanade
Burger opskrift nem
Til denne mexicanske burger har jeg lavet alt fra bunden. Skal det gå stærkt, kan du selvfølgelig både købe burgerbollerne og salsaen færdiglavet.
Jeg ville dog aldrig drømme om at købe guacamole. Avocado skal spises friske, også når de er rørt til en lækker guacamole.
Det tager dog ingen tid at få rørt guacamolen sammen og så skal du bare have lavet din bøf og varmet dine burgerboller og nachos i ovnen. Det er lige før det er lige så hurtigt som at køre forbi take away stederne.
De bedste burgerboller
Du kan selvfølgelig altid købe dine burgerboller, men jeg bager nu altid en stor portion og så er der lidt ekstra til fryseren. På den måde har jeg altid burgerboller klar til en lun grill aften.
Jeg er klar over at briochebollen har vundet mere og mere frem, men jeg er nu mere til den klassiske burgerbolle. Jeg har to opskrifter, som jeg altid bruger. Den ene er en gærdej og den anden har fået lidt surdej tilføjet for smagsskyld.
Der er derfor ofte tiden, der gør forskellen om jeg bruger den ene eller den anden opskrift.
Den perfekte burgerbolle, har jeg fundet frem til ved at teste mig igennem flere opskrifter. Måske du kan se favoritten på billedet her. Ellers deler jeg mine to opskrifter herunder:
De bedste lette og luftige burgerboller (en gærdej): https://www.homebybianca.dk/luftige-og-lette-burgerboller/
De bedste koldhævede burgerboller med surdej: https://www.homebybianca.dk/koldhaevede-burgerboller-bagt-paa-surdej/
Opskriften på min mexicanske burger finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Jeg har også samlet alle mine burgeropskrifter lige her: #Burger
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne burger smager skønt og så kan du lave den i den nemme udgave, hvor du køber burgerboller og salsa eller du kan lave det hele fra bunden og imponere dine gæster.
- 3 modne avocadoer
- 1 fed hvidløg
- 1 lille rødløg
- 1 lime
- 3 tomater
- 1 lille dåse tomatpure (70 g)
- 3 tsk sambal oelek
- salt
- 400-500 g hakket oksekød
- 2 tsk tørret oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- salt og peber
- 4 burgerboller
- 1 lille romainesalat
- Tortillachips
- 1 pose revet ost
-
Skær avocadoerne over på midten og pil stenen ud.
-
Kom avocado kødet i en skål og mos dem godt sammen.
-
Pil og hak hvidløg og rødløg og kom det i skålen til avocadoerne.
-
Mos det hele godt sammen og smag til med saften fra limen.
-
Skær tomaterne i tern og kom dem i en skål.
-
Tilføj tomatpure og blend det godt sammen.
-
Smag til med Sambal Oelek og salt.
-
Kom hakket oksekød i en skål sammen med oregano og spidskommen.
Ælt det godt sammen.
-
Varm en pande op og kom lidt fedtstof på.
-
Form din fars til 4 flade bøffer, kom dem på panden og brun dem på begge sider.
Krydr med salt og peber.
Det er en smagssag hvor gennemstegte du ønsker dem.
-
Kom tortilla chips på en bradepande og fordel revet ost over.
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Varm tortillachips og ost i ovnen til osten er smeltet og har fået farve.
-
Skær bollerne over og rist dem i ovnen på en rist eller på en brødrister.
-
Smør den nederste bolle med salsa og kom et stykke salat på.
Ovenpå salaten kommes bøffen og guacamole inden den øverste bolle kommes på til sidst.
-
Server med tortillachips til.
2 Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Ja vi nyder at vi kan mærke det er weekend og det så ikke er den samme burger hver fredag 🙂
hvadskalvibage
4. april 2016 at 14:54En fast burgerdag, det lyder ikke dårligt. Det vil jeg vist forsøge om det ikke kan indføres hjemme hos os