Marcipankugler med nougat er en klassisk sammensætning. Hold det helt enkelt med mørk chokolade eller gør som jeg og brug ruby chokolade.
Den mest brugte sammensætning, når man taler om konfekt er vist marcipan og nougat. De passer bare super godt sammen og smager rigtig godt.
Som oftest er marcipan og nougat konfekt overtrukket med enten mørk chokolade eller mælkechokolade.
Jeg har dog udfordret det lidt og i stedet brugt ruby chokolade.
Hvad er ruby chokolade?
Ruby chokolade er en forholdsvis ny form for chokolade, så lad os dykke lidt ned i hvad det egentlig går ud på.
- Ruby chokolade blev præsenteret i 2017 af chokoladefirmaet Callebaut.
- Det er lavet på en bestemt type kakaobønne, som har et naturligt lyserødt skær og det er derfor chokoladen får den lyserøde farve.
- Chokoladen smager sødt, lidt af bær og også lidt syrligt.
- Temperering – jeg temperer ruby chokolade på samme måde som hvid chokolade. Du kan finde min tempereringsguide her: https://www.homebybianca.dk/fyldte-chokolader-guide-opskrift/
Marcipankugler med nougat overtrukket med ruby chokolade
Du kan selvfølgelig sagtens holde dig til den klassiske mælke- eller mørke chokolade. Jeg vil dog klart anbefale dig, at forsøge med ruby chokolade.
Smagen fra ruby chokoladen giver et frisk pust til konfektstykket og det hænger ligesom bare sammen.
Er du typen, der synes at konfekt godt kan blive sådan noget tungt noget, så er det helt klar ruby chokoladen, som du skal give et forsøg.
Find min opskrift på marcipankugler med nougat overtrukket med ruby chokolade herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Konfekt – ikke kun til jul
De fleste forbinder vist konfekt med den klassiske familie komsammen, hvor alle sidder og fedter rundt med marcipan, nougat, nødder, farver og alt det andet. Der kommer som regel en masse meget kreativt konfekt ud af det i mere eller mindre vellignende stykker.
Konfekt behøver dog slet ikke kun at være noget, som du spiser til jul.
Spiser du slik hele året? – så kan du roligt servere konfekt hele året.
Definitionen på konfekt er egentlig hjemmelavet slik i små stykker. Det er oftest lavet af marcipan, blød nougat, nødder og tørrede frugter og som regel overtrukket med chokolade.
Så jeg kan kun sige – Go for it. Lav konfekt lige når du har lyst. Jeg serverer det på slikfadet sammen med alle de andre lækkerier. Det er vel ikke kun til jul, at man kan hygge lidt ekstra. 😉
Lad børnene være med uden at gå på kompromis
Du behøver bestemt ikke udelukke børnene bare fordi de ikke sidder i flere timer og skal tænke kreative figurer. Spørg dem hvilken smag de vil have og om de har en idé til udformningen.
Selv er min datter meget glad for rouladen, da hun synes den er så fin.
Vil de alligevel gerne lave små figurer, så lad dem gå i sving ved siden af dig i køkkenet. På den måde er du tæt ved håndvasken til de fedtede fingre og kan nemt hjælpe dem, hvis der er noget der driller.
Hvordan opbevares konfekt?
Det mest optimale er at have din konfekt i en tætsluttende beholder ved 12 grader. Har du ikke den mulighed (hvilket de fleste af os ikke har) kan du gemme det i køleskabet. Her skal du dog huske på, at konfekten ikke må være for varm, når den sættes ind, da den overtrukne chokolade vil blive plettet og grå. Lad den derfor stå lidt i et køligere rum inden den placeres i køleskabet.
Når konfekten skal serveres tager du den ud en ca. ½ times tid før, så den kondens som temperaturændringen vil give, kan nå at sættes sig på din bøttes sider og ikke samler sig ovenpå din konfekt.
Lav et fint konfektfad
Vil du gerne forsøge dig med et fint konfektfad, som vil imponere dine gæster?
Så har jeg samlet alle mine konfektopskrifter lige her: #konfekt
Vil du hellere lave andre lækkerier med marcipan, så finder du dem lige her: #marcipan
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Vil du gerne holde det helt klassisk bruger du i stedet for ruby chokolade almindelig mælke- eller mørk chokolade.
- 150 g marcipan
- 50 g nougat
- 150 g ruby chokolade
- Krymmel til pynt
-
Fordel din marcipan i ca. 16 stykker og tril dem til kugler.
Synes du kuglerne bliver for små, kan du lave lidt flere stykker.
-
Bank kuglerne flade og placer et stykke nougat på marcipanen.
-
Saml marcipanen rundt om nougaten og tril det til kugler igen, sådan at nougaten er indeni kuglen, som en skøn nougat overraskelse.
-
Temperer ruby chokoladen.
Jeg tempererer ruby, ligesom jeg ville gøre med hvid chokolade.
-
Dyp marcipankuglerne i chokolade og pynt med krymmel.
-
Har du chokolade til overs kan det fordeles på et stykke bagepapir og dryses med krymmel, hakkede nødder, krokant eller andet lækkert.
Når det er størknet brækkes det i fine tilfældige stykker.
No Comments